Eski All-Pro wide receiver Terrell Owens 4 Ağustos’ta Ohio’da yapılacak olan Hall of Fame törenine katılmayı reddettiğini açıkladı. Dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Owens, “Ligdeki tüm kariyerim boyunca her zaman yanımda olan ailem, arkadaşlarım ve fanlarıma desteklerinden ötürü minnettarım. Hall of Fame’de yerimi alacağım anons edildiğinden beri, fanlarımdan aldığım tepki gerçekten inanılmazdı. Aldığım tepkiler ve büyük isimlerle aynı yerde olmaktan dolayı onur duydum.” diye konuştu.

Kariyeri boyunca kendisi takımlarının önünde tuttuğu için eleştirilen yıldız oyuncu, “Bu fırsat için minnettar olurken, Canton’da yapılacak olan törene gitmeyeceğim konusunda kararımı vermiş bulunmaktayım. Bu bilgiyi gerekli mercilerle paylaştım. Bu sene daha önce Canton’ı ziyaret ettiğimde, hayatımın en unutulmaz günlerinden olacak bu günü başka bir yerde geçirmem gerektiğini farkettim. Daha sonra bu günü nerede ve ne zaman kutlayacağımı açıklayacağım.” dedi.

2000’li yıllarda NFL’in en büyük yıldızlarından olan Owens, “Ayrıca daha önce içinde bulunduğum camialar olan San Francisco 49ers, Phidelphia Eagles, Dallas Cowboys, Buffalo Bills ve Cincinnati Bengals’e de teşekkür etmek istiyorum. Her takımda öğrendiğim dersler ve kurduğum ilişkilere minnettarım. Geçmişteki ve gelecekteki Hall of Famer’ları tebrik ediyorum. Bu elit oluşumun içinde olmak onur verici ve bu onuru sonsuza kadar gururla taşıyacağım.” ifadelerini kullandı.

Owens, ligde 15 sezonluk bir kariyere ve 1,078 catch ile 153 touchdow, 219 maç kariyer istatistikleriyle tarihin en iyileri arasında yer alıyor. 2010 sezonundan sonra lige veda etmeden son sezonunu Bengals takımında geçiren Owens, Hall of Famer seçilebileceği üçüncü senesinde Şöhretler Müzesin’deki yerini aldı.

Hall of Fame’e iki yıl gecikmeli girdiği için, Canton’da bulunan Şöhretler Müzesi’ni sıklıkla eleştiren Owens, bu yıl çıkacak Madden NFL 19 oyununun da kapağında yer alacak…

Başarılı oyuncunun daveti geri çevirmesi ve törene katılmama kararı daha önce benzeri görülmemiş bir olay olarak da tarihe geçti. Pro Football Hall of Fame Başkanı ve CEO’su David Baker durumla ilgili, olarak “Terrell’ın törene katılmama kararıyla hayal kırıklığı yaşasak da bu karara saygı duyuyoruz. Daha önce eşi görülmemiş bir şey olsa da, 2018 Hall of Fame sınıfını ve ligin 99. sezonunu yaklaşık 5,000 gönüllü ve bütün camiayla birlikte kutlayacağız. Class of 2018’in diğer yedi üyesi Bobby Beathard, Robert Brazile, Brian Dawkins, Jerry Kramer, Ray Lewis, Randy Moss and Brian Urlacher’ın aileleri, arkadaşları ve fanlarıyla bu günü kutlamasının üzerine gölge düşürmemesi adına, Hall of Fame ailesi olarak Terrell Owens’ın bu kararı hakkında daha fazla yorum yapmayacağız.” açıklamasını yaptı.

NFL Films’in kariyerine ilişkin yaptığı belgeselde Steve Young dışında hiçbir quarterback’inin konuşmak istemediği Owens’ın, Hall of Fame törenine katılmaması, sansasyonel oyuncunun kariyerindeki son gol olarak yorumlandı.

Terrell Owens, Hall of Fame’e iki yıl gecikmeli girmesini bu şekilde protesto ederken, yıldız oyuncunun büstünün törende kendisi olmadan nasıl açılacağı büyük bir merek konusu…