Ünilig finalleri geride bıraktığımız hafta sonu Bandırma’da oynandı. Cumartesi günü oynanan üçüncülük maçında Anadolu Üniversitesi Rangers ile Dokuz Eylül Üniversitesi Efeler karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 16-8 kazanan Efeler, Üniversiteler Süper Ligi’ni üçüncü sırada tamamlamış oldu.

Aynı gün oynanan Süper Lig Final maçında ise Denizhan İğdir, Kazım Karakurt ve Hasan Ozan Alın’ın kaydettiği sayılarla ODTÜ Falcons karşısında sahdan 17-7 galip ayrılan Yıldız Teknik Üniversitesi Stallions sezonu şampiyon tamamladı!

Bu dört takımdan üçü; Stallions, Falcons ve Efeler geçtiğimiz yıl da final grubunda yer almış, Falcons üçüncülük maçında Boğaziçi Sultans karşısında galip gelmiş, Stallions-Efeler maçı ise Efeler’in üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Üst üste ikinci kez finale yükselen Yıldız Stallions bu sonuçla bu kez şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Pazar günü oynanan ilk maçta ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Victory Walkers, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Vatanseverler karşısında sahadan 12-8 galip ayrılarak 1. Lig’i üçüncü sırada tamamladı.

Final haftasının son maçı ise Hacettepe Üniversitesi Red Deers ile Koç Üniversitesi Rams arasında oynanan 1. Lig finali idi.

Red Deers son iki dakikasına 24-16 önde girdiği karşılaşmada rakibinin sayıya ulaşmasını engelleyemedi. Sonrasında #31 Levent Deniz Çelik, başarılı bir koşu ile end zone’a ulaşsa da bu sayı hücum takımının aldığı ceza nedeniyle iptal olunca maçın normal süresi 24-24 sonuçlandı.

İlk uzatmada her iki takım da hücumlarında başarılı oldu ve ilk uzatma devresi de 32-32 eşitlikle sonuçlandı. İkinci uzatma devresine hücumla başlayan Red Deers topu rakibine bir interception ile kaptırdı ve sayı bulamadı. Rams ise hücum hakkında cezalar ve başarsız oyunlarla gerilese de başarılı bir pas oyunu ve sonrasında kaydettikleri bir field goal ile sahadan 35-32 galip ayrılmayı başardı ve sezonu 1. Lig şampiyonu olarak tamamladı…

Final haftasında oynama başarısını gösteren tüm takımlarımızı tebrik ediyor, önümüzdeki sezon için başarılar diliyoruz…