NFL’de normal sezon sona erdikten hemen sonra, 2018 yılında umduğunu bulamayan takımlar vakit kaybetmeden head koçlarıyla yollarını ayırdılar. Pazar gecesi ilk olarak Tampa Bay Buccaneers maçları biter bitmez head koçu Dirk Koetter’ı kovduğunu açıkladı. Koetter, sezonun başlarında alınan bir mağlubiyet sonrası yaptığı ‘Ben dahil hepimiz kovulmalıyız’ açıklamasıyla dikkat çekmiş ve quarterback pozisyonunda Jameis Winston ile Ryan Fitzpatrick arasındaki kararsızlığı yüzünden çokça eleştirilmişti…

Pazar günü işine son verilen bir başka koç ise New York Jets’in koçu Todd Bowles oldu. Arizona Cardinals’ın savunma koçu iken oldukça övülen Bowles, Jets’in Sam Darnold önderliğinde yeniden yapılanmasında gözden çıkarılmıştı.

31 Aralık 2018 Pazartesi günü ise koç kıyımı hızla devam ederken Arizona Cardinals, Steve Wilks ile, Denver Broncos, Vance Joseph ile, Miami Dolphins, Adam Gase ile ve Cincinnati Bengals, Marvin Lewis ile yollarını ayırdı.

Bu isimler arasında en dikkat çekeni Cincinnati Bengals’ın 16 yıllık head koçu Marvin Lewis’in işine son vermesi oldu. Lewis, uzun Bengals kariyerinde 16 yıl boyunca hiçbir playoff maçı kazanamamış ve takım 16 senede oynadığı yedi playoff maçını da kaybetmişti. Bengals kariyeri 131-122-3 şekilde sonlanan Lewis, son üç sezondur takımını playoff’a taşıyamıyordu.

Steve Wilks ise Arizona Cardinals’ta oyuncularla iyi ilişkiler kursa da takımın sezonu 3-13 bitirmesi ile Cardinals kariyerini bir sezon ile sınırlandırmak zorunda kaldı. Wilks önderliğinde, Cardinals çaylak quarterback Josh Rosen ile tüm sezonun en zayıf takımı olarak göze batıyordu.

İki sezon önce Gary Kubiak’ın Super Bowl kazanıp emekli olmasından sonra Denver Broncos’un başına geçen Vance Joseph ise takım bu iki yılda da playoff’u kaçırınca görevine fazla tutunamamış oldu.

Öte yandan Miami Dolphins’in head koçu Adam Gase ile yollarını ayırması ise çoğu kişiye sürpriz oldu. Üç sene takımın başına geçen Gase o dönemde NFL’in en iyi genç hücum dehalarından biri olarak gösteriliyordu. Takımını ilk sezonda sürpriz bir şekilde playoff’a taşıyan Gase, son iki sezonda yarışın uzağında kalarak hayal kırıklıklığı yaratmıştı…