Sezon ortasında head koçu Matt Patricia’yı kovan ve sezonu hücum koordinatörü Darrell Bevell’ın geçici head koçluğunda tamamlayan Detroit Lions, uzun vadeli çözümü New Orleans Saints’in tight end koçu Dan Campbell’da buldu ve yeni head koçu olarak Campbell ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Takımın sahibi ve yöneticisi Sheila Ford Hamp, hamlenin üzerine yayınladığı demecinde “Campbell, 20 yılın üzerinde bir oyunculuk/koçluk deneyimiyle NFL’de başarılı olmak için ne gerektiğinin oldukça farkında olan bir isim. Tüm organizasyona yepyeni bir kültür ve kimlik kazandıracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lions, uzunca bir süredir Campbell’ı head koçluk koltuğu için düşünmesine rağmen Saints’in sezonunun devam ediyor oluşu anlaşmanın resmileşmesini geciktirdi. Saints, Pazar günü Tampa Bay Buccaneers’a 30-20 yenilerek playoff’lara veda ederken Detroit Lions’ta ise yeni bir dönemin başlangıcını tayin etmiş oldu.

2016 sezonundan beri playoff’lara yükselemeyen Lions, geride bıraktığımız haftalarda Los Angeles Rams’in idari kadrosunda yer alan Brad Holmes’u yeni genel menajeri olarak belirlerken Campbell hamlesiyle de en önemli iki pozisyonunu doldurmuş oldu.

İçlerinde geçici head koç Darrell Bevell, Kansas City Chiefs hücum koordinatörü Eric Bieniemy, Cincinnati Bengals’ın eski head koçu Marvin Lewis, New York jets’in yeni head koçu Robert Saleh ve Atlanta Falcons’ın yeni head koçu Arthur Smith’in de bulunduğu adaylar arasından sıyrılan 44 yaşındaki Campbell, son beş sezondur Saints’te görev yapıyordu.

Saints’ten önce ise altı sezon Miami Dolphins’te koçluk yapan Campbell, 2015’te Joe Philbin’in kovulmasını takiben takımda geçici head koçluğa getirilmiş ve 12 maçta beş galibiyet alabilmişti.

NFL’de oyuncu olarak 10 sezon da tight end kariyeri bulunan Campbell, 1999 ve 2008 sezonları arasında New York Giants, Dallas Cowboys ve son olarak da Lions formaları giymiş ve 2008’de 16 maçın 16’sını da kaybeden Lions kadrosunun bir parçası olmuştu.

Campbell, üst üste üç sezondur NFC Kuzey Grubu’nu son sırada bitiren Lions’a yeni bir soluk getirip takımın makus talihini kırabilecek mi, hep birlikte göreceğiz…