Chicago Bears, as oyun kuruculuk pozisyonunu 2017 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçtiği Mitchell Trubisky’e emanet etme kararı aldı. Geride bıraktığımız Perşembe gecesi ezeli rakibi Green Bay Packers’a farklı yenilen Bears, yazın üç yıllığına 45 milyon dolara anlaştığı Mike Glennon’ı yedeğe çekeceğini açıkladı.

Sezonun ilk dört maçında sadece sürpriz bir şekilde Pittsburgh Steelers’ı yenebilen ve NFC Kuzey’in dibine yerleşen Bears şimdi 9 Ekim gecesi Minnesota Vikings ile karşılaşacağı maça çaylak oyun kurucusuyla çıkacak.

Off-season’ın önemli transferlerinden biri olan Mike Glennon, beş yıllık NFL kariyerinde şu anada kadar 22 maça ilk 11’de başlamıştı. Bu 22 maçın dördü 2017 sezonunda Bears formasıyla gelirken 28 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 833 yard, dört touchdown pası ve beş interception ile büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Ayrıca beş de fumble yapan oyuncu için bardağı taşıran son damla Packers maçındaki iki interception ve iki fumble’lık performansı oldu.

Sezonun ilk dört maçında Texans’ın çaylak quarterback’i Deshaun Watson muhteşem performanslar ortaya koysa da Bears head koçu yaptığı her açıklamada Trubisky’i hemen sahaya sürmeyeceklerini ve Glennon ile yola devam edeceklerini dile getiriyordu. Tecrübeli koç her daim Glennon’ın tecrübesini övse de Trubisky’nin ikinci sıra gibi yüksek bir yerden seçilmesinden ötürü bu kararın er ya da geç alınması bekleniyordu.

Şu anda 1-3 olan Chicago Bears’ta koltuğu sallantıda olan John Fox, en son altı yıl önce Denver Broncos’un başındayken yaptığı bir quarterback değişikliğiyle manşetlere çıkmıştı. Fox, sezona 1-4 başlayan Broncos’ta tecrübeli oyun kurucu Kyle Orton’ı yedeğe çekerek formayı kariyerinin ikinci sezonunu geçiren Tim Tebow’a teslim etmiş ve sezonu 8-8 bitirerek playoff yapmıştı.

Bears’ın 2011 sezonundaki Denver Broncos gibi sezonunu çevirip çeviremeyeceğini bize zaman gösterecek ancak Trubisky’nin hazırlık maçlarındaki performansları taraftarlar için Glennon’a göre biraz daha umut verici olsa gerek. Öte yandan geçtiğimiz yıl sezon ortasında formayı teslim alan bir diğer yüksek sıra seçimi çaylak QB Jared Goff’un kötü performansları da akıllara geldiğinde Chicago Bears’ı oldukça uzun bir sezonun beklediğini de söyleyebiliriz.