2019 NFL sezonunda ligin dibini boylayan Cincinnati Bengals, takımın en önemli yıldızlarından running back Joe Mixon ile nikah tazeledi. Çaylak kontratının son senesine girecek olan Mixon, Ohio ekibinden dört yıl, 48 milyon dolarlık kontrat uzatımı aldı.

Yeni anlaşmayla 2024 NFL sezonunun sonuna kadar takıma bağlanan Mixon, geride bıraktığımız iki sezonda da 1,100 yardlık koşu barajını geçerek, kazanılan toplam hücum yardı anlamında NFL’in ancak 26. sırasında yer alan Bengals’ı adeta sırtlamayı başarmıştı.

2017 NFL Draftı’nın ikinci tur 48. sırasından seçilen Mixon, seçildiği sıra itibariyle Bengals ile imzaladığı çaylak kontratına göre 2020 yılında yalnızca iki milyon dolar kazanacaktı. Yıldız running back aldığı yeni kontrat ile bu rakamı yıllık ortalama altıya katlamayı başarmış oldu.

Mixon’ın ikinci turun ortasına kadar düşmesine sebep olan şey ise, 24 yaşındaki running back’in Oklahoma Üniversitesi’nde yaşadığı saha dışı problemler olmuş ve NCAA’de son iki yılını pas geçerek 2017 draftı’na giren genç oyuncunun karakteri o dönemde oldukça sorgulanmıştı.

COVID-19 pandemisi sebebiyle sanal ortamda gerçekleştirilen 2020 NFL Draftı’nın birinci sırasından LSU Tigers’ın yıldız adayı oyun kurucusu Joe Burrow’u seçen Bengals, Mixon ile de sözleşme uzatarak yakın gelecekteki hücumunu garantiye alma yönünde önemli bir adım daha attı diyebiliriz. Bakalım Burrow – Mixon ikilisi ligin dibine demir atan Bengals’ın derdine deva olabilecek mi?