Başta şunu söylemeliyim ki belki de bu sezonun en güzel haftasını geride bıraktık. Daha iyi haftalar görebiliriz ama bu altıncı haftadaki maçları unutmayın derim çünkü bu maçlar ligdeki birçok şeyi değiştirdi veya değiştirmeye devam edecek. Başlıktan da gördüğünüz üzere yaşanan sürprizlerden ötürü iki hafta öncesine benzer bir durumdayız…

İlk olarak Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Patriots, Giants karşısında kazanarak namağlup unvanını sürdürdü. Pazar günü erken saatte Londra’da oynanan maçta Panthers, Tampa Bay’i yenerek üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Panthers’ta Kyle Allen starter başladığı dört maçı da kazandı. Stefon Diggs’in kariyer gecesi geçirdiği maçta Vikings, Eagles’ı 18 sayı farkla geçmeyi başardı. Saints, Jaguars’ı geçerken Teddy Bridgewater starter olarak oynadığı dört maçı da kazandı. Seahawks, Browns karşısında geriden gelip galibiyete uzanırken şu ana kadar oynadığı tüm dış saha maçlarını kazanmış oldu. Bengals, 2008 yılından beri ilk defa altı mağlubiyetle sezona başlarken Lamar Jackson’da 152 rushing yard ile oynadı.

Gece maçlarında ise 49ers, Rams karşısında bu sezonki beşinci galibiyetini aldı ve 1990 yılından sonra lige ilk defa 5-0 ile başladı. Kyler Murray’nin üç TD pası attığı maçta Cardinals, Falcons’u yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Sam Darnold’un sahalara döndüğü maçta Jets, Cowboys’u yendi Cowboys üç haftadır galibiyet hasret. Titans, Broncos karşısında mağlup olurken hiç sayı bulamadı ve Mariota yerini Tannehill’e bıraktı. Steelers, Chargers karşısında üçüncü oyun kurucusuyla kazandı. Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece Green Bay Packers, geriye düştüğü maçta Detroit Lions’ı son saniyedeki alan golüyle yendi ancak maça hakem kararları damga vurdu…

Haftanın Olayı: Sam Darnold’dan Jets’e Hayat Öpücüğü

Öpücük hastalığı olarak bilinen mono hastalığından iyileşen Sam Darnold, sezon başından beri sakatlıklara oldukça fazla kurban veren ve bir türlü potansiyelini göremediğimiz Jets’e mükemmel bir şekilde geri döndü. 23-32 pas isabeti, 338 yard, iki TD pası ve bir interception ile galibiyetin mimarı oldu. Özellikle Jamison Crowder ve Robby Anderson ile pas oyunlarında etkili olması Le’Veon Bell’i de biraz rahatlamış gözüktü. Bir galibiyet Jets’i tepeye çıkartmayacak ama Darnold’un bu şekilde bir dönüşü takıma ciddi momentum katabilir. Biz de bu maçla birlikte Darnold’a ikinci kez lige hoş geldin diyelim…

Haftanın Maçı: Houston Texans 31 – Kansas City Chiefs 24

Maçın Adamı: Deshaun Watson ( 30-42 Pas İsabeti, 280 Yard, 1 TD, 2 Int, 2 Rushing TD)

Neden Houston Texans – Kansas City Chiefs karşılaşması haftanın maçı oldu hemen söyleyelim; bu maç sadece iki takım arasındaki sıradan bir eşleşme değildi aynı zamanda gelecek yıllarda da sık sık karşılaşacaklarını tahmin ettiğim Deshaun Watson – Patrick Mahomes rekabetinin ilkiydi. Sonuçta Deshaun Watson’ın Texans’ı deplasmanda galip gelmeyi bildi.

Genel olarak maça bakacak olursak iki takım da bize çok güzel bir maç izlettirdi ancak maçı daha az hata yapan kazanacaktı ki öyle de oldu. Houston bir ara 14 sayı geriye düşse de öne geçmesini bildi. Ardından Kansas City Chiefs bir atak yaparak tekrardan skor üstünlüğünü eline aldı fakat bunu koruyamadı. Sonuç olarak Houston kazanarak yoluna 4-2 devam ederken Chiefs ise Colts maçından sonra ikinci mağlubiyetini aldı.

Ev sahibinden başlarsak, Kansas City Chiefs’te ki en büyük olay Tyreek Hill’in takıma şimşek hızında adapte olmasıydı. Ligin ilk maçında sakatlanan Hill, Houston karşında daha maçın başlarında Mahomes’un güzel pasını mükemmel bir şekilde yakalayarak TD ile merhaba dedi. 5-10 pas yakalama, 80 yard ve iki TD ile maçı tamamlayan yıldız receiver’ın performansı yeterli olmadı ama ilerleyen haftalarda Hill’in rolü artacaktır. Koşu oyunlarında ise Chiefs etkili olamadı. LeSean McCoy sekiz top taşıma da sadece 44 yard elde edebildi. Chiefs, hem normal sezonda hem de playoff’larda başarı yakalamak istiyorsa koşu oyunlarını kesinlikle geliştirmesi gerekiyor…

Houston hücumunda ise Carlos Hyde 26 top taşımada 116 koşu yardı elde edip bir de TD yaptı ve bu maç için Houston’ın gizli kahramanı oldu. Özellikle bu sezon koşu oyunlarında Carlos Hyde ve Duke Johnson ile iyi iş başaran Texans bu ikili sayesinde de maç kazanmaya devam edecek gibi gözüküyor. Pas oyunlarında ise öne çıkan birçok isim vardı. Fells, Akins, Fuller, Hopkins ve Coutee istenilen anlarda sahneye çıkıp iyi işler yaptılar.

Savunmada da Houston’ın iyi iş çıkardığını söylemek gerekir. Son üç maçlarda rakiplerine 100 yard üstüne koşu izni vermeyen Texans savunması bu maçta da Chiefs’ı 53 yardda tutmayı başardı. Pas oyunlarında ise Mahomes’u bu sezonki en düşük sayısı olan 273 yardda kalmasını sağladı. Chiefs ise koşu savunmasındaki eksikliğini bu maçta da hissetti ve son dört maçta rakiplerine minimum 180+ koşu yardı izni verdi. Aslında Chiefs savunmasında da bireysel anlamda birçok isim öne çıkıyor ama takım savunması açısından daha da toparlanmaları lazım…

Son olarak başta bahsettiğimiz iki oyun kurucudan da bir iki kelime söyleyecek olursak, bu maç için Deshaun Watson’u bir adım öne koyabiliriz. 280 yard pas ve bir TD dışında yapmış olduğu iki TD koşusu ile de takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Özellikle maçı kazandıran drive’da Houston alan golüyle farklı açmak yerine Watson’a güvenip pas oyunu denemesi ve başarılı olması da Watson’ın kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Patrick Mahomes ise son iki maçtır MVP diye adlandırdığımız oyun kalitesinden bir hayli uzak. Ancak Tyreek Hill etkisi ve Chiefs’in biraz daha koşu oyunlarını toparlamasıyla Mahomes kendine gelecektir.

Haftanın Oyuncusu: Stefon Diggs, WR (7-11 pas yakalama, 167 yard, üç TD)

Dördüncü hafta Vikings, Bears karşısında kaybettiğinde takım biraz karışmıştı ve Stefon Diggs takasını istediğine dair dedikodular çıkmıştı. Takip eden süreçte takım toplantılarına ve bazı antrenmanlara katılmayan 26 yaşındaki receiver bir hayli yüksek bir para cezasına çarptırılmıştı. Bu olayların üzerine Diggs bir hafta sonraki Giants maçına çıkmış ancak pek top alamamıştı. Fakat son oynanan Eagles maçında Kirk Cousins yıldızlaşırken Diggs de olağanüstü bir oyun ortaya koydu ve kariyer maçlarından birini yaşadı. Eagles secondarysini epey bir yıpratan Diggs takımını da kritik bir galibiyet aldırdı ve bu hafta haftanın oyuncusu oldu.

Haftanın Hücum ve Savunma 11’İ

QBKirk Cousins (MIN)DEDerek Wolfe (DEN)
RBChristian McCaffrey (CAR)DTGerald McCoy (CAR)
WRStefon Diggs (MIN)DTCameron Hayward (PIT)
WRRobby Anderson (NYJ)DEArik Armstead (SF)
WRTyreek Hill (KAN)LBJordan Jenkins (NYJ)
TEGeorge Kittle (SF)LBLuke Kuechly (CAR)
LTDennis Daley (CAR)LBFred Warner (SF)
RTBrian O’Neill (MIN)CBStephon Gilmore (NW)
LGMike Iupati (SEA)CBChris Harris Jr. (DEN)
RGBrandon Brooks (PHI)SAnthony Harris (MIN)
CTed Karras (NW)SJamal Adams (NYJ)


Gelecek Haftanın Maçları:

Cuma – 03.20Kansas City ChiefsDenver Broncos
 Pazar – 20.00San Francisco 49ersWashington Redskins
Arizona CardinalsNew York Giants
Miami DolphinsBuffalo Bills
Houston TexansIndianapolis Colts
Oakland RaidersGreen Bay Packers
Minnesota VikingsDetroit Lions
Jacksonville JaguarsCincinnati Bengals
Los Angeles RamsAtlanta Falcons
Pazar – 23.05Los Angeles ChargersTennessee Titans
Pazar – 23.25Baltimore RavensSeattle Seahawks
New Orleans SaintsChicago Bears
Pazartesi – 03.20Philadelphia EaglesDallas Cowboys
Salı – 03.15New England PatriotsNew York Jets


Bay Takımlar:
 Pittsburgh Steelers, Cleveland Browns, Carolina Panthers, Tampa Bay Buccaneers

Gelecek haftanın maçlarına baktığımızda haftayı Kansas City Chiefs – Denver Broncos karşılaşmasıyla açacağız. Son iki maçta savunması da toparlayan Broncos, Chiefs karşında takımını taşıyabilecek mi yedinci hafta bu maç bize gösterecek.

Pazar 20.00 maçlarında ise sezona beş galibiyetle başlayan 49ers, Redskins’i ağırlayacak ve galibiyet rekorunu geliştirmeye çalışacak. Houston Texans – Indianapolis Colts maçı ise güzel bir AFC Güney derbisi olacak. Minnesota Vikings – Detroit Lions ile NFC Kuzey için önemli bir maça çıkarken, Los Angeles Rams Atlanta Falcons karşısında yaralarını sarmaya çalışacak.

Pazar 23.00 seansında ise Baltimore Ravens – Seattle Seahawks ve New Orleans Saints-Chicago Bears maçları rekabetin ve çekişmenin üst düzey olacağı maçlar izleyeceğiz. Bizi asıl bekleyen karşılaşma ve haftanın maçı diyebileceğimiz maç, Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys arasında oynanacak. İki takımda şu an 3-3 konumunda ve bu maçı alan NFC Doğu’da ciddi bir avantaj yakalamış olacak. Bir yanda savunma ve hücumda sıkıntılar yaşan ancak Ezekiel Elliot, Dak Prescott, Amari Cooper gibi bireysel yıldızlarıyla her zaman tehdit olan Cowboys; diğer tarafta ise Carson Wentz önderliğinde playoff mücadelesi veren fakat dalgalı bir performans gösteren Eagles. Bu karşılaşma aynı zamanda Dallas Cowboys head koçu Jason Garrett için ölüm kalım maçı olabilir. Eğer bu hafta kovulmazsa olası bir Eagles mağlubiyetinden sonra Garrett takımdan gönderilebilir.

Bu hafta da Haftalık’tan bu kadar NFLTR okurları. Kendinize iyi bakın, görüşmek üzere…