Miami Dolphins, geçtiğimiz hafta içerisinde iki oyuncuyla sözleşme imzaladı. Yapılan sözleşmelerden biri running back Frank Gore ile diğeri ise sebebi anlaşılmaz bir şekilde oyun kurucu Brock Osweiler ile imzalandı.

Dolphins takımı, Frank Gore ile bir yıl süre ile sözleşme imzaladı. Bu sene ligdeki 14. sezonunu oynayacak olan Gore, 14,026 rushing yard ile tüm zamanlar koşu sıralamasında Curtis Martin’den hemen sonra beşinci sırada yer alıyor. Kariyerinin ilk 10 senesini 49ers takımında geçiren Gore, geçtiğimiz üç sezonunu ise Colts ile sahaya çıkarak geçirmişti.

Geçtiğimiz sezon 16 maçta starter olarak başlayan Gore, 961 yard koştu ve üç touchdown yaptı. Kariyeri boyunca beş kez Pro Bowl’a seçilen Gore, Indianapolis ile oynadığı son üç sezonda 2,953 yard koşup ve 13 touchdown’a imza atmıştı.

Mayıs ayında 35 yaşına girecek olan Gore, rusher listesinin ilk beşinde yer alan ve ligde ikiden fazla takımda oynayan tek oyuncu.

Dolphins’in diğer yeni oyuncusu ise Brock Osweiler! Ligdeki altı yıllık kariyerinde sadece 25 maçta starter olan Osweiler, kendisinin ilk 11 oyun kurucu olmaya layık olduğunu henüz gösteremedi. Bu sözleşmeyle birlikte, ligdeki en uzun isimlerden biri olan Osweiler kendini göstermek için bir şans daha elde etmiş oldu.

2016 sezonunda dört yıl süreyle 72 milyon dolar sözleşme imzalamasına rağmen sadece bir sezon oynadığı Texans’tan sonra geri döndüğü Denver Broncos takımıyla geçtiğimiz sezonda starter olarak çıktığı maçlarda, takım dört mağlubiyet almıştı. Maç başına attığı pasların sadece %55’ini isabet ile tamamlayabilen isim, maç başına sadece 181 yard pas atmıştu. Özetle geçtiğimiz sezon Osweiler’ın için yeni bir hayal kırıklığıydı.

Dolphins takımı bu sezonda center’larının arkasında her ne kadar sağlıklı bir Ryan Tannehill umut etse de, geçtiğimiz iki sezonda Tannehill’in dizinden yaşadığı sakatlıkların tekrar etmesi yüzünden yeni bir umut ışığı arıyor. Sanıyoruz, takımı son iki sezonunda başarılı sonuçlanan paslarından daha fazla interception atan Osweiler’a yönlendiren tek sebep bu…

Miami’ye katılmasıyla birlikte Osweiler, ligdeki ilk üç senesinin ikisinde kendine mentorluk eden Dolphins head koçu Adam Gase ve running back koçu Eric Studesville ile tekrar bir araya gelmiş olacak.