Avrupa’nın önde gelen uluslararası özel liglerinden CEFL’de (Central European Football League) boy gösteren Koç Rams, sezonun ilk maçında Sırbistan ekibi Kragujevac Wild Boars’un karşısına çıkacak.

CEFL’in, ulusal şampiyonları kapsayan Championship adlı liginin Doğu Konferansı’nda mücadele eden TAFL şampiyonu Rams ile Sırp şampiyonu Wild Boars’u karşı karşıya getirecek olan mücadele, 14 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te Marmara BESYO Stadı’nda oynanacak. Bu karşılaşmada vurulacak kickoff ile birlikte CEFL’in 2018 Sezonu da start almış olacak.

Bu önemli karşılaşmanın hakem kadrosu tamamen Türk isimlerden oluşurken maçın başhakemliğini Kulüpler Ligi ve Üniversiteler Ligi’nden tanıdığımız Berk Karacık yapacak.

Geride bıraktığımız sezon yine CEFL’in Doğu Konferansı’nda yer alan iki takımın mücadelesinde Koç Rams, Kragujevac deplasmanına konuk olmuştu. Ekibimiz, oldukça iyi bir giriş yaptığı karşılaşmada ilk yarıyı 14-7’lik skorla önde kapamasına karşın ikinci yarıda Wild Boars quarterback’inin iki touchdown’una engel olmayarak sahadan 21-14’lük skorla yenik ayrılmıştı.

Rams galibiyetinin ardından konferanstaki bir diğer rakibi Budapest Cowbells’i de mağlup etmeyi başararak finale yükselen Wild Boars, finalde Avusturya ekibi Swarco Raiders’a karşı aldığı 55 – 20’lik mağlubiyetle ligi ikinci tamamlamıştı.

Öte yandan Koç Rams, Wild Boars mücadelesini takiben konferansındaki ikinci maçını 12 Mayıs günü Moscow Patriots’a karşı deplasmanda oynayacak. CEFL’in bir alt ligi CEFL Cup’ta mücadele eden son TAFL ikincisi Sakarya Tatankaları da aynı gün Vukovi Belgrad’a konuk olacak.

Ekiplerimize Avrupa’da oynayacakları maçlarda başarılar diliyor, 14 Nisan Cumartesi günü Marmara BESYO Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmanın dolu tribünlere karşı oynanmasını umuyoruz.