2016 NFL sezonuna, yeni şehrinde büyük umutlarla giren Los Angeles Rams, adeta facia bir yıl geçirmişti. Takımın sezonunun ortasında head koç Jeff Fisher’ı kovması ise büyük yankı uyandırmıştı.

St. Louis’ten Güney Kaliforniya’ya taşınan ekip, tüm basının dikkatlerine üzerine çekmeyi de başarmıştı. Öyle ki Rams’in sezon öncesi hazırlıklarını HBO’nun Hard Knocks ekibi belgeselleştirmiş, Rams’in tüm sezonu ise Amazon’un All or Nothing serisine konu olmuştu.

İşte Amazon’un sekiz bölümlük All or Nothing’i geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bir önceki sezon, Super Bowl iddiası olan Arizona Cardinals’ı takip eden seri bu sene sadece dört galibiyet alabilen Rams’e odaklanmasına rağmen oldukça ilgi gördü.

Takımın taşınma süreci, draft’ı, kampı, normal sezon maçları, Jeff Fisher’ın kovulması, John Fassel’in geçici head koç olması, Sean McVay’in sezon sonu takımın başına geçmesi, 2017 NFL Draftı combine’ı, draft seçimleri ve yeni sezon kampı derken Rams’i A’dan Z’ye gözler önüne süren programda özellikle Jeff Fisher ile ilgili bölümler büyük yankı uyandırdı.

Jeff Fisher’ın oyuncularına kovulduğunu açıklandığından Rams oyuncuları gözyaşlarına boğulurken, ligin en çok eleştirilen ismi, sekizinci ve son bölümde koçluğa devam etmek istediğini açıklayarak herkesi şaşırttı.

Rams’ten kovulduktan sonra programın son bölümünde kameralar Jeff Fisher’a ve Tennessee’deki 100 dönümlük arazisine döndüğünde tecrübeli koç, “Saha kenarına geri dönmek istiyorum. Bu belli ki bu sene olmayacak. Neler olacağını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl head koçluk kariyerinde 22. yılını geride bırakan Jeff Fisher, geçen sezon 165. mağlubiyetini alarak, NFL tarihinin en çok maç kaybeden koçu rekoruna ortak olmuştu. Öte yandan Fisher’ın takımları 22 yılda sadece altı defa playoff yapmış ve sadece bir defa Super Bowl’a çıkmış onda da Titans ile Rams’e son saniyelerde maçı kaybetmişti.

59 yaşındaki koç beş sezonluk Rams macerasında ise 31-45-1’lik derece elde etmiş ve hiçbir zaman playoff görememişti.

Bu istatistiklerden sonra Fisher’ın NFL’e geri dönmesinin imkansız olduğunu düşünebilirsiniz ancak NFL’in tecrübeli koçları işe almayı sevdiği de bir gerçek. Öte yandan bir takımı Super Bowl’a çıkaran koçlar her daim iş bulabiliyor, Jeff Fisher’ın 22 yıllık kariyeri de buna bir örnek…

Jeff Fisher’ın NFL’e geri dönüp dönemeyeceğini her zaman olduğu gibi zaman gösterecek. Şimdilik, yaz günlerinde deneyimli koçun Rams’teki son günlerini hatırlamak istiyorsanız Amazon.com üzerinden “All or Nothing”i izleyebilirsiniz.