Kulüpler 1. Ligi’nin son şampiyonu unvanıyla CEFL’in (Central European Footbal League) ulusal şampiyonları karşı karşıya getiren klasmanı Championship’te boy göstermeye hak kazanan Koç Rams, yeni sezonun ilk maçında Sırp şampiyonu Kragujevac Wild Boars’u 47 – 41 skorla mağlup etmeyi başardı!

14 Nisan Cumartesi günü 15.00’te Anadolu Hisarı Marmara BESYO Stadı’nda oynanan ve Berk Karacık önderliğindeki Türk hakem kadrosu tarafından idare edilen müsabakada ekibimiz, CEFL’de üç kez final görmüş güçlü Wild Boars karşısında kazanarak iki sezondur yer aldığı ligde ilk galibiyetini elde etti ve 2017’de Kragujevac’ta aldığı 21 – 14’lük mağlubiyetin rövanşını almayı da başardı.

Zorlu geçen maçın ilk yarısında deyim yerindeyse Wild Boars kaçtı, Rams kovaladı. Karşılaşmanın ilk punt return’ünde Rams returner’ının yaptığı muff sonrasında iyi bir saha pozisyonu ile hücuma başlayan Wild Boars, serinin sonunda quarterback’i Dalton Oliver’in fake handoff oyunu sonucunda bulduğu koşu touchdown’u ile 7-0’lık üstünlüğü yakalamayı başardı. Rams’in cevabı ise takip eden seride bir play action oyunu ile geldi ve quarterback David Whipple’ın pasında topu yakalayan wide receiver Kaan Özer, maça dengeyi getirmeyi başardı.

İkinci çeyrekte ise Wild Boars sırasıyla, Koç Rams’in eski receiver’ı Strahinja Stepovic ve maç boyunca oldukça etkili bir oyun sergileyen running back’i Joshua Anthony Quezada ile skor eşitliğini bozarken ekibimiz running back Taha Çokadar ve Kaan Özer’in touchdown’ları ile skora tutundu ve maçın ilk yarısı 21 – 21 sonuçlandı.

İlk yarıda gerçekleştirdiği her drive’da skor bulmayı başaran Rams hücumu, ikinci yarıda da bu serisini sürdürdü ve takımda wide receiver, running back ve defansif back pozisyonlarında görev yapan JaVontae Hence’in yaptığı 11 yard’lık top tutuş ile maçtaki ilk üstünlüğünü yakaladı.

Takip eden kickoff’ta ise sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir an yaşandı ve Genco Kaan Güler’in place kick’i, yere çarptıktan sonra geriye doğru sekip Rams özel takımı tarafından yakalanınca ekibimiz, oldukça iyi bir saha pozisyonuyla hücum serisine başladı. Bu serinin sonunda tekrardan sahneye çıkan Taha Çokadar, beş yard’ın içinden yaptığı koşu oyunuyla skoru 34-21’e getirdi.

Wild Boars, üçüncü çeyreğin sonu ve dördüncü çeyreğin başında Joshua Anthony Quezada ile etkili olurken running back’in bulduğu iki touchdown ile 35 – 34 öne geçmeyi başardı. Ancak ilerleyen dakikalarda Koç Rams önce quarterback David Whipple’in uzunca koşusu ile skor üstünlüğünü tekrar yakaladı ve takip eden serideki Wild Boars punt denemesinde, yüksek gelen long snap sonrası topu uzaklaştırmakta sorun yaşayan Oliver’ı end zone’da fumble’a zorlayarak farkı iki touchdown’a çıkardı.

Maçın son anlarında deplasman ekibi tight end’i Stephan Duric ile skoru 48 – 41’e getirse de bu çaba yeterli olmadı ve Rams, seri victory dizilişleriyle süreyi eritip galibiyete ulaşan taraf oldu.

Karşılaşmanın en göze çarpan performansını, kaydettiği üç touchdown pası ve bir touchdown koşusuyla Koç Rams quarterback’i David Whipple sergilerken rakip takımın Rams savunmasına maç boyunca zor anlar yaşatan yıldız running back’i Anthony Quezada üç touchdown koşusuna imza atsa da Wild Boars’a galibiyeti getiremedi.

Bu sonuçla gruptan çıkmak için çok önemli bir adım atan ve finale göz kırpan Rams, bir sonraki maçını 12 Mayıs günü Moscow Patriots’a karşı deplasmanda oynayacak. Biz de NFLTR ailesi olarak temsilcimizi, aldığı bu galibiyetten ötürü tebrik ediyor ve Moskova deplasmanında kendilerine başarılar diliyoruz.