İki yıl öncesine kadar kadrosunda National Rugby League (NRL) yıldızı Jarryd Hayne’i bulunduran San Farncisco 49ers’tan sonra Phidelphia Eagles da bir ragbi yıldızını NFL’e getirdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Eagles, Kanadalı ragbi oyuncusu Adam Zaruba ile üç yıllığına sözleşme imzaladığını duyurdu. 1.96 metre boyundaki Zaruba tight end mevkiinde oynayacak.

Sözleşme, Zaruba’nın takım ile deneme antrenmanına çıkmasından bir gün sonra imzalandı. 26 yaşındaki başarılı sporcu Cuma günü Phidelphia’ya uçtu ve Pazar günü yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Takım sözleşmeyi çoktan duyurduğu için Doug Pederson’a yeni tight end’leri sorulduğunda head koçun çok fazla şey açıklamasına gerek kalmadı. Sorulan sorulara sadece “Yeni sporcular almaya, onlarla çalışmaya ve takım içerisinde nerede olacaklarını ve durumlarını belirlemeye devam ediyoruz. Şimdilik her şey yolunda.” açıklamasını yaptı.

Canadian Press’in yaptığı habere göre ise Zaruba, Eagles ile antrenmanlarına çalışma vizesi alır almaz başlayabilir. Liseden beri football oynamayan ragbi yıldızı ise bir NFL kadrosuna girdiği için oldukça heyecanlı. Tahmin edeceğiniz üzere Zaruba’nın bu kadar heyecanlı olmasının bir başka sebebi de NFL’de ragbiden kazanabileceği meblağlardan çok daha fazlasını kazanabilecek olması.

Zaruba ilk antrenmanına çıkmadan önce yaptığı açıklamalarda, “Bir atlet olarak benim için muhteşem bir olay. Buradaki olanaklarım oldukça dar. Kimse paranın motive eden bir şey olmadığını söyleyemez. Bu durumda da para, bir atlet olarak kazanmaya yetkin olduğumu düşündüğüm bir ödül olarak düşünülebilir.” ifadelerini kullandı.

Peki Adam Zaruba’nın ragbi liginde fark edilmesinin sebebi ne? Zaruba 2016 Mart ayında Galler’e karşı oynadıkları  bir maçta Odell Beckham Jr.’ın tarzı ile ünlenen one-hand catch (tek elle topu yakalama) yapmıştı, bu pozisyonu videoda da görebilirsiniz:

Zaruba NFL’de tutunabilmek için ise kendine bir yer ‘kazanmak’ zorunda. Zira Brent Celek, Zach Ertz, Trey Burton, Billy Brown ve Anthony Denham gibi isimleri kadrosunda barındıran Eagles’ın tight end depth chart’ı bir hayli kalabalık gibi duruyor.

Eğer Zaruba Eagles kadrosunda kendine bir yer edinebilirse, Jarryd Hayne’in bıraktığından daha fazla iz bırakmaya ehil bir oyuncu. Hayne, 2015 Mart ayında 49ers ile sözleşme imzalamış ve futboldan emekli olup NRL’e dönmeden önce sadece bir maça çıkabilmişti.