2021 NFL Draftı’na artık sayılı günler kalmış ve Amerikan futbolu çevrelerinden herkes ilk turdan kimlerin gideceğini yalayıp yutmuşken, sıkıntılı bir dönem olan ölü sezonda ilginç bir oyuncu gündeme oturdu. Bu ismi punter Zach Von Rosenberg. Ne işimiz var punter ile diyebilirsiniz, ama öyle demeyin…

Bu punter’i öncelikle ilginç yapan 30 yaşında draft’a girecek olması. Yani Zach Von Rosenberg normal kicker sınıfından 10 yaş daha yaşlı, ayrıca da bir milyoner. Aileden zengin bir Josh Rosen handikapı daha mı geliyor demeyin çünkü Rosenberg kendi servetini kendisi kazanmış isim.

Kısaca hikayesine bakarsak, milyonlar daha önceden baseball takımı Pittsburgh Pirates ile top prospect olarak aldığı 1.2 milyon dolarlık imza bonusundan geliyor. Rosenberg, orada bir süreliğine pitcher olarak oynadıktan sonra kolundaki sağlık nedenlerinden dolayı baseball ile yollarını ayırmak zorunda kalıyor. Sonrasında nasıl oluyorsa LSU Tigers’da QB olarak bir şansımı deneyim diyor. Nasıl bir sağlık problemi baseball’da pitcher olarak oynatmaz iken qb oynamaya engel olmuyor onu da bana sormayın… :)

Ancak bu sırada aldığı yaklaşık 18 kilo fazlalık o sağlık probleminin yapamadığını yapıp QB oynamasına da engel oluyor. Rosenberg biraz da tight end pozisyonunda takılayım derken tencere yuvarlanıyor ve kapağını buluyor, öncelikle Louisiana State’de takımının ikinci punter’ı oluyor. Herhalde Amerikan futbolu kariyerinin de sonlarına yaklaştığı sanılırken, yılmıyor usanmıyor ve birinci punter pozisyonunu hak ettiğini gösteriyor. Sonrasında takımla beraber ulusal şampiyonluk kazanma şansı bulan Zach Von Rosenberg bir çok scout tarafından 2021 NFL Draftı sınıfının en iyi Punter’i olarak görülmeye başlanıyor.

Çoğu punter’in undrafted olarak lige girdigi düşünülecek olursak, 195 cm boy ve 111 kilo atletik boyutlarıyla acaba yedinci tur civatlarından seçilir mi diye düşünülen Zach Von Rosenberg, pozisyonundan dolayı Hilmi Çeltikçioğlu’na havale edip kenara çekilirken, bu sene belki de ilk defa bizler için yedinci turu daha ilgi çekici kılmasından ötürü kendisine NFL kariyerinde bol şanslar diliyoruz…