2021 NFL Draftı’nın hemen öncesinde Aaron Rodgers’ın takımdan ayrılmak istediğinin ortaya çıkması üzerine quarterback pozisyonunda çalkantılı bir sürece giren Green Bay Packers, o günden bu yana ilk hamlesini yaptı ve son olarak Los Angeles Rams forması giyen Blake Bortles ile bir yıllığına anlaştı!

Chad Kelly ve Kurt Bankert gibi NFL deneyiminden yoksun iki quarterback’i de bu hafta düzenlenecek mini kamplarda denemek için kadrosuna katan Packers’ın asli olarak iki oyun kurucusu bulunuyordu: Rodgers ve takımın 2020 NFL Draftı’nın ilk turundan seçtiği Jordan Love.

Takımın hücum koordinatörü Nathaniel Hackett ile Jacksonville Jaguars’da forma giydiği dönemden tanışan Bortles, Hackett ile dört sezon boyunca çalışma fırsatı bulmuştu. Hackett, 2015-2016 yıllarında Bortles’a QB koçluğu yaparken 2016-2018 yılları arasında da Jaguars’ın hücum koordinatörlüğünü yürütmüştü. İkili Jaguars’ın AFC Finali’ne yükseldiği 2017 sezonunda da birliktelerdi.

2014 NFL Draftı’nın birinci tur üçüncü sırasından Jaguars’a katılan Bortles, 2017’de gelen başarıyı takiben takımdan üç yıl 54 milyon dolarlık bir kontrat alsa da kontratının henüz ilk senesi bittiğinde takımdan kesilmişti. Son olarak 2019 normal sezonunda Los Angeles Rams forması giyen Bortles, geride bıraktığımız sezon ise Denver Broncos ve Los Angeles Rams’te yedek oyun kurucu olarak görev almıştı.

Kariyerinde 73 maça ilk 11’de başlayan Bortles, bu maçların yalnızca 24’ünde galibiyet yüzü görebilirken, bu süreçte yüzde 59.3 isabet oranı, 103 touchdown pası ve 75 interception ile oynamıştı.

Bu yılki draft’ta quarterback draft seçmeyen Packers, geçen sezon Rodgers’ın yedekliğini yapan Tim Boyle’ın Detroit Lions ile anlaşmasına da engel olmamıştı. Takımın 2020 NFL Draftı’nda büyük bir sürpriz yaparak ilk turdan seçtiği Jordan Love ise üçüncü quarterback olarak kadroda bulunuyordu.

19 Nisan’dan beri Packers’ın online olarak sürdürdüğü off-season aktivitelerine katılmayan Rodgers, eğer işler istediği gibi gitmezse 24 Mayıs’taki organize takım aktivitelerini (OTA) de pas geçebilir. Packers’ın oyunculara zorunlu tuttuğu tek off-season aktivitesi ise 8-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan mini kamplar…

Rodgers’ın Packers’taki geleceği ne olacak; Jaguars’dan ayrıldığından beri ilk 11 yüzü göremeyen Bortles’ın makus talihi Packers’ta değişecek mi ya da genç Love hazır olduğunu ispatlayıp formayı kapabilecek mi, zaman içinde göreceğiz…