NFC’de normal sezonu konferans lideri olarak tamamlayıp playoff’ların ilk haftasını bay geçmenin kıyısında olan Green Bay Packers’a yıldız sol tackle’ı David Bakhtiari’den şok bir haber geldi. Perşembe günü idmanda dizinden sakatlan tecrübeli oyuncunun, yapılan ilk değerlendirmelere göre ön çapraz bağlarını yırttığı ve sezonu kapattığı duyuruldu.

Maç başına kaydettiği 31.6 sayı ile NFL’in en çok skor bulan takımı konumundaki Packers’ta Aaron Rodgers, DaVante Adams ve Aaron Jones üçlüsü ile birlikte hücumun en önemli ismi olan Bakhtiari, henüz altı hafta önce takımdan dört yıl 103.5 milyon dolarlık dev bir kontrat almış ve NFL tarihinin en çok kazanan hücum hattı oyuncusu olmuştu.

2013 NFL Draftı’nın dördüncü turundan Packers’a katılan 29 yaşındaki oyuncu, son dört sezonun hepsini All-Pro seçilerek olarak tamamlamış ve kaburgasındaki kırık sebebiyle üç hafta forma giyemediği bu sezonda da Pro Bowl’a seçilmeyi başarmıştı. Sezon içinde Bakhtiari’nin yokluğunda Packers onun yerini takımın sağ tackle’ı Billy Turner ile doldurmuştu.

Bu sezon 758 snap’te sahaya çıkan Bakhtiari, yalnızca dört kez penaltı almış ve bir sack’e izin vermişti. Tecrübeli oyuncunun bu performansı, 37 yaşındaki Aaron Rodgers’ın MVP adayı olarak gösterilmesinde önemli bir etken olmuştu. Genel olarak da ligin en iyi hücum hatlarından bir tanesine sahip olan Packers’ta, Aaron Rodgers bu sezon 15 maçta sadece 19 kez sack’lenerek kariyerinin en iyi yıllarından birini geçiriyordu.

Bakhtiari’nın bu sakatlığı sonrasında Turner dışında Packers’ın sol tackle’a yerleştireceği bir diğer aday da Elgton Jenkins. Bu sezon sağ guard hariç hücum hattının her pozisyonunda oynayan Jenkins’in 26 snap’te de sol tackle’da görev almışlığı bulunuyor.

Geride bıraktığımız normal sezonlarda ortalama ve ortalama altı takımlara karşı oldukça az mağlubiyet alan ancak playoff’larda güçlü takımlara karşı direnememekle eleştirilen Packers, şüphesiz bu sezon önemli bir Super Bowl adayı olarak öne çıkıyor.

Bakalım Green Bay ekibi, Aaron Rodgers’ın kör tarafını koruyan yıldızı olmadan bu eleştirilere nasıl cevap verecek, hep birlikte göreceğiz…