New England wide receiver’ı Julian Edelman geçtiğimiz yıl bir hazırlık maçında ön çapraz bağları parçalandığı için bütün 2017 sezonunu kaçırmıştı. Tom Brady’nin en sevdiği hedeflerden biri olan Edelman 98 pas, 1,106 yard ve 3 touchdown ile bitirdiği 2016 sezonundan sonra bu Eylül’de sahalarda tekrar boy göstermeye hazırlanıyordu.

Ancak görünen o ki Edelman’ın sahalara dönmesi biraz gecikecek. Gecikmenin sebebi ise sakatlığı değil. Başarılı oyuncu, ligin performans artırıcı maddelerle ilgili kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle dört maç men cezasına çarptırıldı. Eğer bu habere şaşırdıysanız yalnız değilsiniz çünkü Edelman da bu karara oldukça şaşkın ve itiraz etmeye hazırlanıyor.

Men kararının kamuoyuna duyurulmasıyla Edelman, Instagram hesabında ceza için özür dilediği ve çok üzgün olduğunu belirttiği bir paylaşımda bulundu. Patriots receiver’ı ayrıca uzaklaştırma cezasına neyin sebep olduğunu tam olarak anlayamadığını belirttiği açıklamasında, “Ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Kariyerim boyunca bu konuda sayısız teste girdim ve daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Kraft ailesinden, koçlarımdan, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlarımdan özür diliyorum. Çıkan karara hali hazırda itiraz etmiş olduğumdan daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Ancak dünyanın her yerindeki taraftarlara söylemek isterim ki, ne olursa olsun takımımla bir şampiyonluk sezonunda daha oynamaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

Edelman açıklamalarında Alex Guerrero’dan bahsetmese de TB12 Spor Terapi Merkezi terapisti Guerrero, uzaklaştırmanın açıklanmasından sonra Edelman’la ilgili açıklama yaptı. Bu off-seasond’a ön çapraz bağlarının rehabilitasyonunda Rob Gronkowski ve Tom Brady’nin de terapisti olan Guerrero ile çalışan Edelman’ın uzaklaştırma almasında kendisinin bir rolü olmadığını ispat etmek istercesine konuşan terapist, “Julian’ı çaylak sezonundan beri tanıyorum. Antrenmanlarını her zaman oldukça ciddiye alan oldukça başarılı bir sporcu. Bu haberi duymak beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizim tesisimizde bütün müşterilerimize doğal ve en önemlisi kanunlara uygun tedaviler uygulanmaktadır.” ifadesini kullandı.

Temyize gittiği için, Edelman’ın aldığı uzaklaştırma hala resmi olarak kesinleşmiş değil. Eğer ettiği itirazı yerinde görülürse, men cezası uygulanmayacak. Edelman için kötü haber ise, daha önce bu tarz durumlar ligde sonuç alınabilen bir temyiz sürecinin hiç yaşanmamış olması…