Eğer bu yazıyı okuyorsanız 2017 NFL Draftı’nın Philadelphia’da start almasına saatler kalmış ve ben artık çok uzaklardayım demektir. Şaka yapıyorum elbette, bir yere gittiğim yok. NFL takviminin en önemli olaylarından birinin gerçekleşmesine az bir süre kala artık takımların draft tahtalarının çok büyük kısmı hazır durumda. Oyuncuların kaderlerini etkileyen bütün kritik aşamaları geride bıraktık ve artık sahne Roger Goodell’in. Bundan sebep ben de nihai mock draft’ımı, siz sadık okurlarıma sunmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum ki bilemediğim her seçim için ortamlarda bana sallayabilesiniz. Evet, insafınıza sığınıyorum.

Neyse, başlamadan önce son bir bilgi vereyim. İlk iki mock draft’ın aksine bu sefer seçimlerin altında “en iyi ihtimal” ibaresini göreceksiniz. Bu daha önce başıma geldiği için uyarımı yapayım ki yok yere vurmayın. Bu adından da anlaşılabileceği üzere oyuncunun dönüşebileceği en iyi ihtimale eşdeğer bir örnek demek. Oyuncu kesinlikle bu adama dönüşür veya hâlihazırda bu adama benziyor demek değil. Peki bunu neden yapıyorum? Aranızda bu oyuncuları hiç izlememiş olanlar var ve kafalarında en azından bir tarz oluşsun istiyorum. Misal; Pat Mahomes şu an bir Brett Favre değil ve kesinlikle bir Brett Favre olacak diye bir şey de yok. Ancak Pat Mahomes, Favre gibi üst düzey kol kuvvetine sahip ve Favre gibi sahada her zaman en zor pası deniyor. Yani Mahomes’un oyununda Favre’dan bir şeyler var ve Mahomes, Favre tarzı bir adama dönüşebilir. Anlaştığımızı düşünüyorum..

1) Cleveland Browns – Myles Garrett, DE, Texas A&M

Son zamanlarda Hue Jackson’ın QB isteğinden dolayı ilk sıra seçiminde yönetimle arasında anlaşmazlıklar olduğu söylense de Myles Garrett burada tek seçenek. Bir eleştiri noktası da Garrett’ın kolej üretkenliğinin çok büyük bölümü konferans dışı zayıf rakiplere karşı gelmesi ancak Garrett, zaten kusursuz bir prospect değil fakat yine de bu sınıfın en iyi oyuncusu.

En iyi ihtimal: Julius Peppers

2) San Francisco 49ers – Solomon Thomas, DL, Stanford

Her ne kadar 49ers’ın çok büyük ihtimalle bu hakkını takaslayacağını düşünsem de bu mock’ta fantezi işlerine girmemeye karar verdim. Browns’ta olduğu gibi Niners için de yakın zamanda türeyen bir QB spekülasyonu mevcut. Yine de bu ihtimal bana uzak geliyor. Henüz ham bir oyuncu olsa da Solomon Thomas, defensive line’ın her noktasında oynayabilme ve inside rusher kabiliyetine sahip olduğu için takımlar için çekim noktası.

En iyi ihtimal: Aaron Donald 

3) Chicago Bears – Marshon Lattimore, CB, Ohio State

Hala Jamal Adams ve Jonathan Allen’ın daha uyumlu seçimler olacağını düşünsem de Bears’ın draft’a sayılı günler kala Lattimore’a yöneldiğini hissediyorum. İhtiyaç bazında cornerback, savunmanın en büyük açığı. Lattimore ise eğer sağlıklı kalırsa kısa sürede ligin en iyi cornerback’leri arasına girebilecek kalibrede. Ancak o eğer, büyük bir eğer.

En iyi ihtimal: Champ Bailey 

4) Jacksonville Jaguars – Leonard Fournette, RB, LSU

Bu seçimi değiştirmek veya Jaguars’ın başka bir opsiyona yönelmesi için bir neden göremiyorum. Tom Coughlin’in ipleri eline almasıyla artık daha akıllı davranacaklarını bekliyorum ve Fournette, yapılacak en akıllı seçim.

En iyi ihtimal: Adrian Peterson

5) Tennessee Titans (via. Rams) – Mike Williams, WR, Clemson

Burada ilk mock draft’a geri dönüyorum. Birincisi, Lattimore’un seçildiği bu gibi durumda beşinci sıraya değecek başka bir cornerback yok. İkincisi, cornerback sınıfı çok derin ve istedikleri oyuncuyu hala 18. Sıradan bulabilirler. Üçüncüsü, Marcus Mariota’ya muazzam erim noktasına sahip büyük bir reciever lazım. Dördüncüsü, Mike Williams muazzam erim noktasına sahip büyük bir reciever. Beşincisi, kusursuz uyum.

En iyi ihtimal: A.J. Green

6) New York Jets – Malik Hooker, FS, Ohio State

New York Jets, geride kalan sezonda sadece sekiz interception yapıp bu alanda ligin en kötü ikinci takımıydı ve top kaybı oranları -20 idi. Malik Hooker, geçtiğimiz sezon tek başına yedi interception ile oynadı. Jets’in savunma arka alanında gerçek bir playmaker’a ihtiyaçları var ve Hooker tam aradıkları isim.

En iyi ihtimal: Earl Thomas

7) Los Angeles Chargers – Jamal Adams, SS, LSU

Hooker’ı sadece bir sırayla kaybetmek Chargers’ı üzecek olsa da Jamal Adams hiç fena olmayacak bir teselli ödülü. LSU kaptanı, kolejde box safety rolünde oynasa da 4.33’lük 40 yard süresi high safety oynayabilecek çabukluğa da sahip olduğunu gösteriyor.

En iyi ihtimal: London Collins

8) Carolina Panthers – Derek Barnett, DE, Tennessee

Derek Barnett’in düşük süreli atletik testleri değerini biraz kaybettirdi ama bilin bakalım Terrell Suggs’ın da düşüşüne ne sebep olmuştu? NFL takımlarının kasetleri ve üretkenliği atletizm testlerine tercih etmeyi artık öğrendiklerini umuyorum.

En iyi ihtimal: Terrell Suggs

9) Cincinnati Bengals – Jonathan Allen, DT, Alabama

Dokuzuncu sıra bile Jonathan Allen için düşük bir sıra sayılsa da draft günü daha da kayması muhtemel. Fakat ben yine de Bengals’ın tetiği çekebilecek takımlardan biri olduğunu düşünüyorum. Allen’ın omuzları NFL takımları için risk olsa da iki sezonda 22 sack yapan bir inside rusher karşı koymak için fazla çekici.

En iyi ihtimal: Gerald McCoy

10) Buffalo Bills – O.J. Howard, TE, Alabama

Tüm draft’ın birinci günden itibaren sahaya çıkmaya en hazır oyuncusu. Daha önceki yazılarımda ve podcast’lerde  bahsettiğim üzere benim izlediğim en iyi tight end potansiyeli. Bills’in wide reciver ihtiyacı daha güçlü olsa da Howard, bu sınıftaki wide reciever’ların yapabildiklerini zaten yapabiliyor.

En iyi ihtimal: Travis Kelce

11) New Orleans Saints – Rueben Foster, LB, Alabama

Yine daha da düşmesi muhtemel başka bir oyuncu. Foster, combine’da yaşanan olayların hata olduğunu tam takımlara inandırmıştı ki şimdi de pozitif çıkan uyuşturucu testiyle hissinde değer kaybı yaşamaya başladı. Çoğu takım bu noktadan sonra Foster’dan korkacak ancak şu bir gerçek ki çok olağandışı bir linebacker potansiyeli. Tam da Saints’in Jonathan Vilma’dan sonra eksikliğini hissettiği türden.

En iyi ihtimal: Luke Kuechley

12) Cleveland Browns (via. Eagles) – Mitch Trubisky, QB, North Carolina

Hue Jackson’ın gönlündeki QB’nin Mitch Trubisky olduğu artık ortaya çıktı diye düşünüyorum. 12. sıraya gelindiğinde hala tahtada olması için dua edecekler ve tahtadaysa o meşhur Browns quarterback’leri formasının potansiyel adayı olacak.

En iyi ihtimal: Derek Carr

13) Arizona Cardinals – Patrick Mahomes II, QB, Clemson

Carson Palmer 37 yaşında ve onu özel kılan kol kuvvetini iyiden iyiye kaybediyor. Muhtemelen son sezonuna çıkmaya hazırlanırken Cardinals’ın taze bir QB planına ihtiyacı var. Eski bir MLB pitcher’ının oğlu olan Mahomes, sınıfının açık ara en iyisi olan kol kuvveti ve sınırsız potansiyeli ile tam Arians’ın adamı.

En iyi ihtimal: Brett Favre

14) Philadelphia Eagles (via. Vikings) – Gareon Conley, CB, Ohio State

Sürekli Lattimore’un gölgesinde kalan Conley, hak ettiği değeri son zamanlarda görmeye başladı. Özellikle Sidney Jones’un sakatlığı sonrası yükselişe geçen Conley, sınıfın en iyi ikinci cornerback’i olarak çoğu takımın draft tahtasında yerini aldı. Eagles’ın Jalen Mills ve Patrick Robinson’dan oluşan CB tandemi, açık ara ligin en kötüsü. Fazla söze gerek yok.

En iyi ihtimal: Antonio Cromartie 

15) Indianapolis Colts – Charles Harris, OLB, Missouri

Colts’un hangi yöne gideceği konusunda çok kararsızım, o yüzden üçüncü mock’ta üçüncü farklı adamı seçtiriyorum onlara. Bana göre ilk turda kesin olarak defanstan yana gitmeleri gereken takımların başında geliyorlar. Harris, son zamanlarda yükselişe geçen oyunculardan ve Colts’un savunma sistemine uyumlu.

En iyi ihtimal: Trent Cole

16) Baltimore Ravens – Marlon Humphrey, CB, Alabama

İlk turda birleştirmesi en kolay noktalardan birisi. Bana göre sınıfın en iyi dört pass rusher’ı seçildikten sonra Ravens, Ozzie Newsome etkisiyle kalan en iyi Alabama oyuncusuna yönelecek. Savunma her zaman için öncelikli olduğu için seçimleri Cam Robinson değil de Marlon Humphrey olur.

En iyi ihtimal: Trumaine Johnson 

17) Washington Redskins – Haason Reddick, OLB, Temple

Reddick’in kolej seviyesinde üretken bir pass rusher olması Senior Bowl’da gösterdiği ayak çabukluğuyla birleşince ortaya kusursuz bir off-ball linebacker çıkıyor ama kağıt üzerinde. Reddick, şuan sadece tahmin üzerine bir oyuncu ve barındırdığı ödül kadar riski de barındırıyor.

En iyi ihtimal: Jaime Collins

18) Tennessee Titans – Kevin King, CB, Washington

NFL takımlarının bir cornerback’te aşık olduğu kalıp-uzunluk-hız üçgenine sahip olması King’in değerini son dönemde ikiye katladı. Önceleri ikinci tur oyuncusu olarak düşünülen oyuncunun şimdi ilk turda seçilmesi garanti gibi. Titans’ın Jason McCourty’yi takımdan göndermesi sonrası açılan boşluğu doldurabilir.

En iyi ihtimal: Richard Sherman 

19) Tampa Bay Buccaneers – Dalvin Cook, RB, Florida State

Dalvin Cook, Jameis Winston’la tekrardan aynı takımda oynamanın muhteşem olacağından bahsetmişti. Bu sezon hemen bittikten sonra pek mümkün olmasa da Cook’un düşen hissesiyle birlikte artık mümkün. D-Jax ile hücumuna güç katan Bucs, Dalvin Cook ile seviyeyi bir miktar daha yükseltir.

En iyi ihtimal: Jamaal Charles 

20) Denver Broncos – Garrett Bolles, OT, Utah

Broncos’un left tackle için elindeki tek seçeneği Ty Sambrailo. Bu nedenle ilk turda ihtiyaç ekseninde düşünmeleri gerekiyor. Bolles, 25 yaşında olması sebebiyle gelecek adına yapılacak en iyi left tackle yatırımı olmasa da ilk günden itibaren oynamaya en hazır left tackle.

En iyi ihtimal: Andrew Whitworth

21) Detroit Lions – Taco Charlton, DE, Michigan

Lions’ın defansta kapatması gereken iki büyük gedik var. Draft’ın gelinen bu noktasında kaliteli pass rusher sayısı azalmışken ve ikinci turda hala starter kalibresinde cornerback bulabilecekken seçim Taco Chalton olmalı.

En iyi ihtimal: Chandler Jones

22) Miami Dolphins – Forrest Lamp, OG/OT, Miami 

Dolphins, birden bire ligin en iyi running back’lerinden birine sahip oldu geçen sezon. Amaç bunu sağlayan Jay Ajayi’ye yeni koşu yolları açmak olmalı. Bunu yaparken baskıyı sezme özürlü olan Tannehill’e ekstra koruma da sağlamaları fena olmaz.

En iyi ihtimal: Zack Martin

23) New York Giants – Ryan Ramcyzk, OT, Wisconsin

Ramcyzk’in omuz ameliyatı hissesinin düşmesine neden oldu ve Giants bu durumdan oldukça memnun olmalı. Ereck Flowers’ın bir türlü istedikleri left tackle’a dönüşmemesi sonucu bu seçim Giants için gözü kapalı yapılmalı.

En iyi ihtimal: Doug Free

24) Oakland Raiders – Jarrad Davis, LB, Florida

Reggie McKenzie’nin ilk turda yüksek karakterli oyuncuları draft etmesi imzası haline geldi. Jarrad Davis, Florida soyunma odasında fazlasıyla saygı duyulan ve saha dışı defteri temiz bir oyuncu. Aynı zamanda Raiders’ın en büyük ihtiyacını da karşılıyor. Güzel uyum.

En iyi ihtimal: DeAndre Levy

25) Houston Texans – DeShaun Watson, QB, Clemson 

Michael Lombardi’nin franchise quarterback’te gözlemlenmesi gerekenleri anlattığı yazısını okuduktan sonra DeShaun Watson’ın bu draft’ın en iyi quarterback’i olduğuna ikna oldum. Texans, iyi quarterback oyunuyla en büyük Super Bowl adaylarından olabilecek konumda ve Watson, NFL seviyesinde sahaya çıkmaya en hazır QB. (Bahsettiğim yazıyı The Ringer’da bulabilirsiniz bu arada.)

En iyi ihtimal: Marcus Mariota

26) Seattle Seahawks – Cam Robinson, OT, Alabama

Beklenen teklif gelmeyince Sherman’ın takasla başka takıma gitmesi ihtimali oldukça azaldı. Bu durumda ana plana sadık kalınıp sıradaki en iyi O-Line oyuncusu seçilmeli.

En iyi ihtimal: Kelechi Osemele 

27)  Kansas City Chiefs – Quincy Wilson, CB, Florida

Marcus Peters daha şimdiden ligin en iyilerinden oldu bile ancak Chiefs defansı onun paralelinde oynayacak bir Sean Smith’i hala özlüyor. Şansa bakın, Quincy Wilson bir çok açıdan Sean Smith’e benzeyen bir corner.

En iyi ihtimal: Sean Smith 

28) Dallas Cowboys – Takkarist McKinley, DE/OLB, UCLA

Pass rusher ve secondary arasında seçim yapması muhtemel takımlardan bir diğeri de Dallas Cowboys. Takımın ismi Jason McCourty ile oldukça sık anılmaya başladı ve o olmasa da secondary draft sonrası veteranlarla takviye edilebilir. Tak McKinley, kalan son üst düzey pass rusher’lardan, kaçırmamak gerek.

En iyi ihtimal: DeMarcus Ware

29) Green Bay Packers – Christian McCaffery, RB, Stanford

McCaffery’ye “Mr. Matchup Nightmare” lakabını taktım. Beyaz bir running back olması ve lider bir running back’te arzulanan seviyede güçlü olmaması takımların ona yüksekten bakmasına neden olabilir ama bu adam tahmin ettiğinizden çok daha iyi.

En iyi ihtimal: Reggie Bush

30) Pittsburgh Steelers – David Njoku, TE, Miami

Steelers’ın canavar hücumunda eksik olan nedir acaba? Doğa üstü atletizme sahip bir pas opsiyonu daha fena olmazdı. Ladarius Green denemsi bekledikleri gibi sonuç vermedi ve Jesse James fazla geleneksel bir tight end. Burada daha fark yaratan birine ihtiyaç var veee Njoku girer.

En iyi ihtimal: Jordan Reed

31) Atlanta Falcons – Dan Feeney, OG, Indiana

Starter guard Chris Chester emekli oldu ve yeri doldurulmalı. Dan Feeney, başka bir çok draft’ta birinci turda kesin giderdi ama bu kadar zengin bir draft’ta ilk tura son anda giriyor.

En iyi ihtimal: Kevin Zeitler

32) New Orleans Saints (via. Patriots) –  T.J. Watt, OLB, Wisconsin

Saints’in ilk turun sonunda aldığı bu ekstra birinci tur hakkıyla biraz kumar oynamaya hakkı olduğunu düşünüyorum. J.J. Watt’ın kardeşi T.J. Watt abisi kadar kusursuz bir atlet olmasa da aileden gelen genler dolayısıyla standartın üstünde bir atlet. Kariyerine tight end olarak başladığı için henüz savunmada ham bir oyuncu. Yine de ismi ve potansiyeli çok büyük.

En iyi ihtimal: Clay Matthews