Yeni kontrat alamadığı için 66 gündür idmanlara çıkmayan ve bu süreçte ligin ilk üç haftasını kaçıran Melvin Gordon Los Angeles Chargers’a geri döndü. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon Le’Veon Bell’in yeni kontrat alamadığı için Pittsburgh Steelers ile hiçbir maça çıkmamıştı. Melvin Gordon ise sezonun ilk üç haftasının ardından bu talebinden vazgeçti

Bu haftaki Miami Dolphins maçında oynamayacak olan yıldız running back’in önümüzdeki hafta sahalara dönmesi bekleniyor. 2019 sezonu için 5.6 milyon dolar kazanacak olan Gordon, off-season’da Chargers’ın yıllık 10 milyon dolarlık teklifini reddedip daha fazla ücret istemişti.

Gordon’ın daha fazla para talebini reddeden Los Angeles Chargers, 26 yaşındaki oyuncuya takas olması için izin vermişti ancak hiçbir takımdan beklediği teklifi alamamıştı. Sezona 1-2 başlayan Chargers, her ne kadar Gordon’ın yerine ilk 11 çıkan Austin Ekeler’den iyi performanslar alsa da hücum anlamında bocalamıştı.

Geride bıraktığımız üç sezonda toplamda (koşu ve pas yakalama) her yıl 10’ar touchdown yapan Melvin Gordon, aldığı ücret bakımından Mike Davis, Rex Burkhead, Chris Thompson ve Dion Lewis gibi oyuncuların arkasında bulunuyor. 2015 sezonundan beri 1,079 defa top taşıyan Gordon, bu alanda ise lig genelinde, 1,229 defa top taşıyan Todd Gurley’nin arkasından ikinci sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon 12 galibiyet alan ve AFC’de Kansas City Chiefs’in arkasından ikinci sırada yer alan Chargers, Gordon’ın oynadığı toplam 12 maçta, yıldız oyuncudan 1,375 yard ve 14 touchdown’lık bir performans almıştı. Eylül ayında beklentilerin altında kalan ekip, iki defa Pro Bowl olan oyuncusunun geri dönüşüyle tekrardan bir ivme yakalama arzusunda.

Wisconsin çıkışlı running back ise arzuladığı büyük kontratı, sezonun kalanında göstereceği performans ile 2020 yılında almaya çalışacak…