Eric Berry için bu sezon başladığı gibi bitti. Kansas City Chiefs koçu Andy Reid Cuma günü takımının son şampiyon New England Patriots’ı 42 – 27 yendiği açılış maçında, tecrübeli safety’leri Eric Berry’nin aşil tendonunun koptuğunu açıklamıştı.

Şubat ayında altı yıl süreyle 78 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Berry, sezonun ilk maçı olan ve Chiefs galibiyetiyle sonuçlanan Patriots maçının son çeyreğinin ortalarında araba ile kenara taşınmış ve sahaya geri dönememişti.

Berry ile ilgili bu gelişme Kansas City camiasında büyük bir şok etkisi yarattı çünkü sahadaki savunma takımının en güçlü tarafını daha sezonun başında kaybetmiş oldular. Şimdi ise takım olarak bu dengeyi tekrar kurmaları gerekiyor. Öyle ki koç Reid yaptığı açıklamalarda “Eric Berry’nin yerini başka bir Eric Berry ile dolduramazsınız.” ifadesine yer verdi.

Reid ayrıca Berry’nin yokluğunda onun yerini doldurmak için mümkün olasılıkların Daniel Sorenso ve Eric Murray olduğundan da bahsetti. Tabii nasıl bir düzenleme yapılacak olursa olsun, beş kez Pro-Bowl maçına çıkmış, üç kez All-Pro seçilmiş bir oyuncunun yerini doldurmak kolay bir iş değil. Chiefs bu boşluğu doldurmak için biraz yaratıcı davranmak zorunda.

Aşil tendonunun parçalanması Berry’nin yaşadığı en son sakatlık ancak yıldız oyuncunun geçmişine baktığımızda bu onun için ufak bir sıkıntı…

28 yaşındaki başarılı oyuncu 2014 senesinde kansere yakalanmış ve 2015 senesinde Pro Bowl’a çıkacak kadar sağlam bir şekilde ve kısa sürede bunun üstesinden gelmişti. Berry, 2011 senesinde ise ön çapraz bağları koptuğundan 15 maçı kaçırmıştı. Küçük bir yanılma payı olsa da Berry’nin yaşadığı bu sakatlıktan 2018 yılında kurtulup sahalara döneceği düşünülüyor…