Carolina Panthers, free agent olan running back C.J. Anderson ile bir yıl süreli sözleşme imzaladığını dün basına duyurdu. Sözleşmenin süresi dışında detayları henüz açıklanmadı.

Yıllardır Panthers takımıyla sahaya çıkan Jonathan Stewart’ın New York Giants ile sözleşme imzalamasından sonra bu hamle Carolina ekibi için önemli bir gelişme oldu. Geçtiğimiz sene çaylak sezonunu oynayan Christian McCaffrey’ın yanında Fozzy Whittaker ve Cameron Artis-Payne gibi running back’lerin arasına katılan ve ligdeki altıncı sezonunu oynayacak olan C.J. Anderson Panthers’a rahat bir nefes aldırabilir.

Kolej yıllarını California’da geçiren 1.73 boyunda ve 101 kilo olan tecrübeli oyuncu, lige 2013 senesinde undrafted free agent olarak Broncos ile başlamıştı. Geçtiğimiz Nisan ayının 16’sında takımı tarafından serbest bırakılmadan önce de ligdeki beş sezonunda da Broncos ile sahaya çıktı.

Denver’da geçirdiği bu sürede, 58 maça çıkan Anderson bu maçların 36’sına starter olarak çıktı. Geçtiğimiz sezon 16 maça çıkan tecrübeli running back, koşu oyunlarında takıma hatırı sayılır bir katkı sağlarken kariyerinin ilk sezonluk 1000 yardını geçirdi. Kariyeri boyunca 693 top taşıma ile 3,501 yard koşan ve 20 touchdown’u olan Anderson, bunlara ek olarak 103 catch ile 859 receiving yard ve dört touchdown istatistiklerine de sahip.

Geçtiğimiz sezonda ligin koşu sıralamasında dördüncü olan Panthers, maç başına 131.4 yard ortalamasına sahipti. Birçok alanda oynayabilen McCaffrey ve yetenekli oyun kurucu Cam Newton ile birlikte oynayacağını düşündüğümüzde C.J. Anderson, Carolina takımını ligin rushing listesinde üst sıralarda tutmakta pek güçlük çekecek gibi gözükmüyor…