Okan Huskies Amerikan futbolu takımı geçen ay başlatmış olduğu liselere tanıtım seminerlerine Mart ayında da devam ediyor. İlk olarak 2019 Şubat ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğumu seminerlere yoğun bir katılım olması sonrası her ay yeni konferanslar yapmaya karar veren Okan Huskies koç kadrosundan Adnan Gençoğlu ve Zafer Ayaz, bu konferansları Amerikan futbolu alt yapısının yetersiz olması, sporumuzun ve liglerimizin yeteri kadar tanınmaması nedeniyle yaptıklarını belirttiler.

Takım şu ana kadar Pendik IMKB Lisesi’nde iki seminer gerçekleştirirken seminerlere 6 Mart saat 15:00’da İstanbul Kartal’da Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi ve 11 Mart saat 12:30’da Tuzla’da Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam edecek.

Seminer ana başlıkları “Amerikan futbolu nedir? Nasıl oynanır?”, “Bu sporun gençlere neler kazandırdıkları”, “Türkiye ve dünyada Amerikan futbolunun yeri”, “Bir takımda yer alabilmek ve oynamak için gerekenler”, “Sporcu sağlığı” ve “Amerikan futbolu kariyerinin ülkemizde sağladığı olanaklar” konularından oluşuyor.

Okan Huskies koçu Zafer Ayaz, seminerlerle ilgili olarak, “Okan Huskies ailesi olarak seminerlerimizin tek amacı Amerikan futbolu sporumuzu daha ilerilere taşıma isteğidir. Bu konuda çeşitli okullardan bizlere seminer teklifi gelmekte ve kendi çalışma yoğunluğumuzdan dolayı ancak ayda iki seminer verilebilmekteyiz. Bu konuda diğer takımlarımızdan da seminerler düzenlemelerini ümit etmekteyiz.” açıklamasını yaptı.

Amerikan Futbolu branşının gelişimi için çok önemli yer teşkil eden altyapı çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür eder ve seminerlerinin devam etmesi dileğiyle başarılar dileriz.