Matt LaFleur’un Green Bay Packers ile ve Bruce Arians’ın Tampa Bay Buccaneers ile anlaşması koç transferlerinin en sansasyonel haberleri arasında öne çıkarken, diğer takımlar da yavaş yavaş head koçlarını bulmaya başladılar…

İlk olarak Arizona Cardinals sadece bir sezonun ardından takımdan kovduğu Steve Wilks’in yerine USC Trojans’ın hücum koçu Kliff Kingsbury’u getirdi. Bu hamle Kingsbury, sadece bir ay önce USC ile hücum koçluğu için anlaşmasından ötürü sürpriz olarak yorumlandı. Üstelik Kingsbury, Wilks’ten iki ay önce head koçluğunu yaptığı Texas Tech’ten kovulmuştu.

Cardinals, Kingsbury için USC’ye fesih bedeli olarak 150 bin dolar öderken, Kingsbury’nin Texas Tech’teki rekorunun 35-40 olması bu hamlenin eleştirilmesine sebep oldu. NFL’de koçluk geçmişi bulunmayan 39 yaşındaki Kingsbury’nin oyuncu olarak, QB pozisyounda, 2005 yılında New York Jets formasıyla üç maçta iki pas denemesi ve isabeti bulunuyor…

Arizona Cardinals’ın head koçluk pozisyonunu doldurmasından sonra gözler Cleveland Browns’a çevrilirken, bu sezon büyük bir çıkış yaşayan takım, head koç olarak kendi içinden bir isme yöneldi.

Cleveland, bu sezon sekiz maçta takımın hücum koçluğunu yapan Freddie Kitchens’ı head koçluk görevine getirdiğini açıklarken, geçici head koç Gregg Williams ile yolların ayrıldığını duyurdu. Kitchens, bu sezon sekiz maçta çaylak oyun kurucu Baker Mayfield ile yakaladığı uyum ile dikkat çekmiş ve sekiz maçlık süreçte takımın aldığı sürpriz galibiyetlerde önemli rol oynamıştı.

Arizona Cardinals (Josh Rosen) ve Cleveland Browns (Baker Mayfield) gibi 2018 NFL Draftı’nın ilk turunda quarterback seçip bir sezonun ardından koç değişikliğine gitmek zorunda kalan New York Jets (Sam Darnold) ise yeni koçunu AFC East grubu içinden buldu.

Jets, grubundaki rakibi Miami Dolphins’in yollarını ayırdığı Adam Gase ile head koçluk için anlaştığını duyurdu. Üç sezon önce NFL’in en iyi genç hücum dehalarından biri olarak gösterilen ancak Dolphins macerası hüsranla sonuçlanan Gase için Jets yeni bir başlangıç için ideal bir takım olarak gözüküyor.

Miami kariyerinde elle tutulur tek başarısı bir playoff olan, 2017 yılında eski Bears QB’si Jay Cutler’ı bir sezon için emeklilikten döndürdüğü için oldukça eleştirilen ve son dönemde soyunma odasının da kontrolünü kaybeden Gase’in Jets’te Sam Darnold ile neler başarabileceği büyük bir merak konusu. Peyton Manning’in Denver Broncos günlerinde en iyi sezonlarını Gase’in hücum koçluğunda geçirdiği düşünülürse Gase, Darnold için büyük bir şans olabilir…

Denver Broncos demişken, üç sezon önceki şampiyonluğunun ardından iki yıldır playoff’ları kaçıran turuncu lacivertli ekipte çokça eleştirilen eski head koç Vance Joseph’in yerine Vic Fangio getirildi.

Fangio, uzun yıllar sonra playoff yapan Chicago Bears’ta savunma koçu olarak bu sezon ligin en korkulan defanslarından birini yaratmıştı. Denver’ın bu hamlesi ise Chicago, son saniye alan golüyle Philadelphia Eagles’a elendikten hemen sonra açıklandı.

Ancak tüm NFL hücum koçlarına yönelmişken Denver Broncos genel menajeri John Elway’in bir savunma koçunu head koç olarak görevlendirmesini çoğu kişi yadırgadı. Öyle ki yıllardır ligin kalburüstü defanslarından biri olan Denver’ın hücum takımı bu sezon adeta kan ağlayan bir haldeydi. Fangio ile Denver savunmasının tekrardan NFL’in en iyilerinden biri olması beklenirken takımın oyunun hücum kısmında neler yapacağı halen bilinmiyor…