Tampa, Florida’da Raymond James Stadium’da gerçekleştirilen Super Bowl LV’te Kansas City Chiefs’i 31-9 geçen Tampa Bay Buccaneers, şampiyonluğunu ilan etti! Herkesin oldukça yakın geçmesini beklediği karşılaşmada, bir önceki sezonun şampiyonu Kansas City Chiefs’i adeta sahadan silen Buccaneers, tarihindeki ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Aynı zamanda kendi evinde Super Bowl kazanan ilk takım olan Tampa Bay Buccaneers’ta savunma, ligin en iyi hücumu olarak gösterilen Kansas City Chiefs’e touchdown izni dahi vermedi. Yeni bir hanedanlık kuracağı konuşulan Chiefs’te yıldız quarterback Patrick Mahomes maç boyunca Tampa defansının baskı altında varlık gösteremezken, 49 pas denemesinde 26 isabet, 270 yard ve iki interception ile oynayarak kariyerinin en kötü maçlarından birine imza attı.

Öte yandan NFL’in en iyi QB’si ve geleceği olarak gösterilen Patrick Mahomes’tan 18 yaş büyük olan Tom Brady, 29’da 21 isabet, 201 yard ve üç touchdown pası ile sahanın yıldızı oldu. 43 yaşındaki oyuncu böylece 10. Super Bowl’unda kariyerinin yedinci şampiyonluğunu ulaştı.

NFL’in en çok Super Bowl kazanan organizasyonlarının altışar Super Bowl ile New England Patriots ve Pittsburgh Steelers olduğunu düşündüğümüzde yedinci şampiyonluğuna ulaşan Tom Brady, inanılmaz bir başarıya imza atarak, iki bu iki “takımı” da geride bırakmış oldu.

Geçtiğimiz sezonun ardından isminin özdeşleştiği New England Patriots tarafından takımdan kesilen Tom Brady’nin Super Bowl LV’te attığı üç touchdown pası da Patriots’taki eski takım arkadaşlarına gitti. Brady’nin ilk iki touchdown’ını yakalayan Rob Gronkowski, yıllarca Brady ile Patriots forması giymiş, 2018 sezonu sonrası emekli olup, Brady’nin Tampa Bay ile anlaşmasından sonra NFL’e geri dönmüştü. Üçüncü TD pasını yakalayan Antonio Brown ise 2019 sezonun bir maç Patriots forması giymiş ancak saha dışı sorunları sonrası takımdan kesilmişti.

Tampa Bay’in maçtaki son touchdown’ını 27 yardlık koşusu ile yapan Leonard Fournette ise 2020 sezonunun başlamasına 10 gün kala Jacksonville Jaguars’tan gönderilmiş ve iki milyon dolara Tampa Bay Buccaneers’ın teklifine ‘Evet’ demişti. 2017 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Fournette’in, sezonun sonunda Super Bowl kazanıp, eski takımı Jacksonville Jaguars’ın sadece bir galibiyet alıp lig sonuncusu olması ise tarihe ilginç bir not olarak geçti…

Öte yandan Lombardi Kupası’nı havaya kaldırdıktan sonra önümüzdeki sezon oynamaya devam edip etmeyeceği sorulan Tom Brady, ‘Evet, geri döneceğiz’ şeklinde cevap verdi. Bu sezon playoff’larda önce Drew Brees’i sonra da Aaron Rodgers’ı dize getiren, son olarak da ligin en iyi genç quarterback’i Patrick Mahomes’u ve son şampiyon Kansas City’i deviren Tom Brady’i 2021-2022 sezonunda, 44 yaşında, yeni bir Super Bowl şampiyonluğu kovalarken göreceğiz gibi gözüküyor…