Ocak ayında sağ omuzundan ameliyat olduktan sonra iyileşme sürecine başlayana ancak sahalara hala geri dönemeyen yıldız quarterback Andrew Luck’dan iyi haberler gelmeye başlıyor. Çarşamba günü ilk defa olarak antrenmana çıkan yıldız oyun kurucu, bu haber ile taraftarları sevindirse de maç formasını sırtına geçirmesi için hala vakit var.

Çarşamba günkü antrenmanda bireysel çalışmalar yapan oyuncu, Perşembe gününü dinlenerek geçirdikten sonra Cuma günü tekrar antrenman sahasına dönecek. Pazar günü oynanacak 49ers mücadelesinde oynayamayacak olan Luck, antrenmandan sonra bu sene oynayıp oynamayacağı sorusuna “Kesinlikle oynayacağım, hiç şüphesiz” diyerek bu sene sahalara döneceğinin garantisini verdi.

Luck, gazeteciler ile konuşmasını “Ne zaman döneceğim ile ilgili kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Her şey planlandığı gibi gidiyor ve ilerleme kaydettiğimi hissediyorum. Hiçbir zaman kesin bir dönüş tarihi koymadık ancak çeşitli hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştım. Sahaya çıktığımda her atışı yapabilmem için daha aşama kaydetmem lazım. Üstünde çalışmam gereken şeyleri çözmek için de antrenmanlara başladım” şeklinde tamamladı.

Yeni neslin en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterilen Andrew Luck’ın yokluğunda sezona Scott Tolzien ile sezona başlayan Colts, Rams karşısında ağır bir yenilgi alınca sonraki üç maça New England Patriots’dan takas yoluyla kadrosuna kattığı Jacoby Brisett ile çıkmıştı.

Brisett ile çıktığı üç maçta sadece Cleveland Browns’ı yenebilen Colts için sezonun kalanında fazla bir umut görünmüyor. Bakalım Pazar günü henüz galibiyeti bulunmayan 49ers’ı konuk edecek olan Colts, San Francisco temsilcisinin kötü gidişinden faydalanabilecek mi?