Philadelphia şehri yetkilileri 2020 yılında şehirde yapılacak olan spor müsabakalarında seyirci alınmayacağı açıkladı. Bu da Eylül ayında başlayacak olan yeni NFL sezonunda Philadelphia Eagles’ın maçlarını seyircisiz oynayacağı anlamına geliyor…

Ne NFL ne de MLB maçlarında seyircilere izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, “Eagles oynamasına halen izin verilecek, ancak seyircisiz olarak. Phillies’in oynamasına halen izin verilecek ancak seyircisiz olarak.” ifadelerini kullandı.

Philadelphia yetkililerinin Eagles ile iletişime geçtiği ve maçlarına seyirci almamaları gerektiği söylendiği de yapılan açıklamada ayrıca belirtildi. Philadelphia sağlık komisyonu başkanı Thomas Farley, yaptığı açıklamada Amerikan futbolu ve baseball maçlarının belirli sağlık önlemleri alındığında oynanabileceğini ancak seyircilere izin vermenin çok büyük bir risk olduğunu söyledi.

“O maçlara seyirci alabileceklerini düşünmüyor. Maçlara seyirci almak için hiçbir güvenli yol yok. Lig bakımından planların ne olduğu hakkın yorum yapamam ancak sağlık güvenliği açısından maçları seyircisiz olarak oynayabilirler.”

COVID-19 sebebiyle şu ana kadar Hall of Fame maçını ve iki preseason haftasını iptal eden NFL yönetimi, normal sezonu halen Eylül ayında açmayı planlıyor. Takımlar planlarını sezonu Eylül ayında açacakmış gibi yaparken, seyircisiz oynama konusunda Philadelphia’dan gelen açıklamalar bir ilk oldu.

Daha önce Green Bay Packers, maçlarda stadyuma gelen seyircilerin maske takmasının zorunlu olacağını açıklamıştı.

NFL basın sözcüsü Brian McCarthy yaptığı açıklamada, “Philadelphia hakkında bilgi topluyoruz. Stadyumlardaki taraftar sayısını her market kendisi belirleyecek” derken, Philadelphia’nın kararının diğer 31 takımın durumunu etkilemeyeceğini söyledi.

Genel kanı ise Philadelphia Eagles’ın maçlarının seyircisiz oynanmasının bir ilk olduğu ve benzeri kararların diğer şehirlerden de geleceği yönünde…