Türkiye Ragbi Federasyonu Disiplin Kurulu bugün itibariyle merakla beklenen cezaları açıkladı. Açıklanan kararlara göre bu hafta sonu oynanması beklenen Yeditepe Eagles – Anadolu Rangers maçı oynanmayacak.

Ayrıca Yeditepe Eagles takımının aldığı sekiz ay hak mahrumiyeti kararıyla, takımın resmi olarak küme düşme durumu da söz konusu. Cezalara yapılacak itirazlar ve tahkime gidildiği takdirde ilerleyen günlerde kalan maçların oynanıp oynanmayacağı konusunun netlik kazanmasıyla takımların ve ligin durumu kesinleşecektir…

Kararın tam metni şu şekilde:

1- Yeditepe Eagles (İstek SK) kulübüne “Kulüp adına lisansı olmayan oyuncuyu müsabakaya çıkararak Federasyonun ana statü ve talimatlarına aykırı harekette bulunmak” suçuna bağlı olarak “Disiplin ve Ceza Talimatının 9. Maddesi 5. Alt maddesi uyarınca sekiz (8) ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve tedbirli olarak sevk edilen İSTEK SK’nün hak mahrumiyeti cezasının Talimatın 23. Madde 3. Fıkrası uyarınca 02.03.2018 tarihinden itibaren başlayarak hesaplanmasına karar verilmiştir.”

2- Kaan ÖZTÜRK adlı sporcuya “Lisansı olmadan müsabakaya çıkararak Federasyonun ana statü ve talimatlarına aykırı harekette bulunmak” suçuna bağlı olarak “Disiplin ve Ceza Talimatının 9. Maddesi 5. Alt maddesi uyarınca sekiz (8) ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve tedbirli olarak sevk edilen Kaan ÖZTÜRK’ün hak mahrumiyeti cezasının Talimatın 23. Madde 3. Fıkrası uyarınca 02.03.2018 tarihinden itibaren başlayarak hesaplanmasına karar verilmiştir.”

3- Ali Metehan GENÇMAZLUMO adlı sporcuya “Federasyon yarışması sırasında görevli hakemlere sözlü ve fiili saldırada bulunmak” suçuna bağlı olarak “Disiplin ve Ceza Talimatının 9. Maddesi 7. Alt maddesi uyarınca sekiz (8) ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve tedbirli olarak sevk edilen Ali Metehan GENÇMAZLUMO’nun hak mahrumiyeti cezasının Talimatın 23. Madde 3. Fıkrası uyarınca 27.02.2018 tarihinden itibaren başlayarak hesaplanmasına karar verilmiştir.”

4- Atıl GİNLİK adlı sporcuya “Federasyon yarışması sırasında görevli hakemlere karşı kaba, çirkin ve küçük düşürücü söz sarf etmek veya bu tür hareketlerde bulunmak” suçuna bağlı olarak “Disiplin ve Ceza Talimatının 9. Maddesi 25. Alt maddesi uyarınca beş (5) ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve tedbirli olarak sevk edilen Atıl GİNLİK’in hak mahrumiyeti cezasının Talimatın 23. Madde 3. Fıkrası uyarınca 27.02.2018 tarihinden itibaren başlayarak hesaplanmasına karar verilmiştir.”

5- Alihan POCAR adlı sporcuya “Federasyon yarışması sırasında görevli hakemlere karşı kaba, çirkin ve küçük düşürücü söz sarf etmek veya bu tür hareketlerde bulunmak” suçuna bağlı olarak “Disiplin ve Ceza Talimatının 9. Maddesi 25. Alt maddesi uyarınca üç (3) ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve tedbirli olarak sevk edilen Alihan POCAR’ın hak mahrumiyeti cezasının Talimatın 23. Madde 3. Fıkrası uyarınca 27.02.2018 tarihinden itibaren başlayarak hesaplanmasına karar verilmiştir.”