NFL’in istikrar abidesi Frank Gore, yeni takımını buldu ve 37 yaşındaki running back, New York Jets ile bir yıllığına anlaştı.

Emmitt Smith ve Walter Payton’ın ardından NFL tarihinde en çok koşu yardına sahip olan üçüncü oyuncu konumundaki Frank Gore, böylece head koç Adam Gase ile tekrardan buluşmuş oldu. Gore, 2018 sezonunda Miami Dolphins için ter dökerken takımın head koçu Gase idi.

2019 off-season’ında LeVeon Bell’i kadrosuna katan Jets, Gase’in geride bıraktığımız haftalarda verdiği demeçlere paralel olarak, bu hamleyle yıldız running back’inin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladığını göstermiş oldu. Bell, Jets ile ilk yılında 311 top taşıma ile önemli bir iş yükünün altına girmiş ancak Pittsburgh Steelers’ta kükrediği günlerin aksine sezonu 789 yard ve koşu başına da 3.2 yard ile sezonu kapatmıştı. Bell’in Steelers’tan istediği kontratı alamadığı için 2018 sezonunun tamamını boykot etmiş olduğunu da hatırlatalım.

Jets’in gelecek planlarını üzerine kurduğu genç oyun kurucusu Sam Darnold, takımın yaptığı hamleyi Salı günü düzenlediği video konferans ile değerlendirirken yılların eskitemediği running back’i “Pek çoklarından duyduğuma göre Gore’un iş etiği fazlasıyla yüksek.” ifadeleriyle överken devamında da “O oldukça iyi bir lider. Performansını halen koruyor.” açıklamasını yaptı.

Birçok running back’in 30 yaşını göremeden lige veda ettiği NFL’de 16 sezonuna girecek olan Gore, geride bıraktığımız sezonu Buffalo Bills forması altında 599 koşu yardı ve koşu başına 3.6 yard ile kapatmış ve kariyerinin en kötü istatistiklerini kaydetmişti. Ancak kariyerinde dokuz kez 1,000 koşu yardını geçmeyi başaran Gore, sadece iki sezon önce 961 yard koşmuştu.

Gore’un kariyerindeki en büyük başarılara imza attığı San Francisco 49ers ile beş Pro Bowl’u bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon Barry Sanders’i geçerek 15,437 kariyer koşu yardı ile NFL tarihinde üçüncülüğe yükselen Gore, yine de Bills’in playoff yolculuğunda takıma önemli bir katkı sağlamıştı. Çaylak Devin Singletary ile birlikte idman yapan ve oyuncunun gelişimine katkıda bulunan Gore’dan benzer bir performansı da Jets, dördüncü tur seçimi La’Mical Perine için bekliyor.

2018 sezonunda Miami Dolphins, 2019 sezonunda Buffalo Bills ve şimdi de Jets için ter dökecek olan Gore, 38 yaşına gireceği önümüzdeki yıl da New England Patriots ile anlaşıp AFC Doğu Grubu serisini tamamlarsa hiç şaşırmayalım…