Sezona yaptığı yıldız oyuncu transferleriyle büyük umutlarla giren Cleveland Browns, yılı sadece altı galibiyet ile tamamladıktan sonra head koç Freddie Kitchens ile yollarını ayırdı. Hamle takımın, lig sonuncusu Cincinnati Bengals’a 33-23 yenildiği sezon kapınışı maçının ardından açıklandı.

Browns genel menajeri John Dorsey yaptığı açıklamada, “Freddie’ye geride kalan sezondaki kararlılığı ve eforları için teşekkür ediyoruz. Aldığımız sonuçlardan ötürü hayal kırıklığına uğradık ve bir değişikliğin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Freddie iyi bir insan ve iyi bir futbol koçu. Ona ve ailesine başarıdan başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Browns’ta sezona running back koçu olarak başlayan, ardından Todd Haley’nin kovulması sonrası hücum koçluğuna yükselen Kitchens, genç quarterback Baker Mayfield ile oldukça iyi anlaşmasıyla dikkat çekmiş ve ardından sezon sonrası head koç yapılmıştı. Cleveland’daki head koçluk kariyeri sadece bir yıl sürebilen Kitchens, böylece 2013 yılında kovulan Rob Chudzinski’nin ardından Browns’ın tarihinde sadece bir yıl head koçluk yapan ikinci isim oldu.

Kitchens, 2019 sezonunu büyük beklentilere rağmen 6-10 bitiren Browns’taki silik görüntüsüyle oldukça eleştirilmişti. Takımındaki Baker Mayfield, Odell Beckham Jr., Jarvis Landry, Nick Chubb, Kareem Hunt, Myles Garrett ve Denzel Ward gibi yetenekli yıldızların bir türlü takım olmamasının sorumluluğu Kitchens’a yüklenmişti.

Cleveland’da Freddie Kitchens’tan boşalan head koçluk koltuğuna kimin geçeceği ise merakla bekleniyor. Başarılı genel menajer John Dorsey’nin, takımdaki yıldızlarla iyi anlaşabilecek ancak onlara sözünü de geçirebilecek bir isim arayışında olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.