Dallas Cowboys, 2018 NFL Draftı’nın üçüncü turunda Colorado State wide receiver’ı Michael Gallup’ı draft ettikten sonra hız kesmeden receiver kadrosunu genişletmeye devam etti.

Los Angeles Rams’ altıncı tur seçim hakkını takas eden Cowboys, tecrübeli receiver Tavon Austin’i kadrosuna kattı. Rams ise bu seçim hakkı ile offensive tackle Jamil Demby’i kadrosuna kattı. Bu hamlenin hemen ardından Dallas ekibi, Oakland Raiders ile defansif tackle Jihad Ward karşılığında Raiders’a kariyerinin ikinci yılına girmeye hazırlanan wide receiver Ryan Switzer’ı takas etti.

Cowboys’un geçtiğimiz hafta Dez Bryant’ı serbest bırakmasıyla düşen receiver kadrosu istatistikleri, Austin’in kadroya katılmasıyla biraz toparlandı diyebiliriz. Cowboys takımı ayrıca Austin’i, tıpkı Lance Dunbar’ın oynadığı gibi geleneksel wide receiver rolünün dışında running back pozisyonunda da oynatmayı düşünüyor.

1.73 boyunda ve 81 kilo olan Austin’in vücut yapısı ile beş sezon oynadığı Cowboys’da 422 rushing, 646 receiving yard ile toplam 1,068 scrimmage yard istatistikleri olan Dunbar’ın vücut yapısı oldukça benzer. Ayrıca Austin’in iki kez yılın hücum oyuncusu seçildiği lise yıllarından running back deneyimi de mevcut…

Kolej yıllarını West Virginia’da geçiren Austin, lige 2013 yılı draft’ında Rams’in ilk tur seçimi olarak girmişti. Kariyeri boyunca 75 maçta oynayan tecrübeli oyuncu, bu maçların 50 tanesine starter olarak başlamıştı.

Ligde geçirdiği beş sezonda, 194 pas yakalama ile toplam 1,689 yard alan Austin’in 12 touchdown’ı bulunuyor. Bu istatistiklere ek olarak, 1,238 rushing yard ile dokuz touchdown istatistiğine de sahip olan oyuncu özel takımlarda da görev almasıyla biliniyor. Cowboys takımı, 158 punt return’de toplam 1,324 yard ve üç touchdown ve 25 kickoff return’de 451 yard istatistiklerine sahip olan Austin’i special team’de de kullanabilir.

Yapılan bu trade ile birlikte Austin, Cowboys’un hali hazırdaki receiver ekibi Michael Gallup, Allen Hurns, Terrance Williams, Cole Beasley, Noah Brown, KD Cannon, Lance Lenoir ve Deonte Thompson’a katılmış oldu. Bakalım Tavon Austin, Dez Bryant’ın boşluğunu doldurabilecek mi…