Tecrübeli running back C.J. Anderson, iki farklı takım ile üç Super Bowl oynayıp, birini kazanadığı, başarılarla dolu kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı. Peyton Manning’in Denver Broncos’unda hücumun en önemli parçalarından biri olan C.J. Anderson, running back’ler için kritik bir yaş olan, 29 yaşında kramponlarını astı.

2013 yılında Denver Broncos’a draft edilmemiş bir çaylak olarak Anderson, ikinci sezona kadar çoğu kişi tarafından pek fazla bilinen bir oyuncu değildi. Ancak C.J. Anderson, takip eden 2014 sezonunda 879 yard koşu ve 324 yard pas yakalama ile oynarak Pro Bowl’a seçilmiş ve adını herkese duyurmuştu.

2015 sezonunda yine iyi bir sezon geçiren Anderson, sezonu 720 yard ve beş touchdown ile tamamlaşmıştı. 2016 yılının Şubat ayından Denver’’n Super Bowl’u kazanmasında çok önemli bir etkisi olan Anderson, Peyton Manning ve Brock Osweiler’ın kötü oynadığı maçlarda takımını sırtlayaarak Denver için ne kadar kritik bir değere sahip olduğunu kanıtlamıştı.

Anderson son kez formasını giydiği Denver için 2017 sezonunda 1,000 üzeri koşarak ile kariyerinin zirve rushing yard istatistiğine ve üç TD koşusuna imza atmıştı. Off-season’da takımdan ayrılan Anderson, Carolina Panthers ile sadece dokuz maça çıkıp takımdan kesilmiş ardından anlaştığı Los Angeles Rams’te Todd Gurley’nin sakatlığı sonrası Super Bowl’a çıkan takımın önemli bir parçası olmuştu.

Anderson, DenverBroncos.com’a “Üç Super Bowl’da oynama fırsatı oldum ve iki yıl önce az daha bir tanesini daha kazanıyordum ve bu inanılmaz” derken, “En güzel anım Super Bowl 50’ydi. İnsanların özlediği şey saha içinde aileniz ile bunu kutlamak. Çok fazla zaman harcıyorsunuz, koçlarla ve oyuncularla, diğer babalar ve oğullarla çok fazla şey ortaya koyuyorsunuz. Ailenizle beraber Lombardi’yi kaldırma anı geldiğinde ise, o özel bir andı” ifadelerini kullandı.

Anderson kariyerini sonlandırmadan önce son olarak geçtiğimiz sezon Detroit Lions forması giymiş ancak tecrübeli oyuncunun bu macerası sadece iki maç sürmüştü. University of California, Berkeley çıkışlı olan oyuncu, bu off-season’da herhangi bir takım ile anlaşamamıştı.

Kariyerine 3,497 yard koşu ve 22 TD koşusu istatistikleri ile noktayı koyan Anderson, ilerleyen yıllar için koçluk fikrine olumlu baktığını dile getirdi.