Gencinden tecrübelisine, oyuncuların her sene milyonlarca dolar para kazandığı NFL’de bu da yaşandı! New York Giants cornerback’i DeAndre Baker ve Seattle Seahawks cornerback’i Quinton Dunbar hakkında 13 Mayıs gecesi silahlı soyguna karıştıkları gerekçesiyle dört ayrı suçtan tutuklama kararı çıkartıldı.

Florida eyaletinin güneyinde düzenlenen bir partiye katılan Baker ve Dunbar, pek çok görgü tanığının kendilerinin aleyhine verdiği ifadeler sonrasında Florida polisi tarafından halen aranıyor. Silahlı soyguna ek olarak Baker dört ayrı, silahla adam yaralama suçu ile de itham ediliyor.

Çarşamba gecesi Florida’nın Miramar şehrinde bir barbekü partisine katılan 22 yaşındaki Baker ve 27 yaşındaki Dunbar, kendilerine eşlik eden iki kişi ile birlikte, çıkan bir yangın sonrasında silahlarına davranarak partideki insanları soymaya başladılar ve kargaşa içinde binlerce dolar nakit para ve binlerce dolar değerinde kol saati çaldılar.

Polisten yapılan açıklamada, soygun sonrası bu dörtlü biri Mercedes Benz, biri BMW ve bir diğeri de Lamborghini olmak üzere üç araçla olay yerini terk etti. Yaşanan olayda hiç kimse yaralanmazken, görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre araçların olası bir kaçışa uygun şekilde park edilmiş olması, akıllarda soygunun planlı olduğu ihtimalini doğurdu.

İddialara göre Baker ve Dunbar, 12.4 bin dolar nakit para ve toplam değeri 61.1 bin dolar değerinde dört tane kol saati çaldılar. Yine görgü tanıklarının ifadelerine göre Baker ve Dunbar, soygun esnasında yarı otomatik silahlar kullanıyordu. Bir ifadeye göre ise Baker ve Dunbar’ın iki gece önce katıldıkları başka bir partide 70 bin dolar para kaybetmeleri, bu soygunun altında yatan motivasyon olabilir.

Olay üzerine Giants ve Seahawks’tan yapılan açıklamalarda fazla detay verilmezken iki takım da oyuncularıyla görüştüklerini ve halen bilgi toplama aşamasında olduklarını belirtti.

2019 NFL Draftı’nın birinci tur 30. sırasından, seçilen ilk cornerback olarak Giants’ın yolunu tutan Baker, geride bıraktığımız sezon takımı adına 15 maça ilk 11’de başlamıştı. Tecrübeli oyuncu Dunbar ise off-season döneminde beşinci tur draft hakkı karşılığı formasını giydiği Washington Redskins’ten ayrılıp Seahawks’a katılmıştı.

Baker’ın Giants ile dört yıl 10.525 milyon dolar değerinde bir çaylak kontratına sahip olduğu, Dunbar’ın ise 2018 senesinde Redskins ile imzaladığı üç yıl 10.5 milyon dolarlık anlaşmayı Seahawks’a taşıdığı düşünüldüğünde, iki oyuncunun kaybettikleri 70 bin dolar için böyle ciddi bir olayın altına girmeleri gerçekten de akıllara zarar…