Pazartesi günü kendi Instagram hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Las Vegas Raiders’ın defansif end’i Carl Nassib, eşcinsel olduğunu açıkladı. 28 yaşındaki Nassib, böylelikle NFL’de oynadığı sırada eşcinsel olduğunu açıklayan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Nassib, yaptığı paylaşımda, “Şu an West Chester, Pensilvanya’daki evimdeyim ve sizlere eşcinsel olduğumu söylemek istiyorum.’’ derken ‘’Bunu uzun süredir yapmayı planlıyordum ancak bu yükü üzerimden atabilmek için kendimi yeni hazır hissedebildim.’’ ifadelerini kullandı.

Videosunun devamında kabul kültürüne katkıda bulunmaya devam edeceğini belirten Nassib, LGBTQ komünitesine psikolojik destek sağlayan ve olası intiharları önlemek için çabalayan Trevor Project’e 100 bin dolarlık bir bağış yapacağını duyurdu.

Paylaşımı sonrasında içlerinde Saquon Barkley ve J.J. Watt başta olmak üzere pek çok NFL yıldızından çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla destek gören Nassib’e bir destek de NFL’in patronu Roger Goodell’den geldi ve Goodell, yaptığı açıklamada “Kendi gerçeğini cesurca paylaştığı için Carl ile gurur duyuyoruz. NFL olarak temsil bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Daha önce 2014 yılında Missouri çıkışlı Michael Sam, NFL Draftı’na girmeden, gay olduğunu açıklamış ve NFL’e draft edilen ilk eşcinsel oyuncu olarak tarihe geçmişti. 249. sıradan St. Louis Rams tarafından seçilen Sam, hazırlık maçlarında başarılı performanslar gösterse de sezon başlamadan takımdan kesilmiş, aynı yıl Dallas Cowboys’un antrenman kadrosunda biraz zaman geçirmiş ve şans bulamadığı için kariyerini noktalamıştı.

2016 NFL Draftı’nın üçüncü turunda Cleveland Browns’un yolunu tutan Nassib, iki sezon Browns forması giydikten sonra Tampa Bay Buccaneers ile de iki sezon geçirmişti. Eski bir NFL quarterback’i olan ve 2013 NFL Draftı’nın dördüncü turundan New York Giants’ın yolunu tutan Ryan Nassib’in kardeşi olaan Carl Nassib, 2020 off-season’ında Las Vegas Raiders ile anlaşmış ve geride bıraktığımız sezon yeni takımıyla beş maça ilk 11’de başlamıştı.

Raiders ile üç yıllık 25 milyon dolarlık bir kontrat imzalayan Nassib, çıktığı 14 maçta 2.5 sack bir intereception’lık bir performans sergilemişti…