Serbest oyuncu pazarının en büyük dalgaları geride kaldı, paralar harcandı. Artık gözler takımların kadro yapılandırmalarının en kritik noktası olan draft’a geldi. Şu anda bir önceki mock draft’a kıyasla takımların yapacağı seçimleri tahmin etmek noktasında daha net bir durumdayız. İhtiyaçların bir kısmı serbest oyuncu hamleleriyle giderildi ve draft’a bırakılan ihtiyaçlar netleşti. Bunun yanı sıra draft’ın tüm akışını değiştirecek üç adet takasımız da oldu…

San Francisco 49ers, üçüncü sıraya çıkmak için Miami Dolphins’e ciddi bir bedel ödeyerek ilk üç sıranın QB seçimi olacağını herkese ilan ettiler. Bildiğim kadarıyla daha önce lig tarihinde ilk üç sırada arka arkaya QB seçilmişliği yok. Üstelik bu rakamın dört olması da gayet yüksek bir ihtimal. 49ers ile yaptığı takasın üstünden bir saat bile geçmeden Miami Dolphins, Philadelphia Eagles ile bir takas daha yaparak dengeleri bir kez daha değiştirdi. Draft’ı etkileyen diğer bir takas ise Sam Darnold’ın Carolina Panthers yolunu tutarak QB ihtiyacı olan takım sayısını bir azaltması oldu. Uzun lafın kısası takımların ihtiyaçları konusunda net bilgilere sahip olsak da draft’ın akışı konusunda işler biraz karıştı. Ancak hep dediğimiz gibi, bu bizim için bir engel değil. Kemerlerinizi -bu durumda okuma gözlüklerinizi daha uygun sanırım- bağlayın, başlıyoruz..

1- Jacksonville Jaguars – Trevor Lawrence, QB, Clemson

İlk iki sıranın ne olacağını artık biliyoruz ve bu nedenle üzerinde durmaya aslında çok gerek yok. İlk sırada seçecek olan takımın kim olduğu daha belli olmadan önce burada seçilecek oyuncu beliydi ve tüm bu geçen süre zarfında en ufak bir değişiklik olmadı. Urban Meyer ve Jaguars taraftarları artık vadeliden prenslerine kavuşmak için günleri sayıyor. Son dönemde gelişen tüm QB tartışmaları Wilson-Field-Jones-Lance dörtlüsü arasında dönse de hata yapmayın, Lawrence hala bu sınıfın en iyi quarterback potansiyeli.

2- New York Jets – Zach Wilson, QB, BYU

Önceki mock’ta yeni Jets koç ekibinin QB seçeneklerini değerlendirdiğinden bahsetmiştim ve özellikle Zach Wilson’ın pro day performansından sonra nihai karara vardılar. Wilson uzun zamandır Jets ile anılan bir oyuncuydu ancak geçtiğimiz haftalara kadar bunu destekleyen somut bir adım atmamıştı Jets. Sam Darnold’ın Panthers’a takas edilmesiyle birlikte malumun ilanı durumu yaşandı. Wilson’ı BYU’da izlememiş olsanız bile Pro Day’inde attığı acayip paslara mutlaka denk gelmişsinizdir. Kol yeteneği olarak muazzam bir oyuncu ve kendisine neden “Mormon Mahomes” dendiğini göstermiş oldu. Ancak yeni Mahomes olmak sadece ters açılarda zor pasları tamamlamak değil, mental açıdan da benzer olgunluğa sahip olmak demek. Mark Sanchez sonrası Jets’in bir QB’ye sabır süresinin ortalama üç yıl olduğunu düşünürsek Wilson’ı bu noktada zorlu bir sınav bekliyor olacak.

3- San Francisco 49ers (via Dolphins via Texans) – Justin Fields, QB, Ohio Sate

Draft gerçek anlamda bu sıradan itibaren başlayacak. 49ers’ın üçüncü sıraya quarterback seçmek için çıktığını biliyoruz ancak bunun hangi quarterback olacağı henüz netlik kazanmış değil. Seçimin büyük oranda Mac Jones olacağı speküle edilse de ben aynı fikirde değilim. 49ers bu sıraya çıkmak için ciddi bir bedel ödedi ve bunu Mac Jones için yapmaları bana pek mantıklı gelmiyor çünkü daha alt sıralarda da bulabilecekleri bir oyuncu. Bu takastan anladığım 49ers’ın özellikle Atlanta Falcons’ın önüne geçmek istemesi ve bunu da sadece bir oyuncu için yapmaları mantıklı geliyor; Justin Fields. Fields, bir zamanlar bu sınıfta Trevor Lawrence’ın en büyük rakibi olarak görülürken zaman içinde Zach Wilson ve en sonunda da Mac Jones ile rakip olmaya kadar düştü. Açıkçası bu bana pek mantıklı gelmiyor. Fields kusursuz bir prospect olmasa da kol kuvveti, atletizmi, mental ve fiziksel dayanıklılığı ile muazzam bir potansiyele sahip.

4- Atlanta Falcons – Kyle Pitts, TE, Florida

Potansiyel takas noktalarımızdan ilki bu nokta. 49ers’ın üçüncü sıraya çıkmasıyla birlikte Atlanta Falcons’ın dördüncü sırayı takasa açtığı dedikoduları hız kazandı. Demek ki buradan seçmek istedikleri oyuncuyu 49ers’ın seçeceğine emin oldular. Falcons’ın önünde üç seçenek var; quarterback istemesi mümkün olan Broncos, Patriots, WFT veya Bears gibi takımlara bu sırayı takaslamak, Matt Ryan’ın arkasında pişmesini bekleyecekleri bir quarterback’i seçmek ya da kalan en iyi oyuncuyu draft etmek. Ryan’ın kontratı nedeniyle en az iki yıl daha elden çıkarmaları mümkün olmayacağı için istedikleri gibi bir takas bulamadıkları takdirde listelerindeki en iyi oyuncuyu seçmek burada en olası durum gibi gözüküyor. Bu isim de kuşkusuz Kyle Pitts. Pro Day performansıyla bir kez daha ağızları açık bırakan Pitts, bir insan vücudunun çıkabileceği en uç noktalardan birine sahip. NFL tarihinin en iyi tight end potansiyeli olarak görebiliriz onu.

5- Cincinnati Bengals – Penei Sewell, LT, Oregon

Sezonun son bölümünde kazandığı anlamsız maçlarla Penei Sewell için olan şansını neredeyse yok eden Bengals’ın yaşanan takaslar sonucu şans bir kez daha ayağına geldi. Ancak bu sefer de Bengals’ın Sewell’a rağmen Ja’Marr Chase’e giderek Joe Burrow’u favori hedefiyle yeniden bir araya getirmeyi istediği konuşuluyor. Burrow-Chase, bundan iki yıl önce gerçekten çok özel bir ikiliydi ve bunun NFL’e de taşınmak istemesini anlıyorum fakat Penei Sewell, çok daha önemli bir pozisyonda ve çok daha nadir elde etme şansı bulacağınız bir oyuncu. Burrow’un çaylak sezonunda kötü koruma nedeniyle ciddi bir şekilde sakatlanması Bengals için yeterli bir uyarı olmalı ve mantıklı olanı yaparak Sewell’ı seçmelerini bekliyorum.

6- Miami Dolphins (via Eagles) – Ja’Marr Chase, WR, LSU

Tüm karmaşaya sebep olan takasları yapan Miami Dolphins’in draft gününde hala bu sırada olacağının bir garantisi yok. Kulislerde hala çaresiz takımları avlama peşinde oldukları konuşuluyor. Dolayısıyla bu noktada bir takas daha bekleyebiliriz. Öte yandan Dolphins’in 49ers ile olan takasının ardından 12. Sıraya inmişken tekrar altıncı sıraya çıkması bu draft’ta istedikleri özel bir adam olduğunun da ipucunu veriyor. Devonta Smith’i Alabama’dan QB’si Tua Tagovailoa ile buluşturma fikri güzel olsa da neredeyse tüm NFL takımlarının tahtasında Ja’Marr Chase’in bir numaralı wide reciever olduğu konuşuluyor. Dolphins, serbest oyuncu olarak Will Fuller’ı takıma eklemiş olsa da Chase gibi bir potansiyeli saflarına katma konusunda tereddüte düşeceklerini sanmıyorum.

7- Detroit Lions – Devonta Smith, WR, Alabama

Matthew Stafford’ın takımdan gönderilmesinin ardından arafta kalmış bir takım görüntüsünde Detroit Lions. Jared Goff ile en azından bir sezon kazanmaya çalışmalarını bekliyorum ve dolayısıyla henüz yeniden yapılanma düğmesine basmış değiller. Bu takımın NFC North’ta mücadele içinde olabilmesi için oyuna etki edecek reciver’lara ihtiyacı var hele ki hem Kennny Golladay hem de Marvin Jones’u kaybetmişken. Devonta Smith’in kilosu ve zayıf fiziği tüm draft sezonu boyunca tartışma konusu oldu ancak kendisinin de dediği gibi bu kariyerinin her döneminde bir soru işaretiydi ve bu soru işaretlerini her defasında en güzel cevapla noktalara dönüştürdü. Draft topluluğunun büyük kısmının aksine ben çok ciddi bir düşüş beklemiyorum Smith’ten ve yedinci sıradan Detriot Lions onun için ideal bir iniş noktası olur.

8- Carolina Panthers – Rashawn Slater, OT, Northwestern

Offseason’ın ilk gününden itibaren Deshaun Watson’ın peşinde olan Panthers, Watson’ın durumunu adli konularla daha da karmaşık bir hal alınca farklı seçeneklere yöneldi ve en sonunda Sam Darnold’ı New York Jets’ten takıma kattılar. Buna rağmen hala draft’ta QB seçebilecekleri konuşulsa da Darnold’ın beşinci yıl opsiyonunu kullanmaları bana Darnold ile yola çıkacaklarını söylüyor. QB sorununu hallettiklerini düşünürsek Panthers için sıradaki konu başlığı o QB’yi koruyabilmek. Draft günü önlerindeki takımların buhrana düşerek Sewell’ı atlamaları için Panthers war room’unda toplu dua seansları düzenleneceğini düşünüyorum. B planı olarak da Rashawn Slater kötü bir seçenek olmaz onlar için. Kısa kolları nedeniyle NFL’de daha çok guard oynamaya uygun şeklinde yorumlar yapılsa da Slater, offensive line’ın her pozisyonunda faydalı olabilecek bir oyuncu.

9- Denver Broncos – Trey Lance, QB, North Dakota State

Denver Broncos’ta John Elway geri adam atarak genel menajerlik pozisyonuna George Paton’ı atasa da bu takımda bazı şeylerin hala değişmeyeceğine inanıyorum; sıradaki franchise QB’yi arama. Drew Lock zaman zaman iyi performanslar göstermiş olsa da “istikrar” kelimesinin ne anlama geldiğinde bir haber ve artık ona ayrılan sürenin de sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Trey Lance’in üçüncü sırada 49ers tarafından seçilme ihtimalinin de hala bir hayli yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. İlk turda seçilmesi beklenen beş QB arasından en ham durumda olanı Lance ancak sahip olduğu fiziksel ve atletik yeteneklerle çok özel bir QB’ye dönüşme potansiyeline sahip.

10- Dallas Cowboys – Patrick Surtain, CB, Alabama

Bu muhtemelen sizin de okuduğunuz mock draft’larda en çok denk geldiğiniz senaryo. Neredeyse tüm dünya Dallas Cowboys’un 10. sıradan Patrick Surtain’i seçmesini bekliyor ve ben de farklı değilim. Cornerback başta olmak üzere tüm secondary, Dallas Cowboys savunmasının en zayıf olduğu nokta ve burada fark yaratacak bir oyuncu eksikliği çekiyorlar. Patrick Surtain Jr., Alabama’da freshman yılından beri bekleneni sürekli veren lider özelliklere sahip bir cornerback. En büyük eleştiri noktası olan atletizm ve uzun saha hızını da Pro Day performansıyla bertaraf eden Surtain’in draft edilen ilk savunma oyuncusu olması çok muhtemel.

11- New York Giants – Jaylen Waddle, WR, Alabama

New York Giants, off-seaon’da yaptığı eklemelerle dikkat çeken takımların başında gelmişti ve bu eklemelerden birisi de Kenny Golladay’di. Şimdi şunu sorabilirsiniz; Golladay’yi almışken neden ilk turdan bir wide receiver daha seçsinler? Cevap basit, çünkü Jaylen Waddle kaçırmak istemeyeceğiniz bir yetenek. Eğer takımlar Devonta Smith’in fiziği konusunda hala çekincelere sahiplerse Waddle’ı çok daha yukarıdan seçilirken de izleyebiliriz. Topu yakaladıktan sonra yaratma konusunda bu sınıfta Waddle’dan iyisini bulmak gerçekten zor. Takımlar saha kenarında Golladay’i savunmaya çalışırken diğer tarafta Jaylen Waddle’ın hızıyla sınanmak durumunda kalmayı çok hoş karşılamayacaklar.

12- Philadelphia Eagles (via Dolphins via 49ers) – Jaycee Horn, CB, South Carolina

Eagles, önümüzdeki sezon ekstra bir ilk tur seçimi karşılığında altı sıra aşağı inerek en azından bu sezon Jalen Hurts’e güvendiklerini ve bu sefer ilk turdan WR seçmeyi önceliklendirmediklerini gösterdiler. Dürüst olmak gerekirse Eagles kadrosu şuan karmakarışık bir halde ve kısa zamandan yeniden yapılanma moduna girmeleri gerekebilir. Ancak herkesin her durumda şansa sahip olabildiği NFC East’te oynadıkları için hala yarışmacı olabileceklerini de düşünmeleri muhtemel. Jaycee Horn, her iki durumda da işlerine yarayacak bir oyuncu. Atletik testler ve Caleb Farley’nin ameliyatı sonrası çoğu kişinin sınıfın en iyi cornerback’i olarak göstermeye başladığı Horn, Eagles savunma arka alanında Darius Slay ile birlikte etkileyici bir cornerback çifti oluşturur.

13- Los Angeles Chargers – Alijah Vera-Tucker, OT/OG, USC

LA Chargers, serbest oyuncu pazarından offensive line’a çeşitli eklemeler yapmış olsa da bu takımın hala en büyük amacı Justin Herbert’a sunabilecekleri en iyi ortamı sağlamak olmalı. Alijah Vera-Tucker, USC kariyerinde hem guard hem de tackle olarak oynamış ve her ikisinde de çok başarılı olmuş çok yönlü bir offensive line oyuncusu. Son Super Bowl’da Chiefs’i anımsayacak olursak offensive line derinliği ve bu derinlik içinde çok yönlü oyunculara sahip olmak başarı için son derece önemli.

14- Minnesota Vikings – Christian Darrisaw, OT, Virginia Tech

Vikings, tahmin yürütmenin en zor olduğu takımların başında geliyor bana göre. Uzunca bir süre bu sıradan savunmaya yatırım yaparak pass rusher seçmelerine kesin gözüyle bakıyordum ki bu hala kuvvetli bir seçenek. Ancak bu takımın offensive line konusunda da ne kadar kırılgan oldukları unutuluyor. Riley Reiff’ın da takımdan ayrılmasıyla ciddi bir offensive tackle sorununun ortaya çıkışından bahsedebiliriz. Önceki mock draft’ta da dediğim gibi, Christian Darrisaw benim bu sınıfta çok yüksek olduğum bir oyuncu ve iyi bir coaching ile ligin en iyi left tackle’larından birine dönüşmesini bekliyorum.

15- New England Patriots – Mac Jones, QB, Alabama

Mac Jones’un adının üçüncü sıra için de ciddi bir biçimde geçmesi nedeniyle bu sıraya kadar düşmesi büyük bir sürpriz gibi görülebilir. Ancak benim bu tercihi yapmamdaki en büyük neden sıradan bağımsız olarak Mac Jones’un hala bir şekilde Patriots tarafından seçileceğini düşünmem. Bu 15. sıradan da gerçekleşebilir ya da takas sonrası daha üst sıralardan da. Jones’un ayak hakimiyeti ve karar mekanizması gibi temel QB yeteneklerinde fark yaratan bir oyuncu olması NFL çevrelerince neden bu kadar değer gördüğünün cevapları. Aynı şekilde benim neden Bill Belichick tarafından bu kadar çok istenmesini öngörme nedenim.

16- Arizona Cardinals – Caleb Farley, CB, Virginia Tech

Patrick Peterson’ın takımdan ayrılmasının ardından Cardinals cephesinde draft için tüm gözler cornerback pozisyonu için olası fırsatlara çevrilmiş durumda. Yukarıda da bahsettiğim Caleb Farley, sırtından geçirdiği ameliyat sonrası üst sıralardan seçilme şansını kaybetmiş gibi görünüyor ve bu tam olarak Cardinals’ın aradığı fırsat. Farley, geçtiğimiz sezonu opt out ederek oynamamış olsa da bir önceki sezon rakip reciver’lara ortalama en düşük yardı vererek gerçek bir shutdown corner formundaydı. Güçlü fiziğine karşılık aynı zamanda hızlı bir oyuncu olması nedeniyle NFL seviyesinde de beklentinin yüksek olduğu bir oyuncu.

17- Las Vegas Raiders – Micah Parsons, LB, Penn State

Bu off-season’da yaptığı garip kadro hamleleriyle taraftarlarının akıllarına durgunluk getiren Raiders’ın birden bire kadrosundaki gedik sayısı iki katına çıktı. Offensive line’ın yeniden dizayn edilmesi sonucu buradan bir offensive tackle da bekleyebiliriz ancak Micah Parsons gibi bir yeteneğin kucağına düştüğü senaryoda Gruden ve Mayock bile yanlış seçimi yapamamalı. Karakteri hakkındaki kırmızı bayraklar nedeniyle Parsons’ın bu denli sert bir düşüş yaşaması olası ve Gruden’ın daha önce çok daha kötü durumdaki oyuncularla şansını denemişliği var. Mack takasının ardından bu savunmaya fark yaratacak bir yıldız gerekiyor ve Parsons, birden fazla linebacker pozisyonunu birden fazla rolde oynayabilmesiyle tam olarak Raiders’ın ihtiyaç duyduğu bir isim.

18- Miami Dolphins – Gregory Rousseau, DE, Miami

İlk seçimini hücum tarafından kullanan Dolphins’in ikinci seçimini savunma tarafında kullanmasını bekliyorum. Offensive tackle da hala takım için önemli bir ihtiyaç ve bu yola gidildiğini de görebiliriz ancak evinizin arka bahçesinde bir yetenek varsa onu kaçırmamalısınız. Gregory Rousseau ismi draft prosesinde biraz kaybolmuş ve arka plana düşmüş olsa da fazlasıyla ilgi çekici bir yetenek. Uzun boyu ve atletizmi ile etkileyici şekiller verebileceğiniz bir kil gibi ve Brian Flores gibi bir savunma koçunun ellerinde neye dönüşebileceğinin limiti yok.

19- Washington Football Team – Jamin Davis, LB, Kentucky

Washington Football Team savunmasının en üst seviyeye çıkabilmesi için çok az şeye ihtiyacı var ve onlardan birisi de linebacker. Running back pozisyonunun yeniden değerli hale gelmesinin ardından bir diğer değeri düşüşte olan linebacker pozisyonunun da özellikle Tampa Bay Buccaneers’ın şampiyonluğu sonrası takımlar tarafından yeniden önemsenmeye başladığını görebiliriz. Jamin Davis, draft sezonunun tabir yerindeyse roket hızında yükselen oyuncusu. Pro day’inde göstermiş olduğu inanılmaz performans takımları Kentucky çıkışlı oyuncunun kasetlerini tekrar izlemeye itti. Davis, modern linebacker kalıplarının hepsine fazlasıyla uyan bir oyuncu. İki saha kenarı arasında yüksek hızlara ulaşabiliyor ve toplu koşucuları tespit edip indirmekte doğal sezgilere sahip. Yüksek hareket kabiliyetine sahip olması nedeniyle pas savunmasında da yüksek bir potansiyele sahip.

20- Chicago Bears – Kadarius Toney, WR, Florida

Bears’ta Mitchell Trubisky dönemi kapandı ve Andy Dalton dönemi başlayacak. Dürüst olmak gerekirse bunun iyi mi yoksa kötü bir şey mi olduğunu söyleyemiyorum. Draft gününde bir QB için üst sıralara hamle yapmasını beklediğim takımlardan birisi olacak Bears. Eğer o hamle gelmezse ellerindeki QB’ye en iyi ortamı sağlamaları gerekiyor. Offensive line’a ciddi bir takviye gerekli ancak derin offensive tackle sınıfı nedeniyle burada wide receiver’ı önceliklendirmelerini bekliyorum. Üstelik Toney gibi sahayı derinlemesine açabilen yüksek hızlı receiver’lar son dönemde takımların istek listelerinin başını çekiyor.

21- Indianapolis Colts – Teven Jenkins, OT, Oklahoma State

Anthony Castonzo’nun emeklilik kararı Colts’u ters ayak üzerinde yakaladı. Son yıllarda her zaman ligin en iyi offensive line gruplarına sahip olmasıyla bildiğimiz takım ciddi bir yara almış oldu. Bunun Carson Wentz ile geçirecekleri ilk sezona denk gelmesi de işleri daha da kötü hale getirebilir. Keza Wentz, kötü Eagles line’ı arkasında oynamaktan mental olarak ciddi bir biçimde yıpranmış halde geliyor Colts’a. Oklahoma State’ten Teven Jenkins de geç yükselişe geçen isimlerden. Sert ve vahşet kovalayan oyun tarzı nedeniyle Quenton Nelson ile birlikte aynı line’da buluşunca oluşturacakları volkanik patlamaların hayali bile heyecan verici. Öte yandan Jenkins, pas korumasında tam bir teknisyen. En büyük handikabı fazla left tackle tecrübesinin olmaması ancak ayak ve el teknikleri üst düzey olan bir oyuncu için bu geçişin çok zor olmaması lazım.

22- Tennessee Titans – Rashod Bateman, WR, Minnesota

Serbest oyuncu pazarından Bud Dupree, Janoris Jenkins ve Denico Autry gibi isimlerle savunmaya önemli takviyeler yapan Titans, draft için dikkatini hücuma çevirebilir. Corey Davis’in takımdan ayrılmasının ardından A.J. Brown ve diğerleri kıvamına gelen wide receiver grubuna takviye yapmak şart. Şanslarına geniş bir wide receiver sınıfı var ancak Rashod Bateman gibi bir yetenek önlerine gelecek olursa bu fırsatı kaçırmamaları gerekiyor. Bateman, Titans hücumunda X receiver rolünü tam anlamıyla dolduracak bir oyuncu ve böylece A.J. Brown’u sahanın farklı noktalarında da kullanabilirler.

23- New York Jets (via Seahawks) – Kwity Paye, DE, Michigan

Zach Wilson ile bir kez daha yeni bir döneme başlayacak olan Jets, artık savunmayı yeniden yapılandırmaya başlayabilir. Yeni koç Robert Saleh’in bu alanda ciddi dokunuşlarda bulunmasını bekliyorum. Yapılan takviyeler göz önüne alındığında ilk hedefin cornerback pozisyonu olduğunu düşünebiliriz ancak Kwity Paye gibi bir oyuncu bu kadar düşmüşken ihtiyaçtan ziyade değere önem vermek gerekiyor. Paye, Michigan’da gerçek potansiyelinin sadece çok küçük kısmını bize gösterdi bana kalırsa. Saf atletizmine ek olarak tekniğini de geliştirdikçe önemli bir oyuncuya dönüşecektir.

24- Pittsburgh Steelers – Najee Harris, RB, Alabama

Offensive line’dan iki oyuncu kaybetmişken ilk hedeflenen pozisyonun burası olduğunu varsayabiliriz ancak bu takımın Antonio Brown ve Leveon Bell sonrası heyecan verici bir yıldıza da ihtiyacı var. Gelen son haberler de James Conner’ın ayrılığı sonrası Steelers’ın büyük ihtimalle running back draft edeceğine yönelik. Najee Harris, geçtiğimiz sezon ligin dibinde yer alan Steelers koşu hücumunun damarlarına yeniden can verebilecek bir oyuncu. İyi bir koşucu olduğu kadar arka alandan ciddi bir pas tehdidi de olmasıyla Steelers sistemine fazlasıyla uyum sağlayacaktır.

25- Jacksonville Jaguars (via Rams) – Trevon Moehrig, S, TCU

Jalen Ramsey ve A.J. Bouye’nin rakiplere nefes aldırmadığı günlerde Jaguars secondary’si, rakipler tarafından takımın en korkulan yeriydi. Artık o günler eski de kaldı ancak Jaguars işleri kısa sürede tersine çevirebilir. Geçen yılın ilk tur seçimi C.J. Henderson çok umut verici bir çaylak sezonunu geride bırakırken Seahawks’tan Shaquill Griffin takıma katıldı. Tek eksik bu ikiliyi destekleyici fark yaratacak bir safety. Derin ve iyi sayılabilecek 2021 safety sınıfında Trevon Moehrig açık ara en iyi oyuncu. Uzun boyuna rağmen kesinlikle yavaş bir oyuncu değil ve single high da dahil olmak üzere bir çok farklı rolde oynayabilecek kapasiteye sahip.

26- Cleveland Browns – Jeremiah Owusu-Koramoah, LB, Notre Dame

En son Jadeveon Clowney’yi kadrosuna katarak kağıt üzerinde muazzam bir savunma takımına ulaşan Browns’un bu departmanda belki de tek eksiği kaliteli bir linebacker. Joe Schobert’ı bir önceki offseason’da kaybettikten sonra yerini dolduramayan takımın bu sefer çok daha büyük bir potansiyelle bu açığı kapatma şansı var. Jeremiah Owusu-Koramoah, kimine göre bu sınıfın en iyi linebacker’ı ve bu konuda çok haksız olduklarını da söyleyemeyiz. Eski bir safety olmasından dolayı cover yetenekleri ve sezgileri gelişmiş bir oyuncu.

27- Baltimore Ravens – Jayson Oweh, DE, Penn State

Ravens taraftarları artık gerçek bir wide reciver’ı mor-siyah formayı giyerken görmek istiyor ancak geniş reciever sınıfında Eric DeCosta’nın ilk turda izleyeceği rotanın bu olduğuna pek güvenemiyorum. Özellikle de Bateman’ın tahtada olmadığı bir durumda. Öte yandan Jayson Oweh, neresinden bakarsanız bakın ben bir Raven seçimiyim diye bağırıyor. Burada ilginç bir istatistik olarak Oweh’in Penn State ile son sezonunda hiç sack yapamamış olması sizi yanıltmasın, oldukça aktif bir sezon geçirdi. Son dönemin yukarıya doğru en çok ivmelenen oyuncularından birisi de o ve Ravens savunma kültürünün içinde korkutucu bir potansiyele sahip.

28- New Orleans Saints – Zaven Collins, LB, Tulsa

Salary cap yüzünden kadroyu bir arada tutmakta en çok zorlanan takımların başında Saints geldi ve savunmada bazı ciddi kayıplar verdiler. Özellikle linebacker pozisyonunda Alonso, Anzolone ve Kwon Alexander takımdan ayrılarak bu pozisyonun zayıflamasına yol açtı. Zaven Collins, size, atletizm ve hız üçlüsünü bünyesinde barındıran özel bir atlet. Menzili ve cover yeteneğiyle Saints’in çok ihtiyaç duyduğu weakside linebacker pozisyonunu üst düzey oynayabilir. Ancak koşuya karşı oyununu biraz daha geliştirmesi gerekiyor.

29- Green Bay Packers – Rondale Moore, WR, Purdue 

Packers taraftarları için yine wide receiver umutlarıyla beklenen bir draft ve bu kez istediklerini alacaklar gibi hissediyorum. Aaron Rodgers-Devante Adams-Aaron Jones üçlüsünün bu takımı taşıyabileceği noktayı geçen sezon gördük. Daha fazlası için hücumda bir playmaker’a daha ihtiyaç var. Purdue’nun yıldızı Rondale Moore, bunu sağlayabilir. Randall Cobb’un iyi zamanlarında takıma yaptığı etkiyi benzer tarza ve daha fazlasına sahip olan Moore bu takıma verebilir.

30- Buffalo Bills – Jaelan Phillips, DE, Miami

AFC finalinde Patrick Mahomes üzerinde neredeyse hiç baskı kuramayan Buffalo Bills, eğer bu konferansı kazanmak gibi bir plana sahipse bu alanı geliştirmesi gerektiğinin farkında. Offseason’da bu amaca yönelik henüz net bir adım görememiş olmamız beklentiyi draft özelinde yoğunlaştırıyor. Önceki mock’ta da belirttiğim gibi, Jaelan Phillips, bu sınıfın gizli yıldızı potansiyeline sahip. Bir pass rusher’da aradığınız tüm özelliklere sahip. Eğer kariyerini bitirme noktasına getiren sakatlıklardan uzak durabilirse Bills’in tam aradığı oyuncu.

31- Kansas City Chiefs – Alex Leatherwood, OT, Alabama

Super Bowl’daki rezalet pas korumasının ardından fatura o maçta forma bile giymemiş olan iki tackle Fisher ve Schwartz’a kesildi. Offensive line’ın iç kısmını da Kyle Long, Joe Thuney ve Austin Blythe ile tamamen yenileyen Chiefs, bu grubu takımın gücü haline getirmekte kararlı. Bunun için en az bir offensive tackle’a daha ihtiyaçları var. Alex Leatherwood, kolej futbolunun en zorlu sahnesinde istikrarlı bir şekilde forma giyerek bu sınıfta bulabileceğiniz en fazla left tackle tecrübesine sahip olan oyuncuların başında geliyor.

32- Tampa Bay Buccaneers – Christian Barmore, DT, Alabama

Son şampiyon inanılmaz bir şekilde kadrosunun neredeyse tamamını bir arada tutmayı başararak draft’a kafası rahat biçimde geliyor. Kadrolarında ciddi anlamda kısa sürede doldurulması gereken bir eksik yok ve bu sayede gelecek odaklı düşünebilirler. Vita Vea’nın opsiyon yılında olduğunu ve Suh’un da artık yaşlandığını düşünürsek DT onlar için hedef pozisyon olabilir. Christian Barmore bu yıl özellikle playoff maçlarında gösterdiği performansla bu sınıfın lider defensive tackle’ı olarak öne çıkıyor. Tampa Bay’in kullandığı 3-4 formasyonunda tıpkı Suh gibi defensive end oynayabilme yeteneği şema uyumu olarak da onu mantıklı bir seçim yapıyor.