Amerika Birleşik Devletleri’nin sayılı milyarderlerinden olan David Tepper, Carolina Panthers takımını satın aldı. Tepper’ın Panthers için takımın eski sahibi Jerry Richardson’a tam 2.275 milyar dolar ödediği açıklandı!

Forbes tarafından yayınlanan bilgilere göre, 11 milyar dolar serveti olan Tepper, takım için en yüksek fiyatı öneren kişi de değildi. Yatırım şirketi sahibi olan Ben Navarro, 2017 sezonu sonunda Panthers için 2.6 milyar dolar teklif sunmuştu. Carolina takımı daha düşük olan fiyata satılmış olsa da, bu rakam dört sene önce Terry ve Kim Pegula’nın 1.4 milyar dolar ödediği Buffalo Bills’in rekorunu tarihe gömdü.

Jerry Richardson yaptığı açıklamada, “1993 yılında Carolina’ya Panthers’ı ve NFL’i getirmek eşim Rosalind, ben ve diğer bütün ortaklarımız için oldukça tatmin edici bir deneyimdi. 25 yıldır bize gösterdiğiniz destekten dolayı minnettarız. Panthers’ı yüreklerinizde taşımakla kalmayıp bize her zaman destek veren ve samimi bir camia oldunuz. Geçmişte ve şu anda oynayan bütün oyuncularımıza, koçlarımıza ve teknik personele saha içindeki ve dışındaki çalışlanlıkları ile Panthers’ı başarıya ulaştırma yolunda gösterdikleri çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Kurduğumuz kişisel ilişkiler bizim için her zaman çok anlamlı olacak. David Tepper’ı Panthers’ın yönetici koltuğunda görmek için sabırsızlanıyorum. Bu süreçte onu tanımaktan keyif aldım ve camiamıza harika liderlik yapacağı konusunda şüphem yok. Hayatlarında girdikleri bu heyecan verici süreçte David ve ailesine her şeyin en iyisini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tepper takım yönetimi tarafından birçok kişinin arasından en iyisi olduğuna karar verilerek tercih edildi. Bu tercihin sebepleri ise, hem Tepper’ın başka yatırımcıya ihtiyaç duymadan takımı alacak gücünün olması hem de kendisinin daha önceden de ligde deneyiminin olması. David Tepper’ın ayrıca Pittsburgh Steelers takımıda da hisseleri bulunuyor…

Milyarder iş adamı yaptığı açıklamalarda, “Panthers’ın yeni sahibi olarak seçildiğim için oldukça heyecanlıyım. Geçtiğimiz aylarda camiayla ve takımla ilgili harika şeyler öğrendim ve bir Carolina’nın bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum. Jerry Richardson ve Panthers’ın diğer ortaklarına bu zamana kadar yaptıkları harika işler için teşekkür etmek istiyorum. 25 yıllık bu iz bırakan serüvenle hem camia hem de sahada inşa ettikleri Panthers başarısını ileriye götüreceğime söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

60 yaşındaki Tepper, NFL’in en zengin takım sahiplerinden birisi oldu. Pittsburgh’da üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak büyüyen Tepper’ın babası muhasebeci annesi ise bir devlet okulunda öğretmendi.

Basının yaptığı haberlere göre, küçüklüğünde futbol oynayan Tepper, herkese bir gün zengin olacağından bahsedermiş. Pittsburgh Üniversitesi’nde ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Carnegie Mellon Üniversite’sinde işletme master’ı yapan Tepper, eşiyle birlikte bu okula 55 milyon dolar bağışladıktan sonra üniversite, işletme fakültesinde Tepper’ın adını vermişti. Kendi jenerasyonunda yatırım alanında en başarılı isimlerden biri olarak anılan Tepper, bakalım ligde nasıl başarılara imza atacak…