Andy Dalton transferi sonrası Chicago Bears’a dönüşü neredeyse imkansız hale gelen Mitchell Trubisky’nin yeni takımı belli oldu. 2017 NFL Draftı’nın iki numarası Trubisky, Buffalo Bills ile bir yıllığına anlaştı.

2020’nin Nisan ayında Nick Foles’un takıma takas edilmesiyl ilk büyük şoku yaşayan Trubisky, ardından da çaylak kontratının beşinci yıl opsiyonunun, Bears tarafından kabul edilmediğini öğrenmişti. Trubisky’nin, 2017 NFL Draftı’nda sadece bir sıra yükselip kendisini seçebilmek için San Francisco 49ers’a adeta dünyaları veren Chicago ekibi ile birlikteliği yalnızca dört yıl sürmüş oldu.

Korkunç bir çaylak sezonu sonrası 2018 yılındaki performansıyla Bears’a gelecek vaat eden Trubisky, o sezon attığı 3,223 yard pas ve 24 touchdown pasıyla kariyerinin ilk ve tek Pro Bowl’una seçilmiş ve daha da önemlisi sezonu 12 galibiyet ve yalnızca dört mağlubiyetle tamamlayan Bears’ın sekiz sezonluk playoff hasretine son vermesindeki en önemli isimlerden olmuştu.

2019 NFL sezonunda ise beklentilerin altında kalan Trubisky, geride bıraktığımız sezonun üçüncü haftasında ise ilk 11 formasını tecrübeli Foles’a kaybetmişti. Savunması ve etkili koşu oyunu sayesinde playoff’lara NFC’nin son sırasından dahil olan Bears’ta, New Orleans Saints’e karşı oynanan wild card maçına Foles’un sakatlığı sebebiyle Trubisky başlarken takımın genel olarak oyuna ortak olamadığı mücadelede Chicago ekibi, 21-9 skorla kaybeden taraf olmaktan kurtulamamıştı.

Transferin Buffalo Bills tarafında ise New York ekibi, superstar’ı Josh Allen’a geçici de olsa bir yedek bulmanın mutluluğu içinde. Hamlenin ardından konuşan genel menajer Brandon Beane, “Trubisky’nin takıma katılması onun için kariyerinde temiz bir sayfa açma imkanı yaratacaktır. Ancak biz kendisinin, Allen’ın yedekliği konusunda uzun süreli bir opsiyon olduğunu düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Beane’in bu demeçlerinde Trubisky’nin bir takımda uzun süre yedek olarak kalmasına ihtimal vermiyor oluşu yatıyor olabilir. Nitekim Beane, açıklamalarının devamında “Chicago’da neler olup bittiğine dair bir fikrim yok ama burada 50 maça ilk 11’de başlamış bir oyuncudan bahsediyoruz” sözleri ile Trubisky’i öven ifadeler kullandı.

Buffalo Bills cephesinin bu transferle ulaşmak istediği hedefler bir tarafa, Patrick Mahomes ve Deshaun Watson gibi isimlerin bulunduğu draft sınıfında en yukarıdan seçilen oyun kurucu olarak Trubisky’nin beklentilerin çok çok altında kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki genç oyun kurucu, kariyerinin bundan sonraki bölümünde işleri biraz olsun rayına sokabilecek mi dersiniz…