Birkaç sezon öncesine kadar NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak gösterilen Jamaal Charles, Kansas City Chiefs tarafından serbest bırakıldıktan sonra yeni takımını sonunda buldu. Üstelik yıldız oyuncu şimdi sezonda iki defa eski takımıyla karşılaşma imkânı bulacak.

Super Bowl’un en büyük adaylarından biri olan Denver Broncos ile anlaşan Charles’ın kontratının bir yıllığına 3.75 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Broncos’un genel menajeri John Elway, Charles’a Twitter’dan yaptığı açıklamayla hoş geldin derken, “Jamaal Charles, Broncos’a katılacağı için heyecanlıyız. Bu arka alanımıza oldukça iyi bir transfer oldu ve artık ona karşı oynamak zorunda olmadığımız için çok memnunuz!” dedi.

Denver, Kapri Bibbs’i 2018 NFL Draftı’nın dördüncü tur seçim hakkı karşılığında San Francisco 49ers’a gönderdiğinden beri running back C.J. Anderson ile topları paylaşacak birini arıyordu. Sağlıklı bir Jamaal Charles ile Denver umduğundan fazlasını elde edebilir.

Çocukluğundan beri John Elway’in büyük bir hayranı olduğunu söyleyen Charles, “Hep Denver için oynamak istemiştim” diyerek halen üst düzey performanslar sergileyebileceğine inandığını dile getirdi.

Dizindeki sakatlıktan ötürü geçtiğimiz sezon sadece kısıtlı sürelerle üç maçta boy gösterebilen Charles, 40 yard ve bir touchdown koşusuyla sezonu kapatmıştı. 31 yaşındaki oyuncu bir önceki sezon ise yine dizindeki sakatlıktan ötürü sadece beş maçta forma giyebilmişti.

Sağlıklı olduğu son üç sezonda Pro Bowl’un değişmez isim olan Charles’ın şimdiki umudu ise küllerinden doğup bir Super Bowl kazanmak olacak…