2001 yılında NFL’e rakip olması için kurulan XFL Amerikan futbolu ligi geri dönüyor! Amerikan güreşi organizasyonu WWE’nin kurucu ve başkanı olan Vince McMahon, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada XFL’in tekrardan aktif hale geleceğini ve yeni sezonunun 2020 yılında gerçekleşeceğini açıkladı.

Bundan 17 sene önce XFL, sert oyun tarzı, tartışma yaratan ponpon kızları ve adeta NFL’in temsil ettiği her şeyin aksi bir biçimde şiddeti ön plana çıkarmasıyla gündeme oturmuştu. O dönem NFL yayın haklarını kaybeden NBC’nin XFL’in yayın haklarını alması sonrasında insanlar bu yeni lige dair oldukça beklenti içine girmişlerdi.

Memphis Maniax (Manyaklar), New York/New Jersey Hitmen (Tetikçi), Las Vegas Outlaws (Kanun Kaçakları) gibi ilginç isimli takımları barındıran ligin ilk maçı 2001 yılı Super Bowl’undan birkaç gün sonra oynanmıştı.

Sezonunu sonbaharda düzenleyip NFL ile doğrudan rekabet içine girmekten kaçınan XFL’in açılış maçı 54 milyon seyirciyi ekran başına toplamıştı. O yılın Super Bowl’unun 84 milyon kişinin izlendiği düşünüldüğünde XFL ilk maçı için muhteşem bir başarı gerçekleştirmişti.

Ancak sahadaki oyunun NFL kalitesinden çok uzak olması ve organizasyonun çok fazla Amerikan güreşi unsurları içermesi reytingler giderek düşmesine ve 2001 sezonunun XFL’in ilk ve son sezonu olmasına sebep olmuştu.

Şimdi McMahon’un kafasındaki XFL fikri 2001 yılından tam zıttı bir çizgide gibi gözüküyor. NFL’i sıkça eleştiren Amerikan başkanı Donald Trump’ın yakın arkadaşı olan McMahon, yaptığı açıklamada, XFL kurallarının NFL’e göre daha basit olacağını, karşılaşmaların hakemler tarafından az durdurulacağını ve maçların daha güvenli olacağını söylerken, oyuncuların Amerikan milli marşını protesto etmelerine izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

2001 yılında devre aralarında ponpon kızların soyunma odalarından skeçler yayınlayan bir lig olan XFL’de artık ponpon kızların da olmayacağı açıklanırken, McMahon’a NFL’de şu anda iş bulamayan oyuncuların XFL’de oynayıp oynayamacağı da soruldu…

Johnny Manziel, Colin Kaepernick ve Tim Tebow’un XFL’de oynamasına dair gelen bir soru üzerine McMahon, XFL’de suçluların oynayamayacağını, bir kimsenin eğer herhangi bir tutuklanması olması veya yasaklı madde etkisinde araba kullanma cezası alması halinde XFL’de oynayamayacağını söyledi. McMahon, “Dolayısıyla bu saydığınız isimlerden bazılarının elenmesine sebep oluyor. Hepsinin değil. Eğer Tebow, XFL’de oynamak isterse tabii ki oynayabilir.” şeklinde konuştu.

XFL’in 2020 sezonunun sekiz takım içereceği ve 10 haftalık bir fikstürden oluşacağı açıklandı…

Açıklamaları oldukça tepki çeken McMahon’un XFL denemesinde bu sefer başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz…