Indianapolis Colts, head koçluk görevi için ilk tercihi olan Josh McDaniels ile anlaştıktan sonra, McDaniels’ın New England Patriots’ta hücum koçu olarak kalmak istemesi sonrası büyük bir şok yaşamıştı. McDaniels’ın ardından arayışına devam eden ekip sonunda Philadelphia Eagles’ın hücum koçu Frank Reich’ı yeni head koçu olarak açıkladı.

Böylece Colts, her ne kadar McDaniels’ın kararından cayması sebebiyle de olsa Super Bowl’u kazanan takımın hücum koçunu takımın başına getirerek büyük bir iş başarmış oldu.

İki sezondur Eagles’ın hücum koçu olan Reich, ilk yılında çaylak Carson Wentz ile başardıklarıyla herkesin takdirini kazanmıştı. İkinci yılında ise Wentz’in MVP’lik performansı ve ardından yedek oyun kurucu Nick Foles ile Super Bowl’un kazanılmasında Reich’ın payı büyüktü.

56 yaşında ilk head koçluk deneyimini yaşayacak olan Frank Reich, oyuncu olarak kariyerinin büyük bölümünde Buffalo Bills’te efsane quarterback Jim Kelly’nin yedekliğini yapmıştı. Dört sezon üst üste Super Bowl kaybeden Bills ekibinin bir parçası olan Reich, Carolina Panthers, New York Jets ve Detroit Lions formaları giydikten sonra 1998 yılında emekliye ayrılmıştı.

Koçluk kariyerine 2008 yılında Colts ile asistan olarak başlayan Reich, böylece 10 yıl sonra aynı takımın başına head koç olarak geçerek güzel de bir hikayeye imza attı.

Geçtiğimiz sezonu 4-12’lik dereceyle kapattıktan sonra Chuck Pagano ile yollarını ayıran Colts, eski başarılı günlerine dönmek için doğru ismi bulmuş gibi gözükse de halen takımdaki en büyük soru işareti Andrew Luck’ın sağlığı olarak yerini koyuyor…

2017 sezonunda sakatlığından dolayı hiç forma giyemeyen Luck’ın yeni sezona yetişip yetişemeyeceği belirsizliğini korurken, Reich’ın yıldız oyun kurucusu olmadan da Philadelphia Eagles’taki başarısını tekrarlaması Colts taraftarlarının en büyük arzusu…