Herkesin Houston Texans’a mı Denver Broncos’a mı gidecek diye merakla beklediği Tony Romo, sürpriz bir kararla emekliye ayrıldı!

Geçtiğimiz yıl hazırlık maçları esnasında sakatlanan ardından çaylak Dak Prescott’ın muhteşem performanslarından ötürü formasını geri alamayan Romo’nun, hazır bir takıma gidip, şampiyonluk kovalaması bekleniyordu.

Şimdi ise Dallas Cowboys efsanesinin, yeni sezonda CBS’te Phil Simms’in yerine geçip Jim Nantz ile birlikte NFL maçlarını anlatacağı açıklanmış durumda.

37 yaşına girecek olan oyun kurucunu, Dallas Cowboys’tan başka bir takımın formasını giymek istememesinin bu kararında etkili olduğu konuşuluyor.

2003 yılında Eastern Illions Üniversitesi’nden NFL’e draft edilmemiş bir çaylak olarak adım atan Romo, 2006 sezonunun ortasından itibaren kaptığı Cowboys as oyun kuruculuk formasını bir daha üstünden çıkarmamış ve takımın yüzü haline gelmişti.

Kariyeri boyunca yaptığı 30 maç kazandıran drive ve 25 defa da geriden gelerek kazandırdığı maçla tarihe geçen, bu alanda gelmiş geçmiş en iyilerden biri olan Romo, Cowboys tarihinin de neredeyse tüm pas rekorlarını elinde bulunduruyor.

Cowboys formasıyla 13 sezonda 156 maça (127 defa ilk 11) çıkan Romo, 248 touchdown pası, beş touchdown koşusu ve 117 interception ile oynamıştı. Romo, gunslinger tarzıyla çocukluğundan itibaren hayran olduğu Brett Favre’ın stilini NFL’de taşıyan son isimlerden biriydi. Heyecan verici oyun tarzıyla Cowboys’a sayısız unutulmaz an yaşatan Romo, olmayacak anlarda yaptığı hatalar ve attığı interception’lar ile de zaman zaman takımının canını çok yakmıştı.

Kariyeri boyunca altı playoff maçı oynayabilen Romo, bu maçların sadece ikisini kazanabildiği için de oldukça eleştirilmekteydi. Roger Staubach ve Troy Aikman gibi iki efsane quarterback’i tarihinde barından Cowboys’ta Romo bireysel başarı olarak bu ikiliyi geçmeyi başarmış ancak takımına bir şampiyonluk kazandıramamıştı. Romo’nun kariyerinin sonunda bir yüzük için yeni bir takıma -büyük ihtimalle Texans’a- gitmesi bekleniyordu.

Kariyerinin son iki sezonu sakatlıklarla gölgelenen Romo’nun NFL tarihinde nasıl anılacağı bilinmez ancak artık NFL severlere maçlarda yorumlarıyla eşlik edecek olmasına rağmen sahadaki varlığını özletecek…

Yıldız oyuncunun Dak Prescott’ın olası bir sakatlığı durumunda emeklilikten geri dönebileceği konuşulsa da şimdilik NFL’den bir yıldız kaydı diyebiliriz.