Ekim ayını da geride bıraktığımıza göre sezonun ikinci bölümüne resmen girmiş bulunuyoruz. Artık hangi takımın ne olduğu az çok belli olduğu bu dönemde özellikle Kasım ayı maçları da playoff tahminlerimizin netleşeceği bir dönem olarak gözümüze çarpıyor.

Bu hafta listemizin ilk beş sırasında ise sadece bir adet değişiklik oldu. Diğer taraftan Buffalo Bills, son üç haftadır ilk 10 içerisinde yer alırken Eagles karşısındaki mağlubiyetiyle bu yerini kaybetti. Indianapolis Colts ve Seattle Seahawks aldıkları galibiyetlerle ilk beş takibini sürdürürken Tennessee Titans bu sezon ilk defa iki hafta üst üste sıra atlamayı başardı. Chicago Bears ve Cleveland Browns ise bu sezonun hayal kırıklığı takımlar olarak alt sıralara düşmeye devam ediyor. Ayrıca geçen hafta bahsettiğim kaybedenler kulübüne New York Jets beni de alın diye ısrar edince bizde dayanamadık onu da ekibe dâhil ettik.

1) New England Patriots (AFC Doğu, 8-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması

Browns karşısında sürprize izin vermeye Patriots yoluna kayıpsız devam etti. Bu sefer karşılarında sezonun en dikkat çeken takımı olan Baltimore Ravens olacak. Patriots savunması, Lamar Jackson karşısında kendisini kanıtlama imkanına sahip. Eğer bu maçı da kazanılarsa daha onlarla ilgili olumsuz bir şey duyacağımızı düşünmüyorum.   

2) San Francisco 49ers (NFC Batı, 7-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

49ers, Carolina Panthers karşısında sadece maçı kazanmadı aynı zamanda rakibini sahada çizmeyle karınca ezer gibi ezdi. Maçın ilk dakikasından beri yüksek konsantrasyonla oynayan Kyle Shanahan ve öğrencileri bu sezon deyim yerindeyse tarih yazıyorlar. Çaylak Nick Bosa her maçta izleyenleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Bu hücum ve savunma arasındaki uyum sadece sezon sonuna kadar değil Ocak ayında da devam edeceğe benziyor. 

3) New Orleans Saints (NFC Güney, 7-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Sonunda Drew Brees geri döndü ve Saints, maçın başlangıç vuruşundan beri rahat götürdüğü karşılaşmayı kolayca kazandı. Şimdi bay haftasına giren Saints, Alvin Kamara ve Jared Cook’un sakatlıklarının iyileşmesiyle birlikte bay haftasından sonra yine rakiplerinin kalplerine korku salan bir takım olarak yoluna devam edecek gibi gözüküyor. 

4) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 7-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Aaron Rodgers, Packers’ı galibiyete taşımaya devam ederken savunma performanslarının yanında artık hücumu da katmayı başardılar. Takım olma yolunda ise epey bir yol kat ettiler. Hatta Rodgers’ın ismi bazı kesimler tarafından MVP adayı olarak bile geçiyor. Sonuçta recevier’sızlıktan running back Aaron Jones’a pas atmak zorunda kaldı. Matt LeFleur’un hücum sistemi de sanıldığı kadar kötü değilmiş değil mi?

5) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Minnesota Vikings, ligin en kötüleri arasında olan Washington Redskins karşısında biraz rehavet içinde olması gözlerden kaçmadı. Herkes Kirk Cousins’ten dört TD paslı bir maç daha beklerken onun yerine Vikings kickerı Dan Bailey’in dört tane alan golüyle karşılaştılar. Öyle ya da böyle kazanmaları Vikings için önemli fakat önlerindeki Chiefs maçında da aynı bu rahatlıkla oynayacaklarını düşünmüyorum.

6) Indianapolis Colts (AFC Güney, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Jacoby Brissett önderliğinde Colts zorlandığı maçta Broncos karşısında son dakikalardaki ortaya koyduğu performansla maçı kazanmayı bildi ve AFC Güney’de liderliğini sürdürdü. Eğer Colts sezonu AFC Güney’de lider olarak bitirirse bence head koç Frank Reich bir ödülü hak ediyor.  

7) Seattle Seahawks (NFC Batı, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Russell Wilson, MVP’lik oyununa bir haftadan aradan sonra devam etti. Seahawks rahat oynadığı maçta ise Falcons’u yendi. Lakin ikinci yarı sadece üç sayı elde etmeleri ve Falcons’un eksik hücumundan 20 sayı yemeleri bence Seahawks için altı çizilmesi gereken bir konu. Bu savunmayla devam ederlerse ilerleyen haftalarda başları ağrıyabilir.

8) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Patrick Mahomes’un yokluğunda Matt Moore ile oynayan Kansas City Chiefs, tahmin edilenin aksine Packers karşısında maçı başa baş götürdü. Savunmaları ise eksiklerine rağmen iyiydi denebilir. Fakat bu sene kaybettikleri üç maçı da evlerinde oynadılar. Mahomes olmadan Chiefs ne kadar idare edebilir orası da soru işareti.

9) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Seattle Seahawks karşısında unutulmayacak bir galibiyet alan ve dinlenmeye geçen Lamar Jackson ve arkadaşlarını çok zorlu bir Patriots sınavı bekliyor. Karşılaşmanın kendi evlerinde olması da büyük bir avantaj olacak. Bakalım Lamar Jackson ligin en iyi savunması karşısında ne yapacak.

10) Los Angeles Rams (NFC Batı, 5-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Los Angeles Rams, 49ers mağlubiyetinden sonra ilk önce bu sezonun en kötü savunmalarından olan Falcons karşısında yaralarını sarmıştı. Ardından geçtiğimiz hafta da Londra’da galibiyeti olmayan iki takımdan biri olan Cincinnati Bengals’i yendiler ve bay haftasına giriş yaptılar. Bundan daha güzel bir zamanlama olamazdı. NFC Batı’da hatanın yer olmadığı bir döneme giriş yapacaklar. İyi hazırlanmaları gerekiyor.

11) Houston Texans (AFC Güney, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Deshaun Watson oynadığı oyunla galibiyeti Houston Texans’a getirirken J.J. Watt’ın sakatlanarak sezonu kapatması onlar için çok büyük bir handikap. Bu haftaya kadar Texans’ın secondary’sinin ne kadar kötü olduğundan bahsediyorum şimdi J.J. Watt’ın yokluğundan dolayı da savunma hattını da eleştirebiliriz. Kalan haftalarda Watson ve Texans hücum oyuncularına daha çok iş düşecek.

12) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

NFC Doğu derbisinde Philadelphia Eagles karşısında aldığı zafer sonrası bay haftasına giren Cowboys, sezonun ikinci açılışını yine NFC Doğu rakiplerinden New York Giants karşısında yapacaklar. Her ne kadar Cowboys favori olsa da Giants’ı pekte hafife almamaları gerekir. Sonuçta en son o statta New York Jets’e kaybetmişlerdi. 

13) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Philadelphia Eagles geçen haftaki Cowboys yenilgisinden sonra Bills ile tamam mı devam mı maçına çıktı ve beklenenin aksine iyi bir oyun ortaya koyarak çok kritik bir galibiyet aldılar ve takibi sürdürdüler. Fakat Eagles, almış olduğu bu galibiyetle bize bir ipucu verdi o da koşu oyunlarında ne kadar bağlı kalırlarsa o kadar etkili oldukları.

14) Buffalo Bills (AFC Doğu, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Sezon başından beri tebrikleri toplayan Buffalo Bills, Eagles karşısında belki de bu sezon ki en kötü maçını çıkardı. Hücumda yoklardı, savunmada da bu sezon ilk defa 218 rushing yarda izin verdiler. Yenilmelerine rağmen hala wild card için en güçlü aday konumundalar.

15) Carolina Panthers (NFC Güney, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Panthers’ın 49ers karşısındaki aldığı mağlubiyete sevinen sadece 49ers cephesi değil. Cam Newton’nın da bıyık altından gülmeye başladığını ve “Alın size Kyle Allen” dediğini duyar gibiyim. Ama aldıkları mağlubiyet dışında sahadan silinmeleri de cidden çok acı oldu. Haftaya rakip Titans. O maçtan da yenilgiyle ayrılırsa Cam Newton’u tekrar sahada görmemiz içten bile değil.

16) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Gardner Minshew kendince güzel bir hikâye yazmaya devam ediyor. Jets karşısında aldıkları galibiyet önemliydi ve artık gruplarında çetin bir playoff mücadelesi içindeler. Savunmada ise bu maçta sekiz son dört maçta toplam 16 kere rakip oyun kurucuları sack yaptılar. Ayrıca son iki maçta sırasıyla rakiplerini de 33 ve 46 rushing yardda tuttular. Sıradaki rakip Londra’da Texans. Buradan bir galibiyet çıkarırlarsa tadından yenmez.

17) Tennessee Titans (AFC Güney, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Ryan Tannehill iki de iki ile Titans kariyerine merhaba dedi ve Tennessee Titans’ı playoff yarışı içinde tutmayı başardı. Savunmaları bence sanıldığı kadar kötü değil. Eğer hücumda da bu şekilde ayakta kalmayı başarırlarsa bu savunma onları sezon sonuna kadar götürür. 

18) Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Bir kaçan alan golü ve bir kaybedilen maç daha… Fakat Chicago Bears’ın sorunu kicker değil Mitch Trubisky. Bence Bears, gelecek sezon serbest kalan veya takımlarına katabilecekleri oyun kurucuların listesini çıkarmaya ve çalışmalara başlasın. Benim ise çok güzel bir adayım var… Teddy Bridgewater!

19) Detroit Lions (NFC Kuzey, 3-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Bu sezon ki Vikings ve Packers performanslarından sonra pek playoff umudu kalmayan Detroit Lions, kalan maçlardan beş galibiyet daha çıkarıp yüzde 50 galibiyet yüzdesiyle sezonu tamamlarsa bence onlar için bir başarı olabilir. Hücumları fena değil ama savunmalarına kesinlikle bir el atmak gerekiyor.

20) Arizona Cardinals (NFC Batı, 3-4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Cardinals kazanabileceği tüm maçları geçtiğimiz üç hafta da kazandıktan sonra gerçek NFL’e geri döndü. Saints maçındaki mağlubiyet yeni bir kaybetme serisinin başlangıcı olabilir. Önlerinde epey zorlu bir maç takvimi var…

21) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Sakatlıklardan çok çeken Steelers için haftalar önce sezonu bitti dedik ama gel gelelim ki bu sezonun favorilerinden Cleveland Browns’u geride bırakmayı başardılar. Steelers cephesinden bir sürpriz gelir mi? Mason Rudolph’la pek şansları yok ama bir denesinler bakalım.

22) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 3-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Bence Los Angeles Chargers maçı kazanmadı, Chicago Bears kicker’ı Eddy Pineiro maçı Chargers’a hediye etti. Sebebi ise Chargers savunmasının Bears’ın son drive’ın da savunma anlamında hiçbir şey yapamamaları. O yüzden bence bu galibiyet bazı şeyleri halının altına süpürdü. Chargers’ın bana göre hala çözmesi gereken birçok sorun var.

23) Oakland Raiders (AFC Batı, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Raiders, Houston Texans karşısında geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine eline geçen fırsatı tepti. Hücum ne kadar iyi bir oyun ortaya koyarsa savunma da o kadar işleri batırıyor. Eğer sağlam bir savunmaları olsaydı belki de gruplarında lider Chiefs’e bile kafa tutabilirlerdi.

24) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Freddie Kitchens artık Browns’un head koçu olamayacağını gösterdi. Peki ya Browns yönetimi ne kadar da sabreder onu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa yerine geçecek koçun ilk iş olarak Baker Mayfield’dan başlayarak oyuncuları tek tek hizaya dizmesidir.

25) Denver Broncos (AFC Batı, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Joe Flacco, Colts yenilgisi sonrası yaptığı açıklamayla ölüm fermanını imzaladı artık. Boyun sakatlığı(!) yüzünden bir sonraki maçta da oynamayacağı da açıklandı. Belki de Broncos artık veteran oyun kurucusu sevdasından da böylelikle vazgeçer. Flacco yerine oynayacak Brandon Allen ise 2016 yılından beri ligde ve bir snap’lik bile olsa maça çıkmadı. Denver Broncos bir şeyler deniyor…

26) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Şu takımdan Mike Evans’ı ve Chris Godwin’i çıkarsak Jameis Winston ne yapabilir merak ediyorum. Attığı iki interception dışında ayrıca üç tane de fumble yapan Jameis Winston’da Mariota gibi yedeğe çekilmesi yakındır.

27) New York Giants (NFC Doğu, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Daniel Jones istatistiki anlamda ve ortaya koyduğu oyunla bizi şaşırtıyor. Yani çaylak oyuncu en azından hayalet görmüyor.  Saquon Barkley sakatlıktan tam anlamıyla dönmüş bize izlerken büyük keyif veriyor. Golden Tate, Evan Engram gibi isimlerde hücumda iş yapıyorlar. Ama bu koç Pat Shurmur ile olmuyor.

28) New York Jets (AFC Doğu, 1-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Bu kadar olaydan sonra Adam Gase nasıl hala bu takımın başında olabiliyor anlamak mümkün değil. İlk önce Leonard Williams’ı çerez parasına takımdan göndermek, ardından kalmak istiyorum diyen Jamal Adams için “Biz sadece teklifleri dinliyoruz” demek. New York’tan rastgele üç kişi seçseniz takımın başına koysanız daha iyi yönetir. Kaybedenler kulübüne hoş geldin New York Jets… Geç bile kaldınız kulübe katılmakla.

29) Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Falcons, Matt Ryan’ın oynamadığı maçta bizleri şaşırtmayarak Seahawks karşısında ilk yarı 24-0 geriye düştüler. Bu onlardan tamda beklediğimiz şeydi. Şimdi bay haftasına girdiler. Koç değişikliği bekleyenler parmak kaldırsın?

30) Washington Redskins (NFC Doğu, 1-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Case Keenum beyin sarsıntısı protokolünde olduğu için forma giyemeyeceği için çaylak oyun kurucu Dwayne Haskins starter olarak başlayacak ama Haskins şu an “Ben Napıyorum? Biz Napıyoruz? Neler oluyor ?” gibi sorulardan daha lige giremedi. Savunmaları son maçta Vikings karşısında ise biraz idare eder gibiydi.

31) Miami Dolphins (AFC Doğu, 0-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Yine öne geçilen bir maç yine maçın sonlarına doğru maçtan kopma ve yine kötü hücum performansı. Son üç maçtır eline geçen fırsatları acımasızca harcayan Dolphins’in şimdi ki rakibi kendisi gibi kötü olan uzaktan kuzeni New York Jets.

32) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Ve evet… Cincinnati Bengals işte beklediğimiz kurtuluş (!) hamlesini yaptı ve Andy Dalton’u doğum gününde yedeğe çekti. Takımın GM’i ve futboldan sorumlu tüm kişiler keşke kendilerini takımdan kesselermiş. Tüm kötü gidişi Andy Dalton’a atar gibi Londra dönüşü yedeğe oturtmak oturup düşünülmüş bir karar gibi gelmedi. Bakalım Bengals’ta daha neler olacak…