Patrick Mahomes da Ben Roethlisberger, Drew Brees ve Nick Foles gibi, sakatlanan başarılı quarterback’ler kervanına katıldı. Kansas City Chiefs’in Denver Broncos’u 30-6 yendiği maçta sakatlanan, 2018 sezonu MVP’sinin en az üç maç sahalardan uzak olacağı açıklandı.

Geçtiğimiz yıl attığı 50 touchdown pası ve herkesi heyecanlandıran oyun tarzıyla bir anda tüm taraftarların sevgilisi haline gelen Mahomes, Denver karşısında denediği bir koşu oyunu esnasında dizinden sakatlanmıştı. Diz kapağı çıkan Mahomes’un çekilen MRI’lar sonrasında bağlarından bir sorun yaşamadığı açıklandı.

Bu sezon attığı 15 TD pası ile de şu anda lig lideri olan Mahomes’un en iyi ihtimalle 11. hafta dönmesi bekleniyor. Green Bay Packers, Minnesota Vikings ve Tennessee Titans maçlarını kesin olarak kaçıracak olan Mahomes’un 11. haftadaki Los Angeles Chargers maçında da oynaması beklenmiyor. 12. haftayı bay geçecek olan Chiefs’in, yıldızına 13. hafta kavuşabilecek.

AFC Batı grubunda lider konumda olan Chiefs, 24 yaşındaki yıldızından yoksun olacağı dönemde ise Matt Moore’a güvenmek zorunda. Denver karşısında 19’da 10 isabet, 117 yard, bir TD pası ve bir interception ile oynayan 35 yaşındaki Moore, 2018 sezonunu takımsız geçirip, bu off-season’da Chiefs ile anlaşmıştı.

2006’dan beri NFL’de olan Moore, üç sezon Carolina Panthers’ta yedek quarterback’lik yaptıktan sonra yine yedek olarak Miami Dolphins’te yedi yıl geçirmişti…