Artık dananın kuyruğunun kopacağı zamana geldik. Mart başından beri sekiz yazıda bu draft’a katılacak farklı pozisyonlardaki oyuncularla ilgili değerlendirmelerimi paylaştım. Şimdi iş, bu isimleri takımların ihtiyaçlarına, GM’lerin tahmin ettiğimiz özelliklerine ve oyuncuların yeteneklerine göre dağıtmaya geldi. Takasları da tahmin etmeye çalıştım ve böyle bir senaryo bana makul geldi. “Kaynak var mı? Nereden geliyor bunlar diyorsanız?” Kaynak falan yok, hepsi tahmin ama tüm seçimleri bir mantık çerçevesine oturtmaya çalıştım. Umarım zevk alırsınız. Hemen başlayalım…

1) Cleveland Browns – Josh Allen, QB, Wyoming

Kesinlikle bana göre bu senenin en iyi QB adayı değil. En büyük eksiği pas isabeti ve pas isabeti öğretilmesi mümkün olmayan bir şey. Bir de ayak hareketlerine çalışması lazım ama nesi iyi derseniz, topu mermi gibi sağlam atıyor, biraz da yanına atletizm koydunuz mu Browns genel menajeri John Dorsey’nin hayallerindeki QB oluveriyor. Geçen sene Kansas City Chiefs’in başındayken benzer özelliklere sahip Patrick Mahomes’u takas yaparak ilk turdan seçmişti John Dorsey. Hiç desteklemesem de ve sonunu pek hayırlı görmesem de Cleveland’a yakışır bir hareket olarak Allen’ı seçeceklerini düşünüyorum…

2) New York Giants – Sam Darnold, QB, USC

Burası için de genelde konuşulan Denver Broncos veya Buffalo Bills’in Giants ile takasa gireceği… Fakat bence işler son anda değişecek ve Darnold’ın birinci sırada gitmediğini gören genel menajer Dave Gettleman da takas yapmaktan vazgeçip Darnold’ı Eli Manning’in veliahttı olarak seçecek. Darnold bu sene Eli’ın arkasında iyice pişer, topu atmasındaki sorunları ile karar mekanizmalarını geliştirir ise NFC Doğu grubunun Aaron Rodgers’ı olabilir. Şimdi bunu okuyan Giants taraftarlarının yüzüne bir tebessüm gelmiştir. Fakat gerçekten Giants’ın kaderini değiştirebilecek bir isim Sam Darnold. Darnold sadece basit bir cep QB’si değil. Hem cep içinden hem de cep dışından takımları mağlup edebilecek bir isim.

3) New York Jets (via. Colts) – Baker Mayfield, QB, Texas Tech

Bana göre bu sınıfın hala en iyi QB adayı. En iyi özellikleri pas isabeti, rekabetçiliği ve oyuna herşeyini vermesi. Bu kadar yüksekte seçme sebebim ise çok iyi olan pas isabeti. Tekrarlamak gibi olacak ama isabetli pas atmayı NFL seviyesinde birine öğretemezsiniz. Mayfield takıma hemen etki yapabilir ancak bir sezon kenarda bekletseniz de olur. Hücumun gelir gelmez lideri olabilir. Bence Jets için milat olabilecek bir seçim. Baker Mayfield için yapılan Johnny Manziel benzetmelerine ise hiç katılmıyorum.

4) Buffalo Bills (via. Browns – via. Texans) – Josh Rosen, QB, UCLA

Herkes Saquon Barkley aşağı, Saquon Barkley yukarı dese de dört numara için bence NFL genel menajeri, ortaya bir RB için o kadar draft bütçesi dökmemeli. Tamam Ezekiel Elliott çok iyiydi 2016 senesinde ama Browns’da Cowboys’un ofansif line’ı yok. Öte yandan 2017’de Leonard Fournette, Jaguars’ta çok iyiydi ama onları defansları taşıyordu ve koşu oyunu karşı takımları yorup yorup sonunda patlıyordu. Browns şu an sol tackle’da dev bir delik ile sezona girmek istemeyecektir. Buna karşın dört numaradan da bir sol tackle alınacak bir sol tackle yok. Peki en çok öne çıkan savunma oyuncularından Bradley Chubb, Browns için ihtiyaç mı? Gerçekten emin değilim. O yüzden Buffalo Bills ilk üç sırada QB gidince “Eyvah Broncos dördüncü insani QB’yi alacak!” diye panik takası yapıp Browns’ın dördüncü sıra seçim hakkını alacaktır. İlk tur 12, ikinci tur 53 ve üçüncü tur 65 numaralı hakkını verip buraya çıkar ve draft’ın NFL’e en hazır QB’sini alır diye düşünüyorum. Bilmiyorum koç Sean McDermott ile nasıl anlaşacaklar ama Josh Rosen takıma direk katkı yapacak bir isim.

5) Denver Broncos – Saquan Barkley, RB, Penn State

Normalde üçlü takas sonu Giants’ın buraya gelip Bradley Chubb’ı alacağını düşünüyordum ama bence Browns’ın birinci sıradan Allen’ı alması her şeyi değiştirecek. Dördüncü sıra Bills’e takaslanınca, Denver’ın draft odasında John Elway ellerini ovuşturmaya başlar çünkü RB konusunda jenerasyonda bir kere gelecek bir adamı draft edecek. Hem de son günlerde C. J. Anderson’ın takımdan kesilmesi ve geçen seneki Davontae Booker deneyinin tutmaması da bunun için iyi bir gösterge.

6) Indianapolis Colts – Bradley Chubb, DE, North Carolina State

Colts her tarafında delikler olan bir bot gibi. Her yerine katkı lazım o yüzden hem şu an kalan en iyi oyuncu olan, hem de zor bulunan pass rusher pozisyonunda oynayan Bradley Chubb’ı seçmeleri gerekiyor. Zaten daha bu New York Jets ile geçen ay girdikleri takas bile olmadan üçüncü sıradan Colts’un Chubb’u seçeceği konuşuluyordu, şimdi gerçek olacak. Bazı mock’larda iki ya da dört numaradan seçileceği belirtilse de bence yetenek olarak ilk dört oyuncusu değil. Hala bazı soru işaretleri var.

7) Tampa Bay Buccaneers – Derwin James, SS, Florida State

Bucs’ın geçen sene başarısız olan T. J. Ward deneyimi ve secondary kısmında bir lider eksikliği herkesin malumu. Eğer bu noktada Derwin James gitmemişse zaten Tampa hiç düşünmez. Ayrıca Florida State sanki Tampa Bay’in arka bahçesi gibi bir okul. İyi oyuncularından, draft edilmemişlere kadar her türlüsünü bulabilirsiniz. James’in ilk seneden gözle görülür bir katkı yapacağına eminim.

8) Chicago Bears – Quenton Nelson, G, Notre Dame

Burada çoğu kişi Minkah Fitzpatrick’i alacaklarını düşünse de, herkes Matt Nagy’nin screen’leri ve koşu oyununu ne kadar sevdiğini biliyordur. O yüzden bu senenin en iyi ofansif line oyuncusu olan Nelson’ı seçmelerinde bir sakınca yok. Bir de şu anki ofansif line koçunun eskiden Notre Dame’in ofansif line koçu olması da bunun gerçekleşme ihtimalini arttırıyor.

9) San Francisco 49ers – Tremaine Edmunds, LB, Virginia Tech

Geçen sezon büyük umutlarla seçilen Reuben Foster’ın durumu ortada ve bir iki ay içinde takımdan kesilecek. Bu durumda takımın ihtiyacı olan pozisyon ise iç linebacker pozisyonu. Savunmaya baktığımızda safety’i de bir ihtiyaç olarak görebiliriz ama bu senenin safety sınıfı oldukça derin. İkinci ya da üçüncü turlardan değerli oyunculardan bulunabilir. Bir de artık John Lynch ve Kyle Shanahan’in yeri garanti. Bu nedenle takımın yeniden yapılanma konusunda acelesi de yok. O nedenle Edmunds gibi daha çok çiğ bir proje oyuncusunu alıp geliştirme şansına sahipler. Edmunds zaten incelememde de belirttiğim gibi tanrı vergisi bir fiziğe ve atletizme sahip. İyi bir koç ve biraz zaman sonunda çok başarılı bir oyuncu olabilir.

10) Oakland Raiders – Roquan Smith, LB, Georgia

Raiders off-season’da Detroit Lions’tan ayrılan linebacker Tahir Whitehead’i almış olsa da Whitehead bu pozisyonda uzun vadeli çözüm değil. Genel menajer Reggie McKenzie, Roquan Smith gibi hem iç güdüleri iyi olan, hem de kolej seviyesinde üretimi çok iyi olan (2017’de 130 tackle) bir oyuncuyu almaktan çekinmeyecektir. Kesinlikle takım için çok iyi bir seçim.

11) Miami Dolphins – Minkah Fitzpatrick, DB, Alabama

Açıyorum Miami’nin depth chart’ına bakıyorum içim acıyor. Takımın her yeri sıkıntılı. Kimileri QB sıkıntısından bahsediyor ama Ryan Tannehill’in kontratı duruyor ve head koç Adam Gase bu oyuncuyu seviyor. Kesinlikle bir linebacker işlerine yarar ama hem Edmunds, hem Smith seçildikten sonra gidip Leighton Vander Esch’i 11’den alırlarsa saçma olur. İkinci büyük sorun ise safety pozisyonu. Fitzpatrick hem gelip bu bölgede liderliği alabilir hem de çok yönlülüğü ile ilk senesinde boşlukları doldurabilir. Ben seçiyor olsam geriye takas yapmak isterim ama 11. sıra şu an hiç ilgi çekmeyecek bir pozisyon. Özellikle bu dediğim isimler seçildikten sonra…

12) Cleveland Browns (via. Bills – via. Texans) – Mike McGlinchey, OT, Notre Dame

Bu senenin en iyi sol tackle adayı kesinlikle. Tek sıkıntım acaba 12. sıranın bu oyuncu için fazla mı olduğu yönünde. Ancak öbür taraftan da saysanız bu sene seçmeye değecek üç ya da dört tane sol tackle var. O yüzden hem pozisyonun önemi dolayısıyla, hem de pek çok takımın istemesi dolayısıyla offensive tackle’lar daha erken seçilecek gibi duruyor. Browns için ise Joe Thomas’ın boşluğunu doldurmak istiyorlarsa alabilecekleri en iyi aday McGlinchey. Hem koşu oyunu desteğinde hem de pas korumasında, oldukça iyi olan McGlinchey ilk günden ilk 11 çıkıp uzun yıllar Cleveland QB’lerinin kör tarafını koruyabilir.

13) Washington Redskins – Vita Vea, DT, Washington

10’dan fazla mock draft’ta konsensüs olarak 13. sıraya Vita Vea yazıldı. Oldukça mantıklı bir seçim olması da cabası. Pro Football Focus’un istatistiklerine göre Washington Redskins, 2017 senesinde koşu savunmasında 32. sırada. Vita Vea’da bu senenin defansif line sınıfında gelir gelmez koşuyu tamamen durdurup, pass rush’a da baya yardım edebilecek bir isim. Özellikle üç hakta da sahada kalabilen defansif line oyuncusu olması en büyük artısı.

14) Green Bay Packers – Denzel Ward, CB, Ohio State

Demarius Randle sonrası CB pozisyonuna Tramon Williams’ın getirilmesi ve as oyuncu konumunda olmasından ötürü, Green Bay takımında bu pozisyon büyük ihtiyaç. Denzel Ward buraya kadar düşerse Packers için bu seçim muhteşem olur. Dinamik, hızlı, atletik bir oyuncu olan Ward boyutları ufak olsa da büyük etki yapacaktır. Aktif oyunculardan en çok benzettiğim isim Denver Broncos’un başarılı CB’i Chris Harris Jr. Packers’ı secondary’de aradığı taze kanı kesinlikle Denzel Ward’ta bulacaktır. Eğer ilk 10’da dört ya da beş QB giderse Ward’un buralara kalma ihtimali oldukça yüksek.

15) Arizona Cardinals – Calvin Ridley, WR, Alabama

Arizona Cardinals şu an yeniden yapılanma halinde olan bir takım. Bir NFL izleyicisi olarak Arizona’nın Lamar Jackson’ı draft etmesini isterdim. Özellikle David Johnson ve Lamar Jackson’ın bir arada olduğu bir hücumu izlemek büyük bir zevk olurdu. Savunmaların kabusu olan koşan QB’nin ve pas tutabilen RB’in zirve yaptığı nokta olurdu Arizona Cardinals. Ancak Steve Wilks bu kadar yenilikçi bir koç değil. Biraz daha eski tipli ve savunma kökenli olan takımın koçu Wilks bunu istemeyecektir. Bir de takımın yıldız WR’ı Larry Fitzgerald’ın emekliliğe çok yaklaşması ve John Brown’ın takımdan ayrılması WR pozisyonunda büyük bir boşluk oluşturmaya aday. Bu sezonun NFL’e en hazır WR’ı Calvin Ridley’i almaları çok mantıklı olacaktır.

16) New England Patriots (via. Ravens) – Kolton Miller, OT, UCLA

Eğer kalsaydı buraya Calvin Ridley’i yazardım çünkü Ozzie Newsome genelde ilk turda Alabamalı bir oyuncuyu seçmeyi seven bir GM. Bir hafta önce Ravens’ın kadrosuna bakınca bir numaralı ihtiyaç WR olarak görünüyordu. Fakat bu hafta Willie Snead’in takıma gelmesi Ravens’ın 16. seçimde bir WR alma ihtimalini birazcık düşürdü gibi. Patriots için ise çoğu kişi QB alacak dese de Tom Brady’nin bir iki sene daha oynayacağını düşünürsek ve hem sağ hem de sol tackle’ını kaybettiğini hesaba katarsak Patriots birinci tur 31. seçim hakkını ve ikinci tur 43. seçim hakkını verip; karşılığında Ravens’ın bu hakkını alacaktır. Bunu tahmin etmemin sebebi ise draftın sol tackle sınıfının derin olmamasından kaynaklanıyor. Eğer Patriots burada tackle seçmezse 23. sırada iyi bir tackle bulamama şansları var. Bir de Kolton Miller’ın şu anki hali Patriots’ın eski sol tackle’ı olan Nate Solder’ın Colorado’dan çıktığı haline çok benziyor. İki senedir Josh Rosen’ın kör tarafını başarı ile koruması onu iyi bir aday yapıyor bu seçim için.

17) Los Angeles Chargers – Da’ron Payne, DT, Alabama

Chargers’ın ofansif line’ının tamamında ve defansif line’ının ortasında oyuncu seçmeye ihtiyacı var. Hem başarılı bir sol tackle olmasından dolayı hem de kolejde Los Angeles’ta olmasından ötürü Kolton Miller’ı baya yakıştırmıştım Chargers’a ama Patriots buraya atladı. Defansif olarak ise normalde Maurice Hurst’u, Da’ron Payne’den daha fazla beğensem de şu kalp sorunu Hurst’u baya düşürecektir ve bunun sonucunda Da’ron Payne’i alacaklar. Payne genel olarak iyi bir aday olması dışında çevresindeki oyuncuları da bir üst seviyeye çıkaran bir oyuncu olarak biliniyor. Alabama’da defansif line’ın lideri olması ve önemli maçlarda önemli anlarda büyük oyunlar yapması seçimi mantıklı hale getiriyor. Bosa ve Ingram’ın yanında Payne muhteşem bir eklenti olacaktır.

18) Carolina Panthers (via. Seahawks) – D.J. Moore, WR, Maryland

Seahawks’ın baş ihtiyacı ofansif line pozisyonuama iç ofansif line oyuncusu konusunda derin bir draft olduğu için ilk turdan seçme yoluna gitmeyebilirler. Tackle olarak ise alabilecekleri en iyi isim Connor Williams fakat onu da 18. sıradan almak bir fazla yüksekten seçme olabilir. Defansif line ya da cornerback yönüne gitmeleri mantıklı görünse de takımdan çok oyuncu gönderdikleri için geriye gidip daha çok oyuncu draft etmeyi tercih edebilirler. Panthers için ise WR ihtiyacı ortada ve DJ Moore pek çok NFL takımının listesinde yukarılarda olan bir WR. Eğer 19. sıraya DJ Moore kalırsa, Dallas Cowboys’un DJ Moore’u havada kapacağını tahmin eden Panthers bu seçimi takasla alacaktır. Aktif oyuncu olarak Stefon Diggs’e benzetilen Moore, farklı formasyonlarda dizilebilen ve rotalarında iyi ayrım yakalayabilen bir WR. Ben alt turlardan Christian Kirk ya da James Washington gibi bir WR seçmeyi tercih ederdim ama Panthers için ihtiyaç olduğundan güzel bir takas hamlesi olabilir.

19) Dallas Cowboys – Courtland Sutton, WR, SMU

D.J. Moore’un bir üst sırada seçilmesi, Cowboys’u bu nokta da reaksiyon göstermeye zorlayacaktır. Dallas Cowboys, birinci WR’ı Terrence Williams olan bir NFL takımı olarak ilk turdan bir yetenek almak zorunda gibi hissedecektir. Dez Bryant’ın yerini doldurabilecek, hem genç hem de daha atletik hali önlerinde duruyor. Dallas’ta olan Southern Methodist üniversitesinden Courtland Sutton atletikliği ile çok öne çıkan bir isim ve de özellikle Dez’in çok başarılı olduğu yüksek ve yakalaması zor olan toplarda çok iyi bir isim. Rota koşmasını çok beğenmesem de fiziksel oluşu ve atletikliği ile baya hasar verebilir. Dez Bryant, Steve Smith’in de dediği gibi sadece üç rota koşuyordu. Sutton’da aynı üretimi yapabilir.

20) Detroit Lions – Marcus Davenport, OLB, UTSA

Lions’da Matt Patricia’nın gelişi ile yeniden düzenlemeye gidecek takımlardan başka bir tanesi. Bir de gruptaki diğer takımlarında yaptıkları değişikliklere bakınca Lions’ın savunmasını toparlaması gerekiyor. Onun için 2016 ikinci tur seçimi A’shawn Robinson’ın yanına Hurst gibi üç hakta da sahada tutabileceğiniz bir DT alacaklarını düşünüyordum ama Hurst’un kalp problemi büyük sıkıntı gibi duruyor. O yüzden atletikliği ile ön plana çıkan ve 198 cm boyu ile diğer OLB adaylarına göre çok daha iri olan Davenport’u alabilirler. Davenport’un oyununu ve özellikle pass rush’ını geliştirmesi gerekiyor. Ama fiziksel olarak bu kadar öne çıkınca seçilme şansın çok yukarı çıkıyor. Mike Mayock, Davenport’a Matt Patricia sisteminin başlangıçta çok karışık gelebileceğini düşündüğünü söyledi ve buna alışmasının birkaç yıl sürebileceğini. Ben de benzer şekilde düşünüyorum. Fakat NFL takımları ne olduğundan çok ne olacağına bakıyorlar.

21) Cincinnati Bengals – Leighton Vander Esch, ILB, Boise State

Vontaze Burfict lige geldiğinden beri aldığı bilmem kaçıncı ceza ile artık takım sahibini de genel menajeri de delirtmiştir diye umuyorum. İlk tur için bu kadar dolu bir iç linebacker sınıfı olunca atletikliği ile öne çıkan ve hala draft edilmemiş olan Leighton Vander Esch’e yönelmeleri çok mantıksız olmaz. Vander Esch büyük bir konferanstan gelmiyor ama 2017 senesinde sahada olduğu anda hem koşuya hem de pasa karşı kendini sahada hissettirdi. Başka bir sıkıntılı pozisyon CB pozisyonu olsa da Bengals için, Leighton Vander Esch gibi Brian Urlacher’ın ultra atletik halini andıran bir oyuncuyu kaçırmak istemeyecektir Cincinnati ekibi. Tabi başarıyı yakalamak için önce Marvin Lewis’i kovmaları gerekiyor fakat daha oraya çok var.

22) Buffalo Bills – Connor Williams, OT, Texas

Herkes Bills’te QB durumuna odaklanmışken Buffalo’da gözden kaçan durum ise ofansif line’ın sol tarafının toptan takımdan ayrılması. Sol tackle Cordy Glenn’i Bengals ile takas ettiler. Sol guard Richie Incognito ve center Eric Wood emekli oldu. İç ofansif line oyuncusu oldukça fazla olan bir draft olduğundan o yöne gideceklerini düşünmüyorum ilk turda. Fakat daha önce belirttiğim gibi ofansif tackle’ı bu noktada almazlarsa, bir daha iyi birini bulma ihtimalleri olmayabilir. O yüzden draft’taki birinci tura değecek en son gerçek tackle olan Connor Williams’ı alacaklar. Yine draft’ta ya bir tackle kalmazsa diye panikle yapılmış bir hamle gibi görünse de Bills için iyi bir seçim.

23) New England Patriots (via. Rams) – Mason Rudolph, QB, Oklahoma State

Gerçekten bu noktada Patriots’ın ne yapacağını tahmin etmek neredeyse imkansız. Ancak durumu bir değerlendirmek gerekirse, Tom Brady gibi 41 yaşında bir QB’n var ve Belichick ile artık aralarının eskisi gibi olmadığını biliyoruz. Tom Brady sonrası gelecek planı oldukça belirsiz QB pozisyonunda Patriots’ın. Mantıklı olarak Bill Belichick takımının başarısını Tom Brady’nin 45 yaşına kadar oynamasına bağlamayacaktır. Mason Rudolph gibi bu senenin QB sınıfı içinde Bill Parcel’in bir QB’de olması gereken yedi özelliğe de sahip tek QB olan Mason Rudolph seçilebilecek çok iyi bir aday.  Rudolph bu senenin en net cep QB’si. Boyutları büyük, kolu kuvvetli ama biraz daha pişmesi lazım. Daha da önemlisi Bill Belichick’in kolejde dört sene oynamış oyuncu profiline de uygun. Ellerinde Tom Brady olduğu sürece hep rekabetin içinde yer alacak Patriots ama artık hafiften geleceği de düşünmenin zamanı. Tabi aynı şekilde Tom Brady ile bir Super Bowl daha deyip Harold Landry yönüne de gidebilirlerdi. Ama bu yolu tercih ettiler.

24) Seattle Seahawks (via. Panthers) – Josh Jackson, CB, Iowa

Ofansif line büyük ihtiyaç olsa da esas yardıma ihtiyaç oldukları iç ofansif line oyuncuları iki ya da üçüncü turda da var. Richard Sherman’ın takımdan ayrılması kendisine güvenebileceğiniz CB konusunda büyük bir eksiklik yaratıyor. Josh Jackson’da bu sınıfın en iyi ikinci CB’i ve buralar seçilmesi için uygun bir yer. Bir de yerini doldurmak istediğin isim Richard Sherman ise hem fiziksel olarak hem de atletizm olarak ona en çok benzeyen isim Josh Jackson’ı draft etmek çok mantıklı.

25) Tennessee Titans – Harold Landry, OLB, Boston College

Titans’ın en büyük ihtiyacı LB. Şu an drafta bakınca kalan en iyi oyuncuya bakınca da yine bir LB görüyorsun. Harold Landry bu senenin pass rusher sınıfında belki de Chubb’tan sonra en hazır durumda olan oyuncu. Boston College’da oynadığı sistemde hem pass rush yapıp hem de bazen pas savunmasına gitmesi ve de bunu başarı ile yapabilmesi NFL takımlarının gözünden kaçmayacaktır. Biraz daha başarılı bir takımdan gelse bu noktaya kadar bile dayanmasını beklemiyordum. Bazı mock draft’larda Titans’ın center seçeceği düşünülse de ben hiçbir center’ın ilk turda seçmeye değeceğini düşünmüyorum.

26) Atlanta Falcons – Taven Bryan, DT, Florida

Vita Vea nasıl 13. sırada konsensüs seçimi ise 26. sırada da Taven Bryan, Falcons’ın konsensüs seçimi. DT pozisyonunda olsa da benim aktif olarak benzettiğim oyuncu DE Michael Bennett. Hem üç tekniğinde olması hem de yüksek eforlu olması bana Bennett’i andırdı. Dontari Poe’nun takımdan ayrılmasından sonra koşuyu durduran, yüksek eforlu ve güçlü bir oyuncu olan Taven Bryan, Dan Quinn’in savunmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bir de Dan Quinn’in eskiden Seattle’da savunma koordinatörü olduğunu ve Michael Bennett’ın Seattle defansındaki rolünü düşününce bu seçim kulağa oldukça mantıklı geliyor.

27) New Orleans Saints – Hayden Hurst, TE, South Carolina

Drew Brees bu sene iki yıllık sözleşme imzaladı. Bundan benim anladığım önümüzdeki iki sene içinde Saints Super Bowl’u kazanmak için ellerindeki tüm silahları kullanacak ve geleceği çok düşünmeyecekler. Takımın en göze batan ihtiyacı ise bana göre TE pozisyonu. Saints hücum şeması olarak çok blok yapan bir TE’e ihtiyaç duymuyor. Bunun yerine çok yönlü olan ve pas yakalamada elit olmasa da çok iyi olan Hayden Hurst gibi bir TE’e ihtiyaçları var. Bunun yanında Hayden Hurst’ün bu senenin TE sınıfı içinde NFL’e en hazır olduğunu da belirtmek lazım. Michael Thomas gibi çok iyi bir WR olsa da Saints’te hala red zone için çok iyi bir oyuncu yoktu. Hayden Hurst takımın bu boşluğunu oldukça iyi şekilde dolduracaktır. Graham’dan sonra Saints’in en dominant TE’i olacaktır diye düşünüyorum.

28) Pittsburgh Steelers – Rashaan Evans, ILB, Alabama

Ryan Shazier’ın sakatlığı sonrası Steelers’ın en büyük eksikliği iç LB pozisyonunda. O boşluğu dolduracak en iyi aday tabi ki Roquan Smith ama buraya kadar kalması neredeyse imkânsız. Roquan Smith, Tremaine Edmunds ve Leighton Vander Esch seçildikten sonra ilk tura değecek son LB olan Rashaan Evans’ın Steelers tarafından seçilme ihtimali oldukça yüksek. Rashaan Evans’ın iki kasık sakatlığı ve combine ile Alabama’nın iki proday’inde 40 yard koşmaması Evans’ın bu noktaya kadar seçilmemesine sebep olacaktır. Filme bakınca çok eksiği bulunmayan ve NFL’e hazır görünen Evans’ı Steelers çok tereddüt etmeden seçecektir. Bana göre Steelers geriye takas yapsa daha iyi olurdu çünkü Evans kesinlikle Shazier’in yerini doldurabilecek bir oyuncu değil. Belki de Steelers taraftarı olarak fazla beklenti içine girmişte olabilirim. Sonuçta bu draftta hiçbir oyuncu Shazier’in yerini doldurabilecek gibi değil.

29) Jacksonville Jaguars – Lamar Jackson, QB, Louisville

Lamar Jackson özellikle son haftada çok ön plana çıksa da hala çok yukarıları zorlayacağını düşünmüyorum. Fakat Jacksonville gibi iyi savunma yapan ve top kontrolünü elinde tutmaya odaklanmış bir hücum anlayışına sahip bir takım için Jackson biçilmiş kaftan. İyi koşu hücumu olan bir takımda Jackson gibi mobil bir QB çok işe yarayacaktır. David Johnson ile çok iyi bir ikili olabileceğinden bahsettiğim Jackson aynı şekilde Fournette ile de büyük bir tehdit haline dönebilir. Standart bir NFL GM’i bu oyuncuyu draft ederken sıkıntı çeker ama David Caldwell, Tony Khan ve Tom Coughlin gibi isimler bu kararı verebilecek güce sahipler.

30) Minnesota Vikings – Dallas Goedert, TE, South Dakota State

Vikings şu an ligde Eagles ile beraber kadrosunda en az boşluk olan takım bana göre. Böyle sorunlu bölge az olunca draft yapması kolay oluyor. Goedert uzun vadede bu senenin en iyi TE adayı. Ne Gronk gibi fiziksel, ne de Graham gibi pas yakalama konusunda üst düzey ama onlar kadar etkili olabilecek potansiyele sahip. Minnesota ekibinde TE pozisyonuna bakarsak ise Kyle Rudolph bilinen en sağlıklı TE değil. Onun arkasında yer alan David Morgan da çok ses getirecek bir isim değil. Goedert’in gelmesi Minnesota’ya çok sayıda iki TE’li pas setleri oynama şansı sağlayacaktır. Bunun sonucunda Kirk Cousins bu büyük hedefleri çok güzel işleyebilir. Goedert gelir gelmez, ikinci ve üçüncü haklarda takıma çok büyük katkı yapacaktır.

31) Baltimore Ravens (via Patriots) – Mike Gesicki, TE, Penn State

Ravens’ın ihtiyacı olan pozisyonlara bakılınca, WR, iç ofansif line ve safety akla geliyor. WR, iç ofansif line ve safety pozisyonunda alt turlarda oldukça iyi isimler var bu nedenle bu turlarda daha fazla seçim hakkı Ravens için çok daha iyi görünüyor. Fakat Dennis Pita sonrası geçen sene TE pozisyonunda Ben Watson ile bir şeyler yapmaya çalışan Ravens TE pozisyonundan gerekli verimi alamadı. Şimdi Ben Watson’ın da takımdan ayrılması sonrası , ilk turun sonunda atletik olarak elit bir TE olan Mike Gesicki’yi seçebilir. Mike Gesicki bloklaması ile çok ön plana çıkmasa da pas tutma açısından oldukça iyi. Hatta bazı NFL çevreleri Gesicki’ye beyaz Graham diyor. Bir de Gesicki’nin zor topları yakalamadaki başarısı Flacco gibi büyük hedefleri seven bir QB için çok iyi olacaktır. Pek Ozzie Newsome’a güvenmesem de çok mantıklı bir hareket olduğunu düşünüyorum.

32) Philedelphia Eagles – Jaire Alexander, CB, Louisville

Eagles’ta daha önceki seneler Superbowl kazanan takımlar gibi kadrosunda çok sıkıntı olmayan bir takım. Ofansif ve defansif line yönünde biraz katkı gerekse de bunları ileriki turlarda halledebilirler. Yetenek pozisyonlarında da geçen seneden daha iyi durumdalar. Takımın en büyük eksiklik yaşadığı pozisyon CB pozisyonu gibi duruyor. Her ne kadar Sidney Jones takıma dönecek olsa da yine de takımdan ayrılan Patrick Robinson’ın yerini ona benzer özelliklere sahip bir oyuncu ile doldurmak lazım. Çok beğenmesem de pozisyon ihtiyacı açısından iyi bir isim Alexander. Jaire Alexander büyük oyunu kovalamaktan korkmayan ve fiziksel olarak Patrick Robinson’ın yerine direk ilk 11’de başlatabileceğin bir isim. Biraz karakter sorunları can sıkıcı olsa da Eagles’ta Malcolm Jenkins gibi bir lider onu adam edebilir.

Böylelikle 32 takımında ilk tur seçimlerinin sonuna geldik. Bu yazıda adaylar hakkında çok bilgi vermedim isterseniz tüm isimler hakkında daha geniş değerlenmeleri bu sezon yazdığım diğer yazılarda bulabilirsiniz. Bakalım bu mock draft ile önceki yıllarda gerçekleşen Görkem Şahinoğlu’nun 32’de sekiz doğru tahmin rekorunu kırabilecek miyim? Sizden de yorumlarınızı bekliyorum. Draft sonrası değerlendirme yazılarında görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın…