Jacksonville Jaguars’da Doug Marrone’dan boşalan head koç koltuğu çabuk doldu! NFL’de normal sezonu sonuncu olarak bitiren Florida ekibi, beklentileri doğruladı ve NCAA efsanesi Urban Meyer’ı emeklilikten döndürerek yeni head koçu yaptı.

Jaguars’ın Pakistan asıllı sahibi Shad Khan, Meyer hamlesinin üzerine yaptığı açıklamada “Bugün Jacksonville şehri ve Jagaurs taraftarları için muhteşem bir gün” derken, “Urban Meyer, hem büyük bir lider hem de önemli bir şampiyon. Yaptığımız hamleden son derece gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

56 yaşındaki Meyer, NCAA’de 33 sene boyunca koçluk yapmasına rağmen NFL’de ilk kez bir takımın başına geçecek. Kolej kariyerinde özellikle Ohio State, Florida, Utah ve Bowling Green’deki head koçluk dönemleriyle adından söz ettiren Meyer, head koç olarak çıktığı 219 maçın tam 187’sini kazanırken Florida Gators ile 2006 ve 2008 sezonlarında, Ohio State Buckeyes ile ise 2014 sezonlarında Kolej Futbolu Ulusal Şampiyonluğu’na ulaşmayı başarmıştı.

Tecrübeli head koç da yeni katıldığı takımıyla verdiği ilk demecinde “Jacksonville’de koçluk yapmaya hazırım. NFL Draftı’nda sahip olduğumuz birinci sıra seçimi ve yönetimden aldığımız destek ile Jaguars’ı tekrardan NFL’de rekabet edebilen bir takım haline getireceğiz” açıklamasını yaptı ve Jaguars taraftarlarına umut aşıladı.

Öte yandan koçluk kariyerinde çıktığı 15 bowl maçında yalnızca üç yenilgi alan Meyer, önem derecesi yüksek karşılaşmalara takımlarını iyi hazırlayabildiğini de gösterdi. Ancak Meyer’i yine de NFL’de ligin en kötü takımının başında çok daha zorlu sınavlar bekliyor.

Bu noktada, 2010 senesinde Florida Gators’ı, 2018’de ise Ohio State Buckeyes’ı çeşitli sağlık sorunları ve koçluğun beraberinde getirdiği stres sebebiyle bırakıp emekliliğe ayrılan Meyer’ın, NFL’in en problemli takımlarından bir tanesine ne kadar tahammül edebileceği önemli bir soru işareti olarak öne çıkıyor.

Başarılı head koç, bundan birkaç sene sonra, tıpkı Florida Gators ve Ohio State Buckeyes deneyimlerinde olduğu gibi Jaguars’dan da çeşitli sebepler öne sürerek ayrılırsa şaşırmamak gerekir…