Amerikan futbolu tarihimizin en sıcak iklimli maçlarının oynandığı sezonun sonuna doğru yaklaşıyoruz…

Her iki ligin yarı final maçları bu hafta sonu oynanacak. 1. Lig yarı finallleri yine S Sport tarafından görüntü alınarak yayınlanacağından İstanbul’da oynanacak. Bu sebeple normal sezonu ikinci sırada bitiren ODTÜ Falcons yarı finalde Boğaziçi Sultans karşısında ev sahibi avantajına sahip olmayacak. Normal sezon birincisi Koç Rams ise kendi sahasında İTÜ Hornets ile karşılaşacak.

Sezonun ilk haftasında oynanan maçta Koç Rams, rakibi karşısında 28-3 gibi rahat bir skorla galibiyete ulaşmıştı. Bu maça kıyasla her iki takımda da kadro ve taktiksel olarak değişiklikler var. ODTÜ Falcons – Boğaziçi Sultans arasındaki sezon mücadelesinden ise deplasman takımı olan Boğaziçi Sultans oldukça yakın bir skorla 10-7 tamamlanmıştı.

2. Lig’de ise gruplarını üçüncü sırada tamamlayan takımların, hem hava koşulları nedeniyle fikstürün daha fazla uzamasını istememeleri hem de oluşacak deplasman giderleri sebebiyle maddi olarak sıkıntı yaşayacak olmaları nedeniyle grup birincileri ve ikincileri çapraz eşleşme ile direkt yarı final oynayacak…

Batı Grubu’nda oynadığı dört maçta 236 sayıya ulaşıp sadece Bandırma Jets’ten altı sayı yiyerek grubu domine eden Yeditepe Eagles ile kulüp liglerindeki ilk yılında oynadığı üç maçta iki galibiyet ve bir hükmen galibiyetle grubunu ikinci sırada tamamlayan Afyon Sinanpaşa Zafer karşılaşacak. Doğu Grubu’nu dört maçta dört galibiyet ile tamamlayan Hacettepe Red Deers ile grubunu ikinci bitiren Ulucak Spor finale yükselmek için mücadele edecek.

1. Lig’de yarı final karşılaşmaları şampiyonluk için finalde mücadele etme anlamı taşırken, 2. Lig’de hem finale çıkma hem de 1. Lig’e yükselebilme şansını devam ettirme açısından takımlar için son 48 dakika olacak.

Maçların programı şöyle:

29 Haziran Cumartesi

1. Lig: ODTÜ Falcons – Boğaziçi Sultans, 16.30 – Koç Üniversitesi Sahası, İSTANBUL

1. Lig: Koç Rams – İTÜ Hornets, 21.00 – Koç Üniversitesi Sahası, İSTANBUL

2. Lig: Yeditepe Eagles – Sinanpaşa Zafer, 17.00 – YTÜ Davutpaşa Stadı, İSTANBUL

30 Haziran Pazar

2. Lig: Hacettepe Red Deers – Ulucak Spor, 16.00 – Beytepe Stadı, ANKARA