Bu sezonun ilk 13 karşılaşmasında hiç galibiyet alamayarak NFL tarihinde bir sezonu galibiyetsiz tamamlayan üçüncü takım olma yolunda emin adımlarla yürüyen New York Jets, ilk yarısını domine ettiği mücadelede playoff adayı Los Angeles Rams’i deplasmanda 23-20 ile devirmeyi başardı.

Ancak, 10 sezondur playoff’lara yükselemeyen ve son olarak bu yıl da galibiyete hasret kalan takım, Rams’e karşı aldığı galibiyet ile makus talihini değiştirecek tarihi bir fırsatı kaçırmış olabilir.

Nitekim, Jets bu galibiyet ile ligde tek galibiyetli diğer takım Jacksonville Jaguars ile derecesini eşitledi ve Jaguars’ın Jets’e göre daha kolay bir fikstür ile sezonu tamamlayacak olması sebebiyle New York ekibi, şu an için NFL 2021 Draftı’ndaki birinci sıra seçim hakkını da kaybetmiş oldu.

Çoğu kişi tarafından son yıllarda NFL’e gelecek en hazır kolej ligi oyuncusu olarak gösterilen Clemson Tigers quarterback’i Trevor Lawrence’ın draft’a girme ihtimalinin yüksek olduğu ve Jaguars’ın da franchise quarterback’i arayışında olduğu düşünülürse, Jets taraftarlarının dört gözle beklediği tarihi yetenek Lawrence’ın şu an için Florida yolcusu olacak.

2018 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından quarterback Sam Darnold’ı draft eden Jets, kötü koç kararlarının da etkisiyle, Darnold’dan beklediğini bir türlü alamamıştı. Bu sezon Jets’in yüksek sıralardan seçecek olması yavaş yavaş kesinleşince de Darnold’ın adı hemen takas dedikodularında anılmaya başlamıştı.

Bu sezon sakatlıkla ve kötü performanslarla boğuşan Darnold, Rams’e karşı ise sezonun görece en iyi performansını ortaya koydu ve karşılaşmayı 207 pas yardı ve bir touchdown pası ile kapatmayı başardı. Ancak istatistiklerden öte, maç boyunca Jets’i beş kez red zone’a sokan Darnold ligin en kötü hücum takımına sahip olan Jets’in, hücum anlamında sezonun en iyi maçını geçirmesini sağladı ve 23 yaşındaki genç oyun kurucu, bu performansına ligin en iyi savunmalarından birisi olarak gösterilen Rams’e karşı imza attı.

Karşılaşmaya bahislerde 17 sayılık dezavantajla giren Jets, Rams’e karşı aldığı galibiyet ile 2017 Cleveland Browns ve 2008 Detroit Lions’tan sonra NFL tarihinde bir sezonu galibiyetsiz tamamlayan üçüncü takım olmaktan da kurtulmuş oldu.

NFL 2021 Draftı’nın birinci sırasından düşen New York Jets, bu galibiyetle oldukça kötü bir etiketten kurtulmasına rağmen takımı tekrardan playoff’lara taşıyacak bir quarterback’ten olmuş olabilir…