Washington Football Team, geçtiğimiz sezon Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu ödülünü alan tecrübeli quarterback Alex Smith ile yollarını ayırdığını açıkladı. 2018 yılında bacağı kırılan ve kariyeri bitme noktasına gelen Alex Smith, geçtiğimiz sezon sahalara dönerek birçok kişiye ilham kaynağı olmuştu.

Sezona Washington’ın üçüncü quarterback’i olarak başlayan Alex Smith, Dwayne Haskins’in kötü performansları ve Kyle Allen’ın sakatlığı sonrası ilk 11’e yerleşmişti. Smith bu maçlarda takımı beş galibiyet ve bir mağlubiyet ile playoff bileti almasına yardımcı olmuştu. 37 yaşına girmeye hazırlanan oyuncu dizindeki sakatlık sebebiyle Washington’ın playoff maçını kaçırsa da sezon içindeki performansıyla halen güvenilir bir isim olduğunu göstermişti.

Sezon bittikten sonra GQ’ya verdiği bir röportajında beklenmedik geri dönüşünün Washington’ın 2020 sezonu için oyun kurucu pozisyonundaki planlarını bozduğunu dile getiren Smith, bu yorumu ile ayrılığında sinayllerini vermişti.

Alex Smith’i serbest bırakarak salary cap’inde 14.7 milyon dolarlık bir yer açan Washington Football’in yeni sezonda yoluna Taylor Heinicke ile devam etmesi bekleniyor. Playoff’ta Tampa Bay Buccaneers karşısındaki olumlu performansı herkesi şaşırtan Heinicke’ye iki yıllık 4.75 milyon dolarlık bir Washington’ın sezon boyunca Heinicke’ye güvenip güvenmeyeceğini ise zaman gösterecek. Takımın serbest oyuncu piyasasında veya draft’ta bir QB alabileceği de yazılanlar arasında…

Öte yandan yaşadığı sakatlıklara rağmen kariyerine devam etme arzusunda olan Alex Smith’in ise Chicago Bears ile anlaşılabileceği konuşuyor. Kansas City Chiefs’teki eski hücum koçu Matt Nagy’nin çalıştırdığı Chicago Bears için Smith tecrübesi ile önemli bir aday olarak öne çıkıyor. Alex Smith’ten Chicago’da bir geçiş quarterback’i rolü üstlenmesi ve draft’tan gelecek genç bir QB’ye mentörlük yapması beklenebilir…