Pazartesi gecesi takımının Indianapolis Colts’u 34-7 karşılaşmada dört touchdown pası atan New Orleans Saints QB’si Drew Brees, Peyton Manning’i geride bıraktı ve NFL tarihinin en çok touchdown pası atan oyuncusu olarak tarihe adını altın harflerle kazıdı. Geçtiğimiz hafta beş TD pası atan tecrübeli oyuncu, bu hafta dört attığı TD pası ile birlikte, kariyerindeki toplam TD pası sayısını 541’e yükselterek, 539 touchdown pası bulunan Peyton Manning’in önüne geçti.

Brees’in maçtaki ilk TD pası ikinci çeyreğin bitimine 12:43 dakika kala Michael Thomas’a gitti. Altı dakika sonra Tre’Quan Smith’e giden 21 yardlık TD pası ise Brees ile Peyton Manning’i eşitledi. Rekoru kıran TD pası ise üçüncü çeyrekte tight end Josh Hill’e giden pas oldu. 40 yaşındaki oyuncu üçüncü çeyreğin sonunda Taysom Hill’e attığı 28 yardlık TD pası ile sayıyı 541’e çekti.

Maç sonrası kırdığı rekor ile ilgili konuşan Brees, Saints koçu Sean Payton’a teşekkür ederek, “Sean olmasa burada olmazdım.” şeklinde konuştu. Karşılaşmayı 30 pas denemesinin 29’unda isabet bularak tamamlayan yıldız oyuncu yüzde 96.7’lik pas tamamlama oranı ile de NFL tarihinde bir maçta en iyi pas tamamlama oranına ulaşan isim oldu.

Brees geçtiğimiz sezon beşinci haftada, bir başka Pazartesi gecesi maçında Washington Redskins karşısında 71,940 kariyer pas yardına ulaşarak en fazla yard pas atan oyuncu ünvanını da Peyton Manning’den almıştı. Peyton Manning ise o maçtan sonra yayınladığı bir video ile Brees’i kutlamış ve kırmasını beklediği TD pası rekoru için de bir sene önceden Brees’i tebrik etmişti.

Öte yandan 541 touchdown paslı Drew Brees ve 539 touchdown paslı Peyton Manning’in ardından 538 TD pası ile NFL tarihinin en çok TD pası atan üçüncü oyuncusu olan Tom Brady, Twitter’dan yayınladığı mesaj ile Brees’i kutladı. Altı Super Bowl yüzüğü bulunan oyuncu, Twitter’dan “Tebrikler Drew. Bunu daha fazla hak edemezdin. Herhangi bir şeyde Peyton’ı geçmek büyük bir başarı ve rekorlarını kırmak zor olacak. Yine de denemeye değer” açıklamasını yaptı.

Sezonun bitimine iki hafta kala Tom Brady’nin de en çok TD pası atan oyuncular listesinde Peyton Manning’i geçmesi bekleniyor. Playoff maçları da dahil edildiğinde 611 touchdown pası ile Peyton Manning ve Drew Brees’in bir hayli önünde bulunan Brady’nin, normal sezon maçlarında Brees’i yakalayıp yakalayamayacağını ise hep birlikte göreceğiz.