Denver Broncos ve Houston Texans’ın eski quarterback Brock Osweiler, NFL kariyerini noktaladığını açıkladı. 2012 NFL Draftı’nın ikinci tur seçimi olarak profesyonel kariyerine başlayan Osweiler, 2015 yılına kadar Peyton Manning’in arkasında beklemiş ve 2015 sezonunda formayı Peyton ile paylaşarak Denver’ın Super Bowl 50 şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı.

Peyton Manning’in emekliliğinin ardından herkes Osweiler’dan takımın franchise QB’si olmasını beklerken, Osweiler, sezon sonu Houston Texans’a imza atarak herkesi şaşırtmıştı. O dönemde Texans’ın Osweiler hamlesi büyük bir transfer çalımı olarak nitelendirmişti. Osweiler’a dört yıllığına 36 milyon doları garanti 72 milyon dolar veren Texans ise büyük bir hata yaptığını kısa sürede anlamıştı.

Houston’da bir sezon geçiren Osweiler’ın, 15 maçta 15 touchdown pas ve 16 interception’lık silik pefromans sonrası, Texans playoff yapsa da yeni bir quarterback arayışına girmişti. Sezon sonu Osweiler, yanında bir ikinci tur draft hakkı ile birlikte Cleveland Browns’a gönderilirken, Houston’ın Cleveland, oyuncuyu alsın diye üstüne draft hakkı vermesi de herkesi şaşırtmıştı.

Cleveland’ın hazırlık maçları sonrası takımından kestiği Osweiler, sezon başında eski takımı Denver Broncos’a dönmüştü. Broncos’ta çıktığı altı maçta beş TD pası ve beş interception ile oynayan Arizona State çıkışı oyuncu, Denver bu dört maçı da kaybedince kendisini Miami Dolphins’te bulmuştu.

Geçtiğimiz sezonu Miami Dolphins’te geçiren Brock Osweiler, Ryan Tannehill ile formayı paylaşmış, beş maça ilk 11’de başlamış, altı TD pası ve dört interception ile yine vasatı aşamamıştı.

Yedi yıllık NFL kariyerinde aldığı kontratlarla 41 milyon dolardan fazla kazanıp 30’u ilk 11’de toplam 49 maçta forma giyen Osweiler böylece attığı touchdown pası başına 1.12 milyon dolar kazanıp, 30 yaşından önce emekli olmuş oldu…