Okalhoma Sooners’ın Heisman kazanan quarterback’i Kyler Murray, 2019 NFL Draftı’na gireceğini açıkladı! Murray’nin uzun süredir NFL’de mi oynayacağı yoksa spor kariyerine MLB’de baseball oynayarak mı devam edeceği konuşuluyordu…

Önünde hem NFL hem MLB hem de bir sezon daha NCAA’de oynama seçenekleri bulunan Murray, Twitter sayfasından draft giriceğini açıklarken, NFL Network’ten Ian Rapoport, bu açıklamanın Murray’nin tamamen Amerikan futbolunu seçtiği anlamına gelmediğini ancak genç oyuncunun böylece NFL seçeneğini elde ettiğini belirtti. Murray, draft’a gireceğini açıklayarak resmi olarak kolej kariyerini sonlandırmış oldu.

2018 MLB Draftı’ndan Oakland Athletics tarafından ilk tur dokuzuncu sıra gibi yüksek bir sıradan seçilen Murray, bu takımdan 4,6 milyon dolar alıp bir sezon daha kolejde Amerikan futbolu oynayıp üstüne bir de Heisman’ı kazanınca uzun süre manşetlerden inmemişti.

Son günlerde Oakland Athletics yetkilileriyle buluşan ve draft kararını tartışan Murray, Athletics’in tüm baskılarına rağmen NFL’i seçerek çoğu kişiyi şaşırtmayı da başardı. Athletics, Murray’nin NFL Draftı’na girmesini istemezken, söylenene göre Murray bunun karşılığında MLB takımından 15 milyon dolar istemişti.

Koşabilen bir quarterback olarak öne çıkan Murray’nin 1,77’lik boyu ise NFL gözlemcilerinin kendisine çekingen yaklaşmasına sebep oluyor. NFL’in en kısa boylu quarterback’i Russell Wilson’dan da kısa olan Murray’nin boyu şüphesiz ki Combine ve draft döneminde uzun süre gündemden düşmeyecek.

Ohio State’ten Dwayne Haskins ile birlikte draft’ın en iyi quarterback’lerinden biri olarak öne çıkan Murray’nin çoğu gözlemciye göre ikinci veya üçüncü turdan seçilmesi bekleniyor. Öte yandan Murray hakkında oldukça olumlu konuşan Arizona Cardinals’ın yeni head koçu Kliff Kingsbury’nin açıklamaları da durumu oldukça ilginç kılıyor.

Kingsbury’nin Murray’i oldukça beğendiğini açık açık dile getirmesi, 2019 NFL Draftı’nda ilk sıradan seçim hakkı bulunan Arizona Cardinals’ın Murray’i ilk sıradan seçip, geçen sene 10. sıradan seçtiği Josh Rosen’ı takas etme ihtimalini öne çıkarıyor…

Baseball’da da kendisini milyon dolarlar bekleyen Kyler Murray’nin kaçıncı turdan ve kaçıncı sıradan seçileceği NFL mi MLB mi kararında oldukça etkili olacak…