11 sezondur Dallas Cowboys forması giyen tecrübeli linebacker Sean Lee, emekliliğe ayrıldığını açıkladı. 2010 NFL Draftı’nın ikinci turundan Cowboys’a katılan Lee, uzun yıllar boyunca Dallas ekibinde savunmanın liderliğini yapmıştı.

Lee, emeklilik kararını takiben yaptığı açıklamada, “Bu takımda, kardeş gibi gördüğüm oyuncular ve muazzam koçlarla birlikte Jones ailesi için oynama fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.” derken, “Yaşadığım sakatlıkların beni sadece kötü etkilediğini söylemek yaşadıklarımı hafife almak olur ancak tüm bu sıkıntılar sayesinde zorluklara başa çıkmayı öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Gerçekten de kariyeri farklı sakatlıklardan dolayı sekteye uğrayan Lee, buna rağmen sağlıklı kalabildiği zamanlarda NFL’in en güvenilir linebacker’larından bir tanesi olmayı başardı. 34 yaşındaki Lee, 2011, 2015, 2016 ve 2017 sezonlarında ligin tackle lideri olurken Cowboys tarihinde bir maçta kaydedilen en çok tackle rekorlarının da neredeyse tamamını kaydetmeyi başardı. Lee, 2016 sezonunda New York Giants’a karşı 22 tackle kaydetmişti.

Öte yandan, tecrübeli linebacker kariyerinde 14 interception yakalarken bunlardan iki tanesinde de end zone’a ulaşmayı başardı. Buna ek olarak, beş kez fumble recover eden Lee, kariyerini iki fumble’a zorlama 59 yard kaybettiren tackle ve dört sack ile tamamladı.

Kariyerinde diz, bilek, boyun sakatlıkları ve beyin sarsıntıları ile mücadele eden Lee, 2014 sezonunun tamamını bacak ön kirişindeki sakatlığı sebebiyle kenardan izlemek zorunda kalmıştı. Geride bıraktığımız sezonda da geçirdiği fıtık ameliyatı sebebiyle yalnızca dokuz maça çıkabilmişti.

Lee ile birlikte dokuz yıllık veteran Tyronne Crawford’ın da emeklilik kararı vermesi sonrası NFL 2014 Draftı ikinci tur seçimi DeMarcus Lawrence, Cowboys kadrosundaki en tecrübeli savunmacı olarak öne çıkıyor. Lawrence’ın hemen arkasında ise 2015 NFL Draftı ikinci tur seçimi Randy Gregory yer alıyor. Cowboys, Lee’den boşalan savunma kaptanlığı görevini güvenilir ellere teslim edebilecek mi, hep birlikte göreceğiz.